Kurs i lekeutvikling! :-)

I helgen har jeg og Per-Eirik vært på kurs hos Canis i Trondheim og temaet var lekeutvikling! 🙂 Instruktør for helgen var Tobias Gustavsson (www.swdi.se), og vi var med kun som observatører. Veldig greit i grunn da man da får mulighet til å se alle hundene 🙂

Det var et veldig interessant kurs, som gav mange nyttige refleksjoner rundt dette med lek, i hovedsak da på sosial kamplek siden det var hovedtema. Vi leker i grunn en del jeg og hundene, men jeg er kanskje ikke så veldig like gjennomtenkt alle ganger når vi leker. For meg så er nok lek mest en måte å ha det gøy på sammen med hunden, men å analysere leken vår.. vel, det har jeg vel kanskje aldri gjort før 🙂 Et veldig moro, inspirerende og motiverende kurs. Kjempeartig å se ulike hunder leke, og ikke minst faktisk analysere leken for å se hva som egentlig skjer. Synes egentlig hunden at det er artig? Er det noen konflikter i leken? Leker hunden sammen med eier? Vil denne leken være mulig å bruke som belønning?  Dette er noen av de spørsmål som man bør stille seg når man ser på lek mellom seg og sin hund, og med hjelp av svarene på spørsmålene så kan man da utvikle leken videre til å bli optimal. Jeg er definitivt inspirert til å leke videre med mine hunder – eller som Per-Eirik sa til Kalle når vi kom hjem ‘Nå skal du lære deg å slappe av’.. 🙂 Det er jo faktisk veldig viktig å lære nettopp også dette. Høy intensitet i leken – ja takk – men like viktig som å lære hunden å gå opp i intensitet er det jo da også å lære den til å gå ned, dvs bli rolig igjen. Så den avslappingsøvelsen skal definitivt også brukes 🙂

En annen ting som slår meg når jeg er på kurs, er hvor koselig det er 🙂 Man får møte gamle og nye folk, pleie gamle kontakter og knytte nye. Se ulike hunder og førere i action og bli inspirert av disse – kjempekoselig og veldig motiverende 🙂  Kurset i helgen foregikk på Canis City hvilket selvfølgelig var et pluss i seg selv – kanskje ikke for pengeboka mi som ble veldig tynn etter hvert, men.. 🙂 Flotte lokaler, hyggelige folk og inspirerende kurs – hva mer kan man egentlig ønske seg? 🙂 Jeg dro i hvert fall hjem med full inspirasjon, og hadde det ikke vært slik at vi ikke var hjemme før 02:00 i natt så hadde jeg garantert tatt en leke økt med hundene. Men i kveld – da skal vi leke, kose oss og analysere! 🙂  Jeg vet jo allerede hvor vi har problemer i dragkampen, så sånn sett så er det jo bare å begynne på å jobbe disse bort i en gang. Litt forskjellige ting på Lotta og Fanny, men har så absolutt ting å jobbe med begge to, så.. 🙂 Jeg gleder meg! 🙂  

 

 

 

 

 

3 tanker om “Kurs i lekeutvikling! :-)

  1. Så artig! Gleder meg til å lære masse nye rare ting fra dere 🙂 OG gjett om jeg skal erte hunden mine men den lille testen du snakket om, helt i min gate å jåsse litt med jentene 🙂

  2. Var veldig bra ja – storkoset meg! 😛 Du skal ikke se bort at det blir et kurs etterhvert :mrgreen: I mellomtiden så får vi møtes og trene litt sammen – må bare bli litt bedre føre så! 😎

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *