Maja i hverdagen

DSC_3402 

Beslutningen om en ny hund i huset etter mange år uten hund, ble tatt nesten over natten. Da tema om rase ble tatt opp var det ingen tvil. Skulle vi ha en ny hund så måtte det ble Bearded Collie igjen. I samme periode ble husets yngstedatter tatt ut til landsfinale i slalom i Trondheim og vi fant da et valpekull i Trondheim som da akkurat var klar til levering. (m.a.o. absolutt ikke slik man skal gå fram for å velge seg en valp:-) For å gjøre en lang historie kort, Mia kom hjem med verdens vakreste og deiligste Beardis valp.

Milde deilige Maja er en meget lydhør og trivelig hund. Hun maser aldri, sover gjerne lenge om morningen og tar livet stort sett med ro. Hun har vært svært fisefin i matveien og kunne gå i noen dager uten mat dersom det kun ble servert tørrkuler. Nå har hun imidlertid blitt voksen (eller er det det at hun er litt redd for at Thea skal spise det opp? 🙂 ) for nå spiser hun alt mulig. Vi er nesten nødt til å følge litt med slik at hun ikke skal bli for tykk.

 raringan to

Hun kan en masse kommandoer, spesielt mange helt unødvendige triks som «give med five», «bukke», «trykke matta», «bamse», «bjeff», «rull rundt» etc 🙂 Som unghund slet vi litt med at hun av og til kunne vært veldig vimsete og ukonsentrert når hun skulle trene i uvante miljøet. Men læring gjør mester, nå er Maja stort sett superkonsentrert uansett hvor vi trener.

Her trener vi «touch» (target stick) I første forsøk har hun en egen vri 🙂 Men skjønner ganske så fort prinsippet 🙂

  utgan

Sammen med andre hunder er Maja perfekt, bråker aldri, men sier i fra dersom det er behov for det. Alt i alt er Maja den optimale familiehund for oss!

Maja er Norsk Utstillingchampion (til tross for at vi har vært nybegynnere i ringen og gjort alt galt som kan gjøres 🙂

DSC_3429DSC_3397

Kurs vi har gått med Maja
 2007 Rallylydighet kurs

2008 Utstillingskurs

2008 Agilitykurs nybegynnerkurs

2008 Klikkerkurs

2008 Agilitykurs Lett videregående

2009 Videregående Klikkerkurs

2009 Konkurranselydighet

2009 Instruktørkurs 100% positiv hverdagslydighet

2010 Canis klikkertrener utdanning

2011 Konkurranselydighet

2011 LP kurs VM vinner Maren Teien

2011 Freestyle kurs