Labbetusstur nr 3 – Skardvannet!

tirsdag 30 juni kl 18:00 så går vi Labbetusstur nr 3 og da går turen til Skardvannet 🙂

Turen er å regne som middels krevende (er 596 meter over havet) og vi regner med å bruke ca 2,5 tim tur/retur. Været er meldt overskyet med litt sol, men husk gode sko da det fortsatt er vått i marka 🙂 Vann og noe å spise er bestandig greit å ha med! 🙂

Beskrivelse av turen: Stien starter flatt fra E6 til lifoten hvorfra den er jevnt noenlunde bratt helt til skogbandet hvor det flater ut litt, men fortsatt er det jevn stigning helt opp til Skardvatnet. Ovenfor skogbandet er stien til dels utydelig. Like innefor Elverumhytta går den helt ned til elvekanten. Litt tydeligere sti opp mot vatnet. Posten står på venstre side av stien ca 50 meter sør-øst for vannet. Går du videre rundt vannet ser du ned i Skoelvdalen og til Kampenhytta. Vil du gå rundt Tverrfjellet og Stor-Ala bør du holde langs sti som går ovenfor skogen rundt Tverrfjellet. Hold ovenfor skogen til du er godt på baksida av Tverrfjellet før du så går ned i Grønlidalen. Da kan du følge Reistadløptraseen til du kommer på merkinga til Storalen og Orta. Vår, sommer og høst kan man ofte treffe på rein og sau i dette fjellområdet.

Her er noen bilder fra Skardvannet når vi gikk der i fjor høst 🙂
Skardvannet2014_4 Skardvannet2014_3 Skardvannet2014_2 Skardvannet2014_1

Alle som har lyst å være med, både med og uten hund, er hjertelig velkommen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *