Fineste Fannyen min<3

Fanny har ikke vært helt frisk i den siste tiden. Hun blir veldig fort sliten og orker ingenting 🙁 Etter en svært aktiv sommer hvor vi har gått både langt og oppi høyden så sku man jo tru at hun er i topp kondisjon, men det er hun dessverre ikke 🙁
2014-09-06 13.17.43

Fanny smilende og blid slik som vi normalt kjenner henne, oppe på Gråhøgda 6 sept 2014

Merket det sånn plutselig her for ca 1 mnd siden, plutselig en dag så orket hun rett og slett ikke å gå tur. Vi sku gå opp Holtet – noe vi har gjort mange ganger i sommer – men hun hang bare etter hele tiden, og halvveis oppe så måtte vi rett og slett snu for da var hun helt utkjørt. Dårlige dager kan vi jo alle ha, så hun fikk hvile i noen dager i håp om at hun da sku komme seg, men ikke. En tur til vetrinæren ble det, og det ble tatt storsjekk med både blodprøver og ultralyd av buken for å sjekke etter ev tumører. Ultralyden viste ingen unormaliteter men blodprøven viser at hun har lav blodprosent og lav kalciumnivå. Får beskjed om å gi henne lever for å øke blodprocenten + kalciumtabletter for å få opp kalciumnivået.

2014-10-24 08.07.46

Fanny venter på sjekk hos vetrinæren

Etter en uke med lever og kalciumtilskudd så merker jeg litt forskjell på henne, men helt normal er hun ikke. Nå orker hun faktisk å springe litt i begynnelsen av turen (spesielt hvis hun bare får tur annen hver dag, da er hun piggere), men fortsatt så blir en tur ned til Rema og tilbake for langt å gå. Så i fredags så ble det ny tur til veterinæren for å fjerne de kulene vi vet at hun har (Hun har hatt de siden i tidlig vår. De har tidligere sagt at de kjennes godartet ut, men man vet jo aldri før man faktisk tatt biopsi av de) + ny blodprøve for å sjekke hvordan blodverdiene nå var. De fjerner 5 kuler på henne, da jeg plutselig finner to små nye når jeg skal vise hvor hun har de andre. Siden hun også ømmer litt over ryggen så tar de også røntgen av ryggen (i tilfelle det er ev forkalkninger i ryggen som gjør at hun ikke vil springe), og de bøyer og tøyer alle ledd for å sjekke for ev stivhet. Hun halter ikke, men ser at hun avlaster veldig mye ved å gå fort i passgang (egentlig så er Fanny en hund som enten ligger i jogge-trav eller galopp, sjelden passgang) så for å være sikker på at det ikke er noe med ledd så blir også det sjekket. Både tøying/bøying av ledd og røntgen av ryggen ser bra ut, men hun har muligens noe forstørret hjerte. At hun har et stort hjerte (bilderlig talt) viste jeg jo fra før av, men at det også er litt forstørret i virkeligheten er kanskje ikke så bra. Men det er ingen bilyder på hjertet ihvertfall – alt høres normalt ut iflg vetrinær.

2014-10-24 13.14.34

Fanny er ferdig med operasjonen og venter på røntgen

Så da var det blodprøvene igjen. Kalcium-nivået har nå steget til det normale igjen (er nok derfor hun har blitt litt piggere) hvilket er bra. Så nå skal vi kutte ned på tablettene, skal fortsatt ha kalciumtablett annen hver dag i 2 uker, så fjerner vi det helt. Når det gjelder blodprocenten så er den faktisk enda lavere enn tidligere – tross at hun har fått tilskudd av lever (har fått ca 150 gr lever pr dag i tillegg til maten sin). Det er jo ikke akkurat det jeg vil høre 🙁 Hadde håpet at den ihvertfall hadde steget, enda jeg ikke hadde noen forventninger om at den sku være normal siden hun fortsatt er slapp og trøtt, men at den var blitt enda lavere (om enn bare litt) tross tilskudd med lever er ikke gøy å vite.. Så nå blir det sendt inn biopsi på 3 av kulene (de største). 4 så akkurat ut som fettkuler, men den 5 hadde en helt annen form og hadde vokst på en helt annen måte, så vi får se. I tillegg så er det sendt et blodutstryk for å sjekke hvis det er noen unormaliteter på blodet (hvordan cellene faktisk ser ut). Hun skal fortsatt få lever hver dag frem til vi får svar på prøvene og ev andre tiltak settes inn. Å få svar på blodutstyrket sku gå relativt fort, så de forventet de at vi får svar på til uken, mens det ville ta 1-2 uker før svaret fra biopsien kommer. I mellomtiden så slapper frøkna av og samler nye krefter, litt støl etter operasjonen da den store låg dypt inne i muskulaturen (det største såret fremme på brystet). Litt ekstra bortskjemt blir hun nok også, men det fortjener hun, gulljenta mi <3<3<3 2014-10-26 17.44.43
Go-jenta ser litt herjet ut, sku tru at hun har pyntet seg til Halloween..:-) Sårene ser veldig tørre og fine ut, stignene skal fjernes om 8 dager (10 dager etter operasjon)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter