Thea i hverdagen

Thea i bilen

Vår lille Thea er en herlig jente. Hun er liten på størrelsen, men likevel en «stor» hund. Hun er deilig ukomplisert, lærevillig og lettlært. For Thea er det ikke så nøye hvem som trener eller leker med henne, har du en godbit så går hun som en klokke:-) Det er mange som mener at alle terriere er strie og vanskelig å oppdra, men det gjelder definitivt ikke for Thea. Hun er både lydhør og medgjørlig. Hun fungerer også svært godt i flokk med andre hunder.

 

 

At vi valgte akkuart Cairn terrier var i hovedsak fordi vi ønsket en hund som ikke var for stor, men likvel var en «stor» hund. Et annen kriterie var at vi ønsket et rase som ikke røyter noe særlig.  Etter mye leting så falt brikkene på plass og vi kunne hente Thea hos kennel Windlines. Og for en hund vi har fått! All ære til Kennel Windline, de har avlet fram en vanvittig flott og sunn hund. Thea har et utmerket gemytt og er eksemplarisk på alle mulige måter. Hun er rolig når vi ønsker det, og fullt mulig å «trekke» opp når vi ønsker det. Hennes aller sterkeste side er at hun har en konsentrasjonsevne som man kan lete lenge etter, trener vi kontakt så skal omtrent himmelen dette ned for at hun mister fokusen. Dette er et arbeidsjern av en hund. Hun er rett og slett den perfekte hund for oss.

 

thea så vidt i ruta men veldig søt

 

 

Når det gjelder pelsstell så er vi enda i testing fasen. Det er ikke helt enkelt å få til utstillingstrimmen, men vi får bare ta tiden til hjelp. Det står i alle fall ikke på Thea, hun lar seg tålmodig nappe. Forhåpentligvis så lærer vi fort slik at vi kan få stilt Thea på de rette premissene.

Utstillingsmessig så håper vi at Thea en vakker dag skal klare å nappe stor CERTET ettersom hun allerede nå har 5 småCERT. For mer om utstilling, se under siden «Thea på utstilling»

Thea bruker vi til det meste, vi trener både lydighet, rallylydighet, agility, utstilling og spor med henne. Hun har gått en blodsporprøve med 2 premie/Godkjent. Men mest av alt er hun vår lille rare deilige koseklump 🙂

Thea har vært med på følgende kurs:

2008 februar Utstillingskurs

2008 februar agilitykurs nybegynnerkurs

2008 april – klikkerkurs

2008 september – Agilitykurs Lett videregående

2009 Videregående Klikkerkurs

2009 Sporkurs (med Harald)

2009 Trimmekurs 🙂
2009 Konkurranselydighet
2009 Bestått Mentalbeskrivelse
2010 Canis Klikketrenerutdanning

2009 Instruktørkurs 100% positiv hverdagslydighet

2011 Konkurranselydighet

2011 LP kurs VM vinner Maren Teien

2011 Freestyle kurs