Kursplan 2012

Her finner du de kurs og foredrag som arrangeres av Dogdiggers i 2012.

Påmelding til kurs/foredrag gjøres til epost: post@dogdiggers.com
Påmelding er økonomisk bindende og kurset skal være betalt før oppstart hvis ikke annet avtales.

Velkommen på kurs! 🙂

Utdanning for Instruktører:  HMT Testleder

Helgen 10-11 November kommer Tess Erngren til Bardu og kjører kurs for å utdanne instruktører til å bli HMT Testledere. Tess er godkjent testleder og holder kurs for hundeinstruktører som ønsker å utdanne seg til HMT Testleder. Les mer om Tess på www.gooddog.no
Hva HTM er, finner du her www.hundmedborgartestet.se

Påmelding er bindende og pris for kurs/sertifiseringen er: 3200,-  (kaffe/te og enkel lunsj inkludert)

Agenda for helgen er:

Lördag
kl.10-12 Teori
kl.12-13 Lunch
kl.13-16 Teori
Söndag
kl.10-12 Trening
kl.12-13 Lunch
kl.13-16 Trening

Sertifisering gjennomført

Hundens ABC

Vi jobber med frivillig adferd for å få en aktivt deltagende og tenkende hund hvilket resulterer i bedre resultater, kjappere og mere presise øvelser. Passer for hunder i alle aldre, raser og størrelser og for deg som satser på konkurranse eller rett og slett bare vil aktivisere hunden og samtidlig bli litt mer strukturert i treningen. På dette kurset må deltakene være forberedt på en del hjemmelekser – både for hund og eier 🙂 Vi øver også på dette med å planlegge trening samt føre treningslogg 🙂

Kurset går over 6 onsdager, første gang så er det teori og så 5 ganger praksis.

Kun 6 plasser med hund!
Pris kroner 1200,-
Pris observatør kroner 600,-

 

Kurs gjennomført

Lydighetskurs med Cecilie Køste

Helgen 2-4 november kommer Cecilie Køste fra Canis opp til oss for å kjøre lydighetskurs og vi gleder oss masse! 🙂

Cecilie er hovedinstruktør hos Canis Hundeskole og har ansvar for utdannelse/oppfølging av skolens instruktører. Cecilie er utdannet lege, men jobber fortsatt deltid hos Canis AS der hun blandt annet er ansvarlig for utgivelse av nye hundebøker. Cecilie har utdannet to redningshunder og konkurrerer i tillegg på toppnivå innen brukshund og lydighet. Hun driver også aktivt med hest og bruker selvsagt klikkertrening i hestetreningen også. Cecilie er forfatter av bøkene «Klikkertrening for din hund», «Lydighetstrening i teori og praksis» og «Rundering i teori og praksis» sammen med Morten Egtvedt.

Kurset er primært for de som konkurrerer eller har planer om å konkurrere i lydighet/bruks. Trening vil foregå innendørs så fremst at ikke høstværet tilsier at vi heller bør være ute 🙂 Øvelser som krever mye plass vil foregå ute.

Det er kun 6 plasser med hund, så her gjelder det å være kjapp! Også mulighet til å delta som observatør for de som ønsker det 🙂
NB! Ikke lenger noen ledig plass med hund, men det er fortsatt mulighet til å delta som observatør!

Pris 2300,- med hund
Observatør 900,-

Enkel lunsj og kaffe er inkludert i kursavgiften.

Kurs gjennomført

Innføringskurs i Rallylydighet!

Innføringskurs for deg som har lyst å prøve deg på rallylydighet! Det vil være enkel teori først, før vi går ut å øver på ulike skilt og en liten bane.
Dato: torsdag 13 september 2012 (3 timer). Pris kroner 400,-

Kurs gjennomført

Valpens ABC

Et kurs for deg som har valp, hvor vi lærer de mest nødvendige tingene i valpens første måneder slik som innkalling, vente og sitt. Vi trener i ulike miljøer for å få miljøtrening.
Kurset går over 6 onsdager, første kveld så er det teori og så 5 ganger praksis.

Kun 6 plasser med hund!

Pris kroner 1200,-
Pris observatør kroner 600,-

Kurs gjennomført

Intro i Klikkertrening

Har du hørt om klikkertrening men ikke helt sikker på hva det er? Har du lyst til å få en intro og få et lite innblikk? Vi kan tilby kveldsøkter (eller eventuelt på en helgedag) på 3 timer hvor vi gir deltakerne innføring i hvordan man tenker og trener «klikkersk». Det vil være en teoridel, en kort demostrasjon og deretter trening av egen hund. Hunder i alle aldre kan delta (også valper :-)) Alle vil få klikker utdelt, men godbiter/leker til egen hund må medbringes.
Dato: 24 september 2012

Pris kroner 400,-
Pris observatør 150,-

 

Sporkurs

Bli med oss ut i skogen for å lære deg å lese hunden når den går spor samt å legge opp treningen til å bli best mulig for deg og din hund.
Kos deg -det kommer hunden din å gjøre! 🙂

Dato for kurs er:
Onsdag 6 juni (kveldstid)
Onsdag 13 juni (kveldstid)
Søndag 24 juni (hel dag)

Pris kroner 800,-

Kurset er gjennomført

Hverdagsmassasje av din hund

Dogdiggers er så heldige å få Anne Marie Vesterhus til å holde et innføringskurs i hundmassasje for oss torsdag 14 juni. Hvis du har lyst å lære litt om massasje til hunden din, så er du velkommen til å delta 🙂

Hvorfor masserer vi hunden? Hva skjer i kroppen til hunden ved massasje?  Når kan vi massere hunden , når kan vi ikke massere den?  Etterpå viser Anne Marie noen massasjegrep før eierne får prøve på sine egne hunder.

De som har små raser bes ta med bord (vi har noen ekstra om det er noe som ikke har) de med større hunder eller hunder som ikke er fortrolig med å sitte på bord bør ta med seg pledd/turnmatte. Kurset er ment å foregå ute. Hvis dårlig vær så blir kurset flyttet til ny dato.

Maks antall deltakere med hund: 6
Pris kroner 250,- (varighet ca 2 timer)
Pris observatør kroner 150,-

Anne Marie er autorisert Hundemassør fra Nordisk Hundemassasjeskole.

Kurs gjennomført

Foredrag med Anders Hallgren

Dogdiggers er stolte og glade over å få besøk av Anders Hallgren helgen 12-13 mai 2012! Anders Hallgren er Europas første hundepsykolog og har jobbet med hund og mennesker i en årrekke. Han har arbeidet med problemadferd på hund med hjelp av positive metoder siden 60 tallet og ansees for å være et ikon i hundeverden. Dette er en unik mulighet til å få oppleve Anders Hallgren`s varme utstråling og humor på nordnorsk jord – og ikke minst ta del i hans ekspertise om hund! 🙂

Stress, angst og aggresjon

Mange opplever aggresjon hos sin hund, men er hunden egentlig aggressiv? Hva er egentlig stress, og hva gjør langvarig stress med hunden? Hva kan man gjøre for å unngå stress? Anders vil også snakke om angst hos hund, f.eks angst for fyrverkeri, akutt sjokkbehandling og ettersjokksbehandling, samt hvordan man med enkle metoder kan roe ned en urolig/skremt hund.

Lederskap

Dette foredraget tar Anders opp dette med begrepet lederskap og hva det egentlig betyr. Er det riktig at flokken består av en innebygget kamp om posisjoner? Er hunden ute etter å være sjefen? Trenger man å være streng og straffe hunden for å få den til å høre etter? Er det egentlig så viktig å være leder i flokken, og hva innebær egentlig posisjonen som alfa? Dette er en del av de spørsmål som Anders vil svare på i løpet av dagens seminar.

Foredrag gjennomført

Bronsemerke kurs

Dette er et kurs rettet mot de som ønsker å trene mot bronsemerkeprøve (og gjerne ha mål med å debutere i  LP ringen :-)) Det vil være en teorikveld og 6 praksis kvelder. Dette er et kurs for de som er forberedt på å trene på egenhånd mellom hver kurskveld/dag.

Slik det ser ut nå så er det litt teori Mandag 20 februar. Deretter praksis:
Onsdag 22 febr
Onsdag 29 febr
lørdag 3 mars
Alle disse skal etter planen foregår innendørs (jippi!)
Så blir det Onsdag 7,14,21 mars – her er det i skrivende stund ikke avklart om det blir inne eller ute 🙂

Kurs gjennomført

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter