Vi lærer mer om blodspor!

I går var jeg med terrierjentene på beveglig blodsporsprøve. Hadde bestemt at jeg ikke skulle være så nervøs før start, men sliter enda med at jeg styrer og tuller. Starter med uerfarne Pernille, hun er som vanlig både motivert og flink men jeg ødelegger for hennes underveis slik at vi «nuller». I kritikken står det «her har eier en god hund som med litt mer trening så kan den gå sporet. I dag så er det eier som gjør at hunden går av sporet – som i dag gjør at det blir vanskelig» Jeg har så mye å lære enda! Jeg så at Pernille tittet usikkert opp mot meg, det bruker hun normalt ikke å gjøre, stakkars hund med den %&% kløneføreren :-) Men det er ikke bare svart, for jeg har lært flere nye ting som jeg kan se etter – og faktisk høre (hun fnyser faktisk) Fikk også treningstips som jeg skal skrive ned slik at jeg husker hva jeg bør leke litt med til våren.

Må ellers nevne at jeg var veldig fornøyd med Pernille som uten å nøle gikk gjennom bløt myr med vann langt opp etter buken, var veldig imponert over at hun ignorerte det iskalde vannet og jobbet på. Jeg på min side hadde virkelig trøbbel med å få med meg støvlene som var fylt av vann :-) (hadde slike korte støvler, never ever again! :-)) Så glad for at jeg hadde med både ekstra bukse, sokker og sko for ellers hadde det blitt en lang og kald tur hjem :-)

Idet jeg henter Thea så ser jeg at hun var veldig gira på å få starte så bestemte meg at hun måtte holdes igjen i starten. Det lovnaden holder jeg bare sånn passe, for Thea er sugen på blod. For henne er dette en grei oppgave som hun løser på en effektivt og fin måte. Det er veldig deilig å gå bak min lille trinne blondine for hun virker å ha funnet tryggheten på seg selv og det oppleves som om hun har knekt flere av sporkodene – jeg går bare bak som ren balast :-) Det ender med en 1. premie, hvilket gjør at lille flinke Thea bare er en 1 premie i fra den fine flotte tittelen Norsk Vilt Champion. Så det må vi trene mot til nest år!

Sportstart: Meget godt
Tempo: Utmerket
Tapsarbeid: Utmerket
Konsentrasjon/vilje: Utmerket
Arbeidsmåte: Meget godt
Helhetsinntrykk: Utmerket

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter