Fremdeles ledig plasser så BLI MED!! Læren om hund – Kynologi kurs i Bardu!

Vi vil på det varmeste anbefale «Læren om Hund/Kynologi» kurset arrangert av Bardu  Vi  gikk det for noen år siden i Harstad, også da med den dyktige og engasjerende foredragsholder Per Harald Nymark og dette er et kurs man så absolutt bør få med seg!

Grunnleggende NKK`s kynologikurs 12-14 desember i Bardu!

Nytt bilde1

Bardu Hund arrangerer NKK`s kynologikurs (Læren om hund) med Per Harald Nymark som kursholder. Kurset begynner fredag ettermiddag, varer hele lørdag og avsluttes søndag ettermiddag. Kurset er åpent for alle hundeeiere uansett bakgrunn. Kurset er for øvrig obligatorisk for alle som ønsker å utdanne seg til eksteriørdommer.

Kursinnhold:
-Bakgrunn for det kynologiske arbeid med hundens historie og utvikling.
– Anatomi og bevegelser.
-Genetikk (avlslære). Basalbegreper og hva man skal ta hensyn til i hundeavl.
– Rasebeskrivelse, typebegrepet, kritikkskriving etc.
– Dessuten gruppearbeider rundt hoved-emnene.

Kursmateriell: Kurset bygger på NKK`s 5 dommerelevkompendier. 3 av heftene er de mest aktuelle

nr. 1 – Hundedommeren – Bakgrunn og forutsetninger.
nr. 3 – Anatomi og bevegelser
nr. 5 – Genetikk, pels og farger.

Disse tre heftene koster 450,- og er inkludert i prisen

 Pris pr deltager

Bardu Hund medlem     Kr. 1.250     
Ikke medlem                 kr. 1.500  

Påmelding/betalingsfrist snarest eller innen 1. desember 2014. Påmelding sendes: E-post: ellenoegaard@gmail.com. Betaling til Bardu Hunds sin konto 4776.16.09579.  Plass på kurset er bekreftet ved innbetaling.

Mer praktisk info kommer på mail i god tid før kursstart. Ta gjerne kontakt på e-post ellenoegaard@gmail.com eller på 95790318 Ellen eller 90606033 Tone for flere opplysninger:-)

Hjertelig velkommen!

Barduhund

Om Per Harald: Jeg er vokst opp med hund. Ble i 1970 jaktprøvedommer for stående fuglehunder. Utdannet eksteriørdommer for stående fuglehunder i 1972. Siden den gang har jeg blitt eksteriørdommer for hele gruppe 4, 5, 6 og 7. Dømmer også de fleste raser i gruppe 2 og noen i gruppe 1 og 8. Dømmer i dag ca. 260 raser.

 Har høyeste trenerutdanning i Norges Hundekjørerforbund for nordisk stil. Har høyeste instruktørutdanning i Norsk Kennel Klub for jakthunder som er trinn 3. Er instruktør i aversjonsdressur på sau. Har opp gjennom årene utdannet for Norges Jeger og Fisker Forbund og Fuglehundklubbenes forbund svært mange instruktører i trening av hund.

 For Norges Hundekjørerforbund har jeg også utdannet mange trenere. Startet for NHF sammen med min kone Vigdis Sommerhundekjørerskolen for ungdom mellom 12 og 18 år. Denne skolen har vært en stor suksess for rekrutteringen til hundekjøring som konkurranseidrett. Laget for Fuglehundklubbenes Forbund  heftene Fase 1 og Fase 2 for instruktørutdanning. For NJFF bok om aversjonsdressur. Skrevet bøkene Hundekjøring slik begynner vi og Kløvsport slik begynner vi.

 Laget kynologikurs før NKK bestemte at dette kurset måtte også være obligatorisk for de som ønsket å bli eksteriørdommere og har kjørt kurset over hele landet. Kurset er selvfølgelig åpent for alle hundeeiere uansett bakgrunn.

 Har i alle år jaktet med stående fuglehunder og konkurrert på jaktprøver. Hundekjøring nordisk stil (langrenn med hund) har egentlig vært min aller største hobby der jeg i mange år konkurrerte på toppnivå. Har oppdrettet og ført frem en rekke champions av rasene irsksetter, pointer og korthåret vorstehhund. Vært foredragsholder i svært mange hundeklubber spesielt over emnene: Helårstrening av hund, hvorfor vi holder hundeutstilling, designerhunder, atferd hos hund, jakt med stående fuglehunder.

 Har også holdt flere foredrag i Sverige, Danmark, Finland og på Island. Er leder for Norsk Kennel Klub Trøndelag. Har vært medlem av NKKs hovedstyre og medlem av styret i FKF.

Per Harald Utmerkelser:
NKKs gullmerke som er den største heder en hundeeier kan oppnå.
Æresmedlem i Norsk Irsksetter Klubb.
Æresmedlem i Trondheim Trekk og Brukshundklubb.
Æresmedlem i Norges Hundekjørerforbund.
Diplom fra Sør Trøndelag Idrettskrets.
Norsk Vorstehhundklubbs sølvmerke.
Norsk Pointerklubbs diplom.

 

 

Noen av de lokale overnattingsmulighetene:

Bardu Hotell, tlf +47 77185940, www.barduhotell.no
epost: barduhotell@bardu.online.no
Bardu Camping og Turistsenter, tlf 776.12300 – 913.16090  http://www.barducamping.no/
Bardu Jeger og Fisk (Steiland) Gerd Alveberg 95731655
Steirud Gård, http://steirud.no/ Tlf: 0047 – 95 73 16 55 E-post : gerkria@online.no
Polar Zoo, http://www.polarzoo.no/  tlf +47 77186630 post@polarpark.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *