Internasjonale sommershow :-)

Etter litt overtalelse fra flere hold så hadde vi plutselig meldt på Pernille på flere internasjonale show i sommerferien. Først ut av Rovanemi, da med en Pernille som var kommet noen få dager inn i løpetiden og helt uten pannhår 🙂  Det var hårda bud denne dagen, av 9 tisper i åpen klasse så var det kun ei som fikk Excellent, resterende gikk ut på blått og gult. Pernille ble plassert som nummer 4 og det var i grunn helt ok med tanke på hvor nednappet og laber hun var. Men det var andre Bardudøler som gjorde det fantastisk, her er dyktige Kristin og Wisard «in action», beste hannhund og dermed en «haug» med titla !! 🙂 

Neste show ut var Gallivære og lørdag blir Ellens Tobben Svensk utstillingschampion og Annies Luna får både cert og cacib!!! En fin fin dag m.a.o som ble behørig feiret med sprudlevann utpå kvelden 🙂 Terje hadde også burdag og Buffy ble 10 år så det var i grunn veldig fin timing av Tobben å ta tittel nummer to denne dagen 🙂

Pernille er fremdeles uten pels nok til å få den rette Cairn Terrier looken og nå i høyløp. Pernille var mildt sagt laber og i slow motion og jeg var like så 🙂 Det var rett og slett ikke noe artig for oss i ringen denne dagen og vi «åkar» ut på blått. Er ikke så lett med disse tispene i grunn, Thea er aldri så deilig og flott som når hun har løpetid og det er i grunn genialt å stille henne da – men Pernille var bare tung og trist i ringen.

Når vi kommer til Piteå så har pelsen begynt å få en fin lengde og Pernille så smått kviknet til fra løpetiden. Hun synger riktignok ikke «Walking down the street, singing yeah yeah….» men hun synger i alle fall ikke Karius og Baktus sangen fra Gallivære. Det fine er at hun står som en tinnsoldat og det så lenge så lenge som helst!:-) Det ble som vi drømte så veldig om, beste tispe og da med både svensk CERT, CACIB og BIM. BIR hunden denne dagen var Birger og Elisabeths  hærlige Hermann 🙂

Luna blir (om jeg ikke husker helt feil) 2BTK og tar sitt andre svenske CERT og reservercacibet. Her er de i skjønn forenig 🙂

Etter en deilig uke i Oulo så var det to dager med internasjonal utstilling – og det var stort assa! Tror at det var hele 43 ringer, kanskje enda flere. I Cairn Terrier klassen er det 29 påmeldte Cairn begge dager, klarer ikke å huske hvor mange tisper det var på lørdag men mener det var 16 på søndag. 

Her er Pretty Pernille før hun skal inn søndag:

 

Lørdag ble hun 2BTK med CERT (!) og reserveCACIB – og søndag ble hun 3BTK med CERTET, m.a.o. kun finske championjenter foran oss 🙂 Det var en veldig trivelig atmosfære utenfor ringen og vi fikk hilst på oppdretteren med kanskje det stiligste kennelnavnet jeg har hørt, nemlig No Copyright, navnet er i grunn genialt 🙂

Her er fra ringen søndag, hadde bestemt meg for å ikke bekymre meg for at hun skulle bli trykt på bordet og vips så sto hun faktisk veldig  bra begge dagene. Det er litt slik at hvis handler ter seg så er det aldri noe å si på hos hundene 🙂

Det som var artig i Finland var at man fikk alle rosettene i ringen, også CK rosetten 🙂 Man fikk også slike cacib kort og CERT kort med seg – og pokal 🙂  Det var også hærlig mange butikker med hundestæsj, ikke bra for pengboka men jækla artig å surre rundt i 🙂 Det eneste jeg syntes var litt vanskelig var at ringsekretærene bare snakket finsk. Særskilt om de manglet en ekvipasje så fikk jeg veldig lyst til å hoppe inn i ringen fordi de hørtes så sinte ut når de ropte opp de som manglet 🙂 Men artig var det okke som og nå er det bare å drømme om å ta storcert også i Norge 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *