Klara er blitt 11,5 uker :-)

Herregud som tiden flyr – Klara er allerede blitt 11,5 uke! :-O
Føler jo at man skal ha så god tid, og egentlig så burde man jo ha det nå som vi har juleferie, men tiden flyr no avgårde fortere enn hva jeg egentlig har lyst til 🙂 Vi prøver å få en liten treningsøkt hver dag, foreløpig så trener vi bare frivillig adferd og prøver å være innom så mye som mulig. Vi har vært innom sitt, ligg, stå, rygge, kryp, plattform, kasse, kontakt, baklengs marsj, gå pent i bånd, følge etter, innkalling, lek, lek og litt til lek.. 🙂 Sammen med leken så får hun jo da også både holdfast, gripe, springe etter, i tilegg til at vi peker (helt i starten på ‘Ut’) og helt sikkert en masse andre ting som jeg ikke kommer på akkurat nå 🙂 Vi trener også miljø og sosialisering, burtrening, biltrening og renslighetstrening. Det går bedre med renslighetstreningen nå som hun har fått medisin. Hun tisset nemmelig veldig ofte, så vi tok oss en tur til veterinæren og fikk medisin for UVI. Nå tisser hun fortsatt ofte, men ikke i det hele tatt i nærheten av den skvettinga som hun hadde før, og i går så hadde hun første dagen uten uhell inne 🙂 Flink jente! 🙂 Hun søker også både til balkongdøra og ytterdøra når hun må ut, så bare vi klarer å følge med så går det så bra atte! 🙂 Bare hun nå slutter å vokne hver natt for å gå ut å tisse så kvalifiserer hun til verdens beste valp også natterstid 😛

Vi har feiret jul her hjemme i år, bare jeg og PEK og ungene. Men vi hadde oss en tur til Sverige rett før jul, så her kommer noen bilder derfra. Klara er fantastisk i måten hun møter nye ting på. Hun er trygg og uredd av seg, uten å være alt for på. Fortsatt så er ordet ‘avbalansert’ det som beskriver henne best 🙂 Men nå noen få bilder – skal skjerpe meg med bildetaking assa.. 🙂 Uansett så er hun en fantastisk valp å ha i hus. Hadde jeg bare vært helt frisk i tilegg (har i grunn vært forkjølet helt siden jeg skaffet henne, så går i feberørska annen hver dag føles det som..) så hadde alt bare vært helt perfekt, men klager så absolutt ikke. Hun er veldig grei, i grunn alt for lite pøblat til hva jeg er vant til 🙂 Begynner å være tidvis veldig flink ihht valpebiting også – er kun når hun er for giret (som regel litt overtrøtt..) som hun kan bite skikkelig hardt.

024
050051057061 (1)

Vi går også turer, enda hun ikke orker så langt ennu. Å gå rundt grønn høyde er lengste turen hennes enda, og da så jeg at hun var litt sliten på slutten. Ellers så går vi kortere turer på Setermoen for sosialisering og miljøtreningens del. Har begynt å trene sladdertrening med henne slik at hun lærer seg at man ikke skal springe bort til alt folk og fe man møter, men heller skal komme hjem til mamma når man ser noen. Praktisk det, og foreløpig så er hun en mønsterelev også her 🙂

Lotta har virkelig tatt over som den voksne i flokken etter at Klara kom i hus. Hun er utrulig flink med henne, og er så rolig at man sku tru at hun går på dop! Lotta er jo egentlig hopp og sprett, men ikke siden hun har blitt storesøster igjen nei. Da er hun frøken fornuftig og oppfører seg som en gammel dam! 🙂 Flink er hun <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *