Labbetusstur 9 – StorAla!

Det var ikke helt etter planen, men siden planer er til for å endres så har vi bestemt at neste labbetusstur blir til Stor-Ala :-) Vi går nå lørdag 23 august kl 10:00 fra parkeringsplassen, og regner med å bruke dagen (minimum 6 timer). Stor-Ala er 1237 m.o.h og turen er regnet som krevende.

Adkomstvei: Ta av mot Bruhaugen (skilt) ca 4 km nord fra Setermoen. Følg denne veien til P-plass ved veienden (1,6 km fra E6). Første del av traséen følger skogsbilveien til Langvatnet i 1100 m. Derfra tar den av ved skilt til Stor-Ala og Orta. Herfra er stien merket med røde trefliser i skogen. På snaufjellet er det rødmalt stein/varder.

Traseé til Stor-Ala: Fortsett rett fram fra kryss med sti til Orta, og følg stien opp på sør- og vestsiden av fjellet før den svinger opp mot egga som fører rett østover til toppen. Siste partiet mot toppen går stien på sørsiden under egga i trygg avstand fra denne. Her er det en del stein og ur. Over skogbandet er det tørt hele veien på begge turene.

Alle som har lyst til å bli med, både med og uten hund, er hjertelig velkommen :-) Hundene går i bånd – husk mat og vann! :-)

Stor-Ala-2
Bildet er lånt fra www.telltur.no og viser flotte Stor-Ala :-)
Minner også på om å registrere turen sin på telltur.no – når man har gått 8 ulike toppturer så får man nemmelig kjøpt et flott krus med motiv på :-) Alt om registrering finner du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter