Klara på blodsporsprøve hos Bardu Hund

I helgen har Klara hatt sin premiere på blodsporsprøve, og det gikk bare fint! 🙂  Vi var i Bekkebotn på arrangementet til Bardu Hund, og tross pissregn så klarte hun å få en 1 premie på sin aller første blodsporsprøve! 🙂 Flinke jenta! 🙂 Hun startet bra frem til første vinkel, men etter å ha tatt den så begynte hun å virre litt, spiste litt gress og rullet seg i myra. Kom seg igang igjen og gjennom 2. vinkel (som også var opphold), men var litt av og på også etter denne, så syntes det var vanskelig å vite hvis vi faktisk var etter blodsporet eller ikke. Da er det bestandig en lettelse når man finner sårleia, og etter den så gikk det bare fint. Ikke noe tvil lenger om at vi var på sporet, og plutselig så var vi ved skanken 🙂 Deilig følelse! 🙂 Det ble en 1. premie for dommer Gilles Gosselin, og kritikken var som følgende:
Sporstart: Særdeles godt
Tempo: Særdeles godt
Tapsarbeid: Meget godt
Konsentrasjon og vilje: Særdeles godt
Arbeidsmåte: Meget godt
Samarbeid hund/fører: Særdeles godt
Helhetsintrykk: Særdeles godt
Dommerens kommentar: Kjempebra sporing, gikk noe av sporet ved et par anledrninger men løste tapsarbeid på en meget god måte.

Veldig fornøyd med jenta! 🙂 Hun ble plassert som nr 1 på lørdagen, av 18 startende hvor kun 3 gikk til premiering og hun var den eneste med 1.premie.

35973161_10156532504431383_4691115408432824320_o

Søndagen var det ny dag og nye muligheter 🙂 Det hadde regnet kraftig helt frem til morran, men vi hadde opphold når vi gikk sporet og det var deilig 🙂 Klara startet kjempebra og gikk snorrett frem til første vinkel. Her ser jeg at hun vinkler litt først (1-2 skritt), for hun ‘blåser ut’ og velger å fortsette å søke fremover. Hun finner ikke noe fremover, og jeg lar henne søke litt for lenge for plutselig så avbryter dommeren når vi har kommet for langt ut fra sporet. Så shame on the handler! Burde ha ringet henne tidligere, men sånn er det! Spurte hvis vi hadde tid å få gå ferdig sporet, og det fikk vi. Så satte henne tilbake på sporet og hun fikk som en drøm resten av sporet og 🙂 Superfornøyd med frøken Klara som gikk to flotte spor i helga tross all regn! 🙂 At vi bommet litt på vinkeln der på søndagen får jeg ta delvis på min kappe (hun burde ha fulgt opp vinkelen, men jeg burde heller ikke ha latt henne søke så langt avgårde når jeg såg at hun mistet det), men kan virkelig ikke klage likevel. Så fornøyd med henne!! <3 Til helgen er vi påmeldt prøve på Senja, så da får vi se hvordan det går da 🙂 Uansett så har vi klart målet vårt nå, og det var å få en 1. premie før vi dro på ferie til Sverige 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *