Tur til Johaugen!

onsdag 18 september kl 17:30 går vi tur til Johaugen. Alle som har lyst til å være med er som vanlig hjertelig velkommen 🙂 Det er foreløpig ikke meldt noe regn, så vi satser på at været holder seg 🙂

Adkomstvei: Ta av fra E6 i Elverumskrysset ca 20 km nord fra Setermoen. Følg Fv. 87 ca 800 m. Ta til høyre på kommunal vei mot Fjellstad ca 1150 m. Parkering i gammelt grustak på venstre side av veien.

Tidsbruk: Turen opp er ca 2,5 km.
Turtrasen går først langs en traktorvei i 200 m lett stigning. Følger så en nyere traktorvei 1,6 km med moderat stigning. Kommer så til Sagmoveiens trimkasse. Går flatt videre mot Sagtindelva. Herfra ser man Johaugen rett fram. Ved Sagtindelva vinkler stien opp til høyre langs elva av, og går mot øst. Lett stigning. Etter 1,1 km kommer man til brua over Sagtindelva. Etter å ha passert brua går stien i lett kupert terreng mot Johaugen. Stien ender 20 m nordøst for radiomast. Mot. Nordøst ser vi Myrefjell/Blånisseland. Turen er totalt 4,8 km og tar ca.1 time hver vei. Det er sau i området så husk båndtvangen. Turen kan gåes i joggesko.

Forrige fredag (6 sept) var vi til Tihumpen, og her kommer et par bilder fra turen. Fotograf av Else Lilleng 🙂 Det var en nydelig tur i fint høstvær, med mye elg og spennendes lukter i skogen! 🙂

 

Søndag 22 september går vi (hvis været holder seg) årets siste labbetusstur. Den blir til Orta 🙂 Mer info om den turen kommer senere.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *