Tone

Elskede Pernille

Så finnes hun ikke mer min elskede Pernille. Hun ble igjen dårlig etter siste løpetid og selv om vi forsøkte å øke på med kortison og andre typer medisin så ble Pernille bare tynnere og mer utmattet for hver dag som gikk. Den siste uken hadde vi tre dager der vi trodde at vi hadde klart å snu trenden. Hun fikk spise kylling (nektet alt annet) og la på seg hele 300 gram på få dager og vi var så lykkelige og glade. Ny B12 sprøyte ble gitt og vi var fulle av optimisme. Men i løpet av natta ble hun dårligere og vi måtte innse at vi sto ved veis ende. Det var en brutal erkjennelse å måtte ta inn at kampen vi hadde kjempet så lenge ikke kunne vinnes. Vår fantastiske veterinær Karoline som har vært der for oss hele veien i disse måneder med oppturer og nedturer kom hjem til oss og sørget for at avskjeden ble rolig og i trygge omgivelser. Er så takknemlig for det.

Til Pernille, min rareste, umuligste, artigste og hærligste lille rakkarjente. For en fantastisk hund, bestevenn og treningskompis du har vært for meg. Alt hva vi har funnet på sammen, show, smeller, nosework, LP, ag,  spor og rally – vi har hatt så mye moro sammen. Akkurat nå føler jeg meg helt knust og fortapt men er så takknemlig for at du kom valsende litt brått inn i livene våre. Jeg har elsket deg hele ditt liv og skal elske deg resten av mitt liv, takk elskede Pernille.

 

Pernille 2021 Pernille og ballen

Pernille Yvonne sammen går viPernille søndag Synne Sneve DahlBeateH fotograf Pernille fvf front

Pernille finPernille rally bardu elitePernille 2015 bronsemerke 038Pernille 2015 bronsemerke 037pernille innkalling pernille sitt og bliPernille 2015 Skjomen2 134Pernille Piteå 2013 sommerferie kamera 096Pernille Rundering

uoff thea og pernille med meguoffsielle Thea PernilleÅretsRallyCairn2020 PernillePernille mentaltest spøkelsePernille i mosjøenPernille lørdag Synne SnevePernille test henter ballenpernille hjuletPernille Yvonne i rutaPernille fvf YvonnePernille IvrigPernille og Thea vinterPernille smellerPernille kontaktPernille med ballen sinPernille og Thea i gressetPernille og Thea mellom trærPernille tromsø fvfPernille og Thea Svensk ViltspårchampionPernille AG premiePernille targetstick Pernille Thea og MajaPernille valp og Thea Pernille valp på gjerdetPernille valp på bordet Pernille valp på kommode Pernille valp Tobben o Tupy Pernille valp og Thea Pernille valp på hytta2018 Luka Thea og PernillePernille sporstartPernille på mønetPernille hopper på trening banaPernille fvf SkjomenPernille fvf skjomen smilerPernille noseworkPortrett Thea Pernille smykkePernille og Thea portrettPernillePernille Thea og Luka rosettbilde harstadPernille RallyPernille Nosework finner i kassaPernille profilbilde hopperPernille galopp hyttaPernille høst hyttaPernille hopp AG søndagPernille Thea og Hector Tromsøpernille bommenPernille grå i bartanPernille sitter trenePernille FVF trenePernille vinter ballPernille Yvonne bildePernille og Ollie leker i snøen på hyttaPernille Ollie jula i stolenPernille Harald og Ollie

DogdiggersTonePernille AG premier

 

Pernille AG svingpernille valp kommer-inn

 

Pernille sover med Mia Pernille valp i skoa Pernille valp i gardina Pernille valp biter i fingerPernille apporten NYDELIGPernille StavøyaPernille 2014 Sommer og Ferie fra kamera 133Pernille 2014 Sommer og Ferie fra kamera 110Pernille 2014 Sommer og Ferie fra kamera 084Pernille 2014 Sommer og Ferie fra kamera 251Pernille og to valper soler segPernille med valper Thea og MajaPernille og HectorPernille og valpene løperPernille og valpene på turPernille valpen biterPernille valper i solaPernille 2013 nyttårsaften 110Pernille 2013 nyttårsaften 108Pernille 2013 nyttårsaften 098Pernille 2013 jula 2 016Pernille 2013 harstad 036pernille putaPernille alle på stokkenpernille i kirkeparkenPernille med hornPernille 2013 sommerferiebilder tape 3 004 - KopiPernille 2013 mai og juni 217Pernille stårPernille og ballenPernille utgangstilling hjemmePernille 2013 alle 200 - CopyPernille 2013 påska 011 - KopiPernille 2013Pernille Lotte 2013 februar tur 037Pernille BIG1Pernille Skjomen utstilling Big1web PernillePernille rundt stolenPernille på trening leke med ballPernille i snøenPernille og Adrian hopperPernille i vinduettone_pernille_thea_majaPernille på sminkebordetPernille ung og søtPernille Junior søtPernille valp jager løv i vannPernille valp og MajaPernille valpe gruppePernille valp Lofoten showPernille og TerjePernille junior spindelvevpernille-skankenPernille og TobbenPernille junior ansiktPernille junior utstillingPernille i sporetPernille sporPernille Thea 1 premie ordinærprøve

Uoffisiell Rally konkurranse

I går arrangerte klubben i mitt hjerte Bardu Hund uoffisiell rally konkurranse. Og for en flott dag det ble. Med masse hunder, fine folk, trivelig dommer, kaker, pølser og brus så var det fineste dagen på lenge.

Thea fikk lov å gå både klasse 3 og Elite. At hun fikk være med i Elite var mest bare på jåss og for å forsøke å lure en annen søt P terrier med på leken :-) Thea var eneste i klasse 3 så når hun kommer seg igjennom banen så vinner hun klassen sin med 1 premie og hele 194 poeng. Veldig bra jobbet av vår elskede gamle lettere tunghørte dame :-) I Elite kommer hun seg overraskende også gjennom, vi måtte ta en repetisjon på sitt under marsj for den har hun ikke blitt trent særlig på  – i tillegg til flere dobbel-kommandoer. Men hun har fin fokus og jobber nydelig hele veien. Well done Thea:-)

Thea Uoffisiell Thea Uoff dekk

Pernille min lille ville gikk Elite og var i overkant begeistret for å få være med å gå :-) Hun trekker seg opp under sakte marsj så det føltes ut som hun skulle boble helt over og ut – men det gikk no på et vis:-) Det er i alle fall et område vi skal trene på ila vinteren. Hun kommer seg også gjennom med førstepremie (191 poeng) og blir vinner av sin klasse – og da med Thea som 2 vinner.

Pernille uoff dekk Pernille Uoff fvf

Yvonne hjalp meg å ta rosett bilde og påsto at jeg burde være med på ett bilde, jeg hater slikt men det får gå for denne gang:-)

uoffsielle Thea Pernille uoff thea og pernille med meg

Etter å ha kost oss inne så gikk Hilde, Yvonne og jeg den deilige turen. Tror både Hilde og jeg får litt sånn valpe-syka av å være sammen med verdens søteste lille beardis-valp. Han er bare så nydelig liten kar.

Utpåtur Luka Kian

Her er videoene av jentene fra helga

Canelana

Så fornøyd med disse dekkene fra Canelana :-) De måtte ligge en liten stund i bilen etter morgenturen og da er disse dekkene så flotte å ha på de, anbefales!

Hector, as always a Prince:-)

I dag har Hector gått uoffisiell konkurranse i rallylydighet og jeg var så stolt og imponert over hvor flinke han og Gry var. Litt usikre akkurat i starten men etter det så går de nydelig igjennom banen. Fin flyt og nydelig samarbeid, en fryd å se på.

At Gry velger en litt annen måte å gå banen på og det da blir en disk har ikke noe å si for dette var virkelig flott gjennomført. Vi gleder oss til fortsettelsen! Well done Gry og hennes lille prins :-)

HectorRally IMG_0012 IMG_0018

Hector søteste gutten i gata :-)

Hector og Gry er godt i gang med rally momentene. Han er en så flink liten gutt – eneste er kanskje at ag momentene er litt vanskelig for Hector når de skal taes i rally.  Som AG hund så tror han at han skal gi jernet og full fart :-)

Her er i alle fall en liten snutt fra forrige trening

 

Vi fant han forøvrig på siste siden til Norsk Terrier klubb også, så hyggelig at de har valgt å bruke prinsen i bladet :-) Den dyktige fotograf er Maija Vinnikka

244281078_334223445125948_2170021594202921071_n

 

 

Ollie i Tromsø:-)

Vi tok oss en tur til Tromsø, fremdeles bare Ollie som fikk være med å gå Rally selv om mora forsøke å finne på alt mulig for å komme seg ned til bana :-) Skulle ikke klare å få den hunden til å tisse for eneste hun ville var å få komme ned til ringen. Veldig søtt og litt trist at hun ikke får være med når hun føler seg så bra som hun gjør.

For Ollie sin del så hadde vi verdens fineste oppvarming, hun var på, alert og lydhør. Men når vi kommer ned til start klasse 3 så blir hun veldig berørt. Så det var flere hunder som ble det, noen snuste i bakken og noen utover ala Ollie. Noen mente at det var vinden som kasta hestepesslukta mot banen, men foglane må vite om det var det. Var i alle fall veldig vanskelig å gå med en hund som bare tidvis hadde hodet med i momentene:-) I klasse 3 så må man nesten gå all inn for å berge seg, for oss endte det med disk.

På søndag tenkte jeg at jeg skulle la henne vente i bilen så hun kanskje var så heit at hun ikke brydde seg så masse om alle luktene omkring. Det var for å si det mildt ingen lur ide:-) Herreminn så vill og galen, det var som å gå med en virrete flue – skal aldri gjøre det her mer :-) Finner umiddelbart ikke filmen annet via FB og da blir det så dårlig kvalitet. Det ble i alle fall disk – tror kanskje vi diska manger ganger underveis men det får gå :-) Lærte også en regel jeg ikke viste om, man må aldri gå start skiltet en gang til, det gjorde nemlig vi når hun smatt bak meg og opp på høyre side i starten. Vi har jo næmlig trent bakombytte masse i det siste så Ollie tenkte nok at det var en lur måte å få sæ litt mat på veien. Artige lille skrulla :-)

Håper virkelig at jeg får låne henne en litt lengre periode senere ett år så vi får trent på disse nye momentene og finne takta sammen. Hun er så artig liten hund, virker så trøtt og lat inne – men gir jernet når vi trener. Så cool, så søt, så smart og helt komplett perfekt liten treningskompis :-)

 

Og veldig glad i å sove med Thea

Ollie Thea sover

 

 

DOGDIGGERS Catherine Zeta-Jones – new tittle; Rally Obedience Class 2, RLII

I dag kom koselig melding fra NKK til bollen Ollie og hennes foreldre Melissa og Markus  😀

Gratulerer med mellomtittel!

DOGDIGGERS Catherine Zeta-Jones
Vi har gleden av å meddele om at deres hund har blitt tildelt tittelen(e):
Rallylydighet klasse 2, RLII

Congratulations on your new title!

It is our pleasure to inform you that your dog has been awarded the following title(s):
Rally Obedience Class 2, RLII

IMG_9959

Ollie, deby klasse 3

Jeg er stadig optimist og tenker ikke så veldig nøye over ting så etter flott og overraskende opptur i Bardu i klasse 2 så meldte jeg Ollie på i Harstad i klasse 3. Mandagen før på trening så er det bare å erkjenne at nei så langt som alle klasse 3 momentene er ikke Ollie kommet :-) Forsøkte å (panikk) trene hver dag før vi dro fredag, men det var bare å gi opp og dra med følelsen av å ikke ha gjort leksa si. Så ekkelt i grunn :-)

Vi dro med Hilde og Leif og bodde på campingen i Harstad. Vi fikk sågar samme plassene som i fjor, litt komisk :-) men som alltid fineste folkene å være på tur sammen med.

Her er de vimsete løpene fra helga, stakkars Ollie forsøker så godt hun kan og kommer på en måte igjennom begge løpene uten disk. Faktisk veldig godt gjort når utgangspunktet var som det var.  Hun ender på 4 plass med 2 premie lørdag og 6 plass med 3 premie søndag. Det fine med det hele er at jeg får lyst til å reise kjerringa og kom hjem sugen på å lære henne disse nye momentene.

Søndagen gjør hun faktisk tre klasse øvelser rimelig greit, men skiltet før tunnelen lager mye surr for oss. Et skilt jeg i briefingen tenkte – men det her får vi til :-) Har ikke helt skjønt hva som var vanskelig der, om det var et utslag etter all panikk-treningen eller det er fordi hun er sugen på å komme seg inn i tunnellen. Vi skal i alle fall trene med tunnelen ute noen ganger.  «Stå under marsj» var nydelig og statisk bakombytte gikk også ok – og ryggingen gikk veldig fint selv om jeg kåler det til med å bli usikker på jeg hadde rygget langt nok. Så honnør til lille Ollie som burde ha hatt langt flere økter i bagasjen før vi dro :-)

Håper at vi rekker å få noen fine treningsøkter før hun igjen skal reise hjem til Oslo. Resten får vi ta neste gang hun kommer:-)

Lørdag

Søndag

 

Klasse 2 – Søndag, Bollen:-)

Også fått videosnutt fra Ollies løp søndag, så søt lille bollen MEN må nappes :-)

Ollie Bollen – 2×1 premie og 2 Vinner i Bardu

Ollie ble med oss nordover fra Oslo og vi koser oss veldig med en litt yngre og kvikkere hund i huset:-) Hun er så artig og rar – og helt fantastisk. Skulle jeg klage på noe så må det være at hun (igjen!:-)) er noe for rund i formene :-) Men det får gå, vi forguder henne okke som.

Ettersom rallyhunden min er sykemeldt så måtte Ollie stille opp å ta mora sin plass Hvilket hun gjør lekende lett den lille skrulla. Drømmen var at hun skulle kunne ta en 1 premie pr dag slik at hun får en ny mellomtittel. Under løpene så føles det ikke helt bra, tror det er fordi vi har rett og slett ikke trent nok sammen. Hun har andre «færer» enn mine, så det føles litt fremmed på et vis. Men – 1 premie blir det – og det begge dager:-)

Lørdag ender hun på 5 plass med 1 premie. Søndag ender hun overraskende opp som 2 vinner i en stor klasse 2. Hurr gikk det til liksom? Det skal hun ha lille bollen, hun husker godt hva hun har lært tidligere år :-) Det som kanskje var ekstra koselig var at det var flere som kommenterte hvor artig hun var i ringen, det er veldig koselig å høre at hun har hatt det show :-)

Anbefaler å se innom bloggen til Bardu Hund, Emma har laget et veldig flott innlegg fra helga. Veldig trivelig at vi hadde maks påmelding med 60 ekvipasjer pr  dag se her.

 

Lille deilige bollen:-)

IMG_9981

Her er årets første løp for oss, tror i alle fall det er lørdagen :-)

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter