Foredrag med Eva Bodfäldt!

For et par uker siden var vi i Harstad på foredrag med Eva Bodfäldt 🙂 Arrangør var Harstad Hundeklubb og tema for kvelden var Fire veier til god kommunikasjon – superbra foredrag 🙂 Eva snakket om dette med kommunikasjon mellom hund og eier og hvilke verktøy man hadde for å få en god relasjon til sin hund. Her kommer en kort sammenfattning av notatene fra kvelden:

— Lek med hunden! Både med gjenstander, men også med deg selv. Lat som om at du blir redd. La hunden ha oppgavens som kontrollant når dere er på tur – hunden skal holde rede på hvor du er, du skal ikke holde rede på hunden. Lær hunden sladdertrening – at hunden kommer tilbake til deg og varsler hvis det er slik at den ser noe. Dette gjør at du ikke trenger å være redd for at hunden skal springe frem til noen/etter noen.

— Sosial belønning. Lær hunden å like sosial kontakt også i treningssammenheng. Viktig belønning i konkurranser da det er det eneste man da har.

— Varier belønningen – ikke gå fast i at en øvelse skal belønnes på en spesifikk måte. Utfordre øvelsen ved å bruke ulike typer belønninger.

— Tren ro. I dagens samfunn så trenger mange hunder dette men dessverre så er det ikke like mange som er flinke til å faktisk trene det. Lær hunden on/off uansett hvilket miljø den er i. Hunden må kunne slappe av mellom øvelser, før konkurranser, på treningsbanen osv. Når den er valp – ta med valpen på turer overalt. Valpen trenger nærkontakt – bær gjerne valpen i sjal slik som man bærer babyer. Valpen lærer da seg til å være rolig sammen med deg.

Roøvelse – ryggsekken: Sitt bak hunden og hold armene rundt den. Legg godbiter forran hunden. Når den luter seg bakover, belønn ved å la den ta godbitene. Husk på halen på aktive hunder med lyd – denne skal være rolig for å få jobbe!

Grunden:
Frivillig adferd – hvis du plages, fjern kommandoen og se hva hunden gjør da?

Belønningssystem:– Kommando på ulike belønninger
— Bus: hunden får lek som belønning
— Gott: hunden får mat som belønning
— Varsågod: hunden får lov til å springe til ekstern belønning
— Slut: Treningen er over og hunden kan springe fritt igjen.

Tapetsering:
Hvis øvelser skal fungere og være pene, så må man ha lagt et godt grunnarbeid. Hvis grunnarbeidet er dårlig så vil øvelsene se dårlige ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *