Helse

Klara er røntget fri :-)

Da er både HD og AD resultatene for fine frøken Klara kommet :-)
Hun har HD A og AD 0 = både fri frem og bak! :-)

Yippi!! :-) Vi feirer med et litet babybilde av henne <3

Klara 03-04.12.15 082

Internasjonal champion! :-)

Harstad ustillingen var ment å være siste showet for Pernille, i alle fall til hun ble veteran. Drømmen var å få fatt på det siste CACIB`et men vi var ikke helt sånn optimistiske når vi sa at det var 4 andre flotte Champion tisper. Men noen ganger har man bare tur (eller var det rett og slett Ingvilds hjelp med nappingen? Takk!:-)) Etter bedømningen står vi jaggu først av champion-damene og vel vitende om at Tone A sin lille søte Nora var junior og dermed ikke berettiget CACIB :-) Lille Nora ble plassert først og fikk med seg Certet og CACIB til Pretty Pernille:-) Stort grattis til både Nora, Tone og Pernille :-)

Her er Pernilles kritikk og hennes første CACIB. Forøvrig en veldig trivelig dommer vi møtte i Harstad:-)

Feminin tispe av god størrelse og substans. Velformet hode med oppmerksomt uttrykk. Gode små ører. Korrekt stopp og bitt. Velreist hals. Godt vinklet for og bak. Kompakt kropp. God stri pels. Gode bevegelser

cacib

Hector ble også andre beste og fikk dermed ReserveCertet og ReserveCacibet. Han var en drøm på golvet i ringen, men fjolla seg litt til på bordet den søtingen:-) Så om vi skal stille til sommern så må vi øve oss litt altså :-)

Her er Hectors kritkk:

Maskulin hann av god størrelse og substans. Velformet hode med godt stopp, ører og øyne. Korrekt bitt. God hals, skulder og overlinje. Velansatt hale. Kropp av god vinkel og dybde. Velvinklet bein. God stri pels. Gode sidebevegelser, litt bred i fronten.

Vi var også på øyelysning og det var ikke like morsomt, begge er mistenkt for ocular melanosis så vi blir ikke å bruke noen av de avl. Synes det er  trist men tørr ikke når man har så dårlig kjennskap til hvordan det nedarves. Vi får heller finne på andre ting, man kan ikke klage når de er friske fine hunder.

Kos på tur! Var ikke enkelt å finne plass når jeg skulle legge meg når det var tre små bustetroll som hadde fortet seg å legge seg med Harald :-)

2016-oktober-tur otober-tur

Pernille, nå både Nordisk og Internasjonal utstillings Champion – og snart får vi kanskje også svar på Norsk Viltspor Champion søknaden også. Det er ikke så verst av rakkarjenta vår <3

img_2628

Øyelysning

Helt på tampen av November var vi på øyelysning, skulle i utgangspunktet kun med Hector men da jeg lærte at det faktisk finnes en egen øyelidelse på Cairn så fikk jeg lurt inn Pernille også. Hector ble øyelyst med «intet påvist», mens Pernille fikk «Mistenkt» under «Annet» Ikke medfødt Melanocylisk glaukom. Vi skal dermed øyelyse på nytt om ett års tid og ikke minst forsøke å lære mer om dette.

Lille Ollie skal også sjekkes for både patella og øyelyses, må bare finne ut hvor Melissa og Markus skal dra :-)

Interessant artikkel om HD

Med en liten labradorvalp i hus så er det jo bestandig interessant når man kommer over artikler om ulike ting. Facebook er en fin ting – her får man mye input (både som man vil ha og noe som man ikke er like interessert i..), og her i går var det en som hadde lagt ut en lenke til denne artikkelen her på bloggen til kennel Aquador (Labrador Retriever) som da omhandler hunders utvikling av hofter (HD). Artikkelen er på svensk, men interessant å lese læll :-) Bakgrunnen til artikkelen var en artikkel fra 2012 skrevet av Randi I Krontveit (Norges veterinærhøyskole) og den kan du lese her og hele avhandlingen finner du her, Enjoy! :-)

U.A.!!

I dag hadde Thea tannsjekk time på Finnsnes og måtte desverre trekke et par tenner sånn helt bak. Ikke noe artig verken for Thea eller meg, hun så veldig stusslig ut når vi endelig fikk hente henne. Tunga hang rett ut og håret sto til alle kanter, Gry måtte flire litt av oss når vi kom ut :-)  Men hun (Thea altså) var i god form, han mente å kjenne litt mer muskulatur på høyre bakbein men ingen grunn til bekymre om vi ikke hadde sett at hun var stiv og støl etter lange turer og fremdeles hoppe inn og ut av bilen og slike ting. Nok på kroppen men ikke en tjukkas :-) Det er alltid litt spennende å høre om Thea`s former, det har ikke vært lett å holde henne nede i vekt – det er som hun bare er litt sånn litt smårund og deilig bestandig ho Thea :-)

Ettersom Gry hadde fri så tok vi også med Hector på patella sjekk. Det er ikke et krav fra rasegruppen men ønsket å få det sjekket likevel. Har også sjekket Thea og Pernille da de var unge, men det var før NKK fikk gjort de nødvendige forberedelsene til at det kommer på DogWeb. Men – i alle fall, Hector kom ut av sjekken uten anmerkninger, jippi! :-) Litt synd at Markus og Melissa alltid skal ha tilbake ho Ollie, for hvis ikke hadde vi tatt med henne også :-)

2015 Tromsø show 080 - Copy (348x552)

Maja vår Maja <3

Ettersom vi ikke fikk et klart svar på prøven som ble tatt av kulen til Maja, så ble den i går fjernet slik at man kan sende inn hele kulen til analyse. Før den tid så ble det tatt blodprøver og røngten av de indre organer, det var ikke aktuelt å plage henne med slikt dersom det skulle vise seg at kreften fra i høst hadde spredd seg til indre organer. Men nyreprøvene så fine ut og vi kunne ikke se noe på bildene av lungene. Røngten bildene gir ingen garanti på sikt, men akkurat nå så vises det ikke noe på bildene. Når hun i tillegg virker å være i god form, eter som ulv, drikker normalt, øger og artig så ble det besluttet at kulen fjernes slik at man kan få noen klarer svar. Vi vet at vi klamrer oss til et halmstrå, men akter å holde fast så godt som vi kan så lenge som Maja har det bra.

Kulen ble fjernet i går, når jeg etter et par timer senere skulle gå tur med de andre to og fått Harald til barnvakt så sto hun først  i døra og skulle være med. Hun fikk ikke være med, men kunne formelig kjenne blikket hennes i ryggen når vi gikk på tur uten henne. Det overasker meg hvor lett det tilsynelatende er for henne å bli dopet ned og få sydd 13 sting.  Det er som om alt er som vanlig, driver med sin rare velvære rullingen på golvet og livredd for at noe skjer uten at hun får være med på alt. Til og med sjura må hun gjøre sine rare hopp og bjeff til. Nå går hun riktignok på smertestillende, men tenker at vi burde ha kunne sett noen tegn på at hun har hatt en tøff runde.

I dag fikk hun være med på en kort tur, måtte finne en plass slik at hun kunne gå uten bånd fordi såret er hvor halsbånd og y-selen kan komme borti.  For hver snødekt plass hun så så hadde hun stø kurs og skumle planer om å rulle og molle seg – så måtte snakke til henne om det slik at ikke bodyen blir våt. Lydig som hun er så lot hun være men blikkene jeg fikk sa i grunn det meste. Kunne nesten se at hun himlet med øyene til teite meg :-)

Her er hun  på kjøkkenet nå i kveld. Hennes agenda er klar, lure noen til å reise seg å gi henne enten en leke eller litt godis :-) For gosj det er kjedelig å bare ta livet med ro assa :-) Elskede vakre rare Maja <3

 

Gode nyheter :-)

Idag er det fredag og fredager er bra dager :-)
Tidligere i uken så fikk vi svar på blodutstryket og det er ikke noe unormalt med det – hurra!!:-) Idag har vi også fått svar på biopsien og også disse er positive :-) Biopsien viser at det er fettkuler som hun har, også den store :-) Forskjellen mellom de var at de var av ulike typer. De små var slike som ikke kommer tilbake når de blir fjernet, mens den store (som var ulik de andre) kan eventuellt komme tilbake etterhvert. Men uansett så er det ikke noe farlig (er godartet :-)), kommer den tilbake og får ubehag av dette så kan man fjerne det igjen men det er ikke noe hun dør av :-)

2014-10-31 Fanny

Så da er det bare å fortsette å finne grunnen til at hun er så slapp og trøtt, for noe gæli er det. Igår når vi kom hjem fra jobb så orket hun ikke ens å komme i møte med oss, og logret ikke ens når Maja kom hjem fra skola :( Når klokken var 1930 så gikk hun å la seg oppe på soverommet, men hun tok seg en tur ned på kvelden for å spise kveldsmat som hun etterpå kastet opp :( Idag ser hun litt piggere ut, logret når jeg kom ut av dusjen og var glad når Maja stod opp. Hun har spist frokost (fikk bare halv porsjon) og har beholdt det, så det er jo bra :-) Akkurat nå ligger hun å sover forran ovnen (jobber på hjemmekontor idag siden jeg vil holde et øye på henne, redd som man er..), og på tirsdag skal hun inn til vetrinær igjen for å fjerne stygnene samt ta blodprøve for å sjekke for tyroxin. Enda hun ikke har den typiske sympomene ang pelstap/dårlig pels, så er det ihvertfall verdt å sjekke for siden hun har andre symptomer slik som depresjon (hun er så trist for tiden, stakkarn..) vektøkning (hun har gått opp 3-4 kg siden i høst :-S Har jo da lagt skylden på tilskudd av lever + lite mosjon siden hun ikke orkernoe, men kan jo ha andre grunner i tilegg?) og denne evinnerlige slapphet. Frisk er hun ikke, men det er veldig godt å vite at det ikke er kreft ihvertfall <3<3<3

Fineste Fannyen min<3

Fanny har ikke vært helt frisk i den siste tiden. Hun blir veldig fort sliten og orker ingenting :( Etter en svært aktiv sommer hvor vi har gått både langt og oppi høyden så sku man jo tru at hun er i topp kondisjon, men det er hun dessverre ikke :(
2014-09-06 13.17.43

Fanny smilende og blid slik som vi normalt kjenner henne, oppe på Gråhøgda 6 sept 2014

Merket det sånn plutselig her for ca 1 mnd siden, plutselig en dag så orket hun rett og slett ikke å gå tur. Vi sku gå opp Holtet – noe vi har gjort mange ganger i sommer – men hun hang bare etter hele tiden, og halvveis oppe så måtte vi rett og slett snu for da var hun helt utkjørt. Dårlige dager kan vi jo alle ha, så hun fikk hvile i noen dager i håp om at hun da sku komme seg, men ikke. En tur til vetrinæren ble det, og det ble tatt storsjekk med både blodprøver og ultralyd av buken for å sjekke etter ev tumører. Ultralyden viste ingen unormaliteter men blodprøven viser at hun har lav blodprosent og lav kalciumnivå. Får beskjed om å gi henne lever for å øke blodprocenten + kalciumtabletter for å få opp kalciumnivået.

2014-10-24 08.07.46

Fanny venter på sjekk hos vetrinæren

Etter en uke med lever og kalciumtilskudd så merker jeg litt forskjell på henne, men helt normal er hun ikke. Nå orker hun faktisk å springe litt i begynnelsen av turen (spesielt hvis hun bare får tur annen hver dag, da er hun piggere), men fortsatt så blir en tur ned til Rema og tilbake for langt å gå. Så i fredags så ble det ny tur til veterinæren for å fjerne de kulene vi vet at hun har (Hun har hatt de siden i tidlig vår. De har tidligere sagt at de kjennes godartet ut, men man vet jo aldri før man faktisk tatt biopsi av de) + ny blodprøve for å sjekke hvordan blodverdiene nå var. De fjerner 5 kuler på henne, da jeg plutselig finner to små nye når jeg skal vise hvor hun har de andre. Siden hun også ømmer litt over ryggen så tar de også røntgen av ryggen (i tilfelle det er ev forkalkninger i ryggen som gjør at hun ikke vil springe), og de bøyer og tøyer alle ledd for å sjekke for ev stivhet. Hun halter ikke, men ser at hun avlaster veldig mye ved å gå fort i passgang (egentlig så er Fanny en hund som enten ligger i jogge-trav eller galopp, sjelden passgang) så for å være sikker på at det ikke er noe med ledd så blir også det sjekket. Både tøying/bøying av ledd og røntgen av ryggen ser bra ut, men hun har muligens noe forstørret hjerte. At hun har et stort hjerte (bilderlig talt) viste jeg jo fra før av, men at det også er litt forstørret i virkeligheten er kanskje ikke så bra. Men det er ingen bilyder på hjertet ihvertfall – alt høres normalt ut iflg vetrinær.

2014-10-24 13.14.34

Fanny er ferdig med operasjonen og venter på røntgen

Så da var det blodprøvene igjen. Kalcium-nivået har nå steget til det normale igjen (er nok derfor hun har blitt litt piggere) hvilket er bra. Så nå skal vi kutte ned på tablettene, skal fortsatt ha kalciumtablett annen hver dag i 2 uker, så fjerner vi det helt. Når det gjelder blodprocenten så er den faktisk enda lavere enn tidligere – tross at hun har fått tilskudd av lever (har fått ca 150 gr lever pr dag i tillegg til maten sin). Det er jo ikke akkurat det jeg vil høre :-( Hadde håpet at den ihvertfall hadde steget, enda jeg ikke hadde noen forventninger om at den sku være normal siden hun fortsatt er slapp og trøtt, men at den var blitt enda lavere (om enn bare litt) tross tilskudd med lever er ikke gøy å vite.. Så nå blir det sendt inn biopsi på 3 av kulene (de største). 4 så akkurat ut som fettkuler, men den 5 hadde en helt annen form og hadde vokst på en helt annen måte, så vi får se. I tillegg så er det sendt et blodutstryk for å sjekke hvis det er noen unormaliteter på blodet (hvordan cellene faktisk ser ut). Hun skal fortsatt få lever hver dag frem til vi får svar på prøvene og ev andre tiltak settes inn. Å få svar på blodutstyrket sku gå relativt fort, så de forventet de at vi får svar på til uken, mens det ville ta 1-2 uker før svaret fra biopsien kommer. I mellomtiden så slapper frøkna av og samler nye krefter, litt støl etter operasjonen da den store låg dypt inne i muskulaturen (det største såret fremme på brystet). Litt ekstra bortskjemt blir hun nok også, men det fortjener hun, gulljenta mi <3<3<3 2014-10-26 17.44.43
Go-jenta ser litt herjet ut, sku tru at hun har pyntet seg til Halloween..:-) Sårene ser veldig tørre og fine ut, stignene skal fjernes om 8 dager (10 dager etter operasjon)

Øyenlysning idag :-)

Idag har jeg og Fanny vært en tur til Målselv vet, hvor Fanny har blitt øyenlyst av vetrinær Ernst-Otto Ropstad. Det var også øyenlysningsaspiranter, så Fanny fikk sitte pent å finne seg i å bli øyenlyst av 3 stykker, noe som flotte jenta gjorde med stil :-) Og alt vel med øyene hennes og – hun er herved øyenlyst fri for tredje gang:-) Greit å vite, enda det mest bare er for moro skyld. Fanny er jo tatt ut av avl grunnet EIC, så noe fler valpekull blir det dessverre ikke på henne uansett.

                                    Disse øyne er heldigvis like friske og fine som vakre! Fineste Fanny’en min <3

 

 

U.A.!

Denne uken har vi vært å vaksinert Bekkfaret hundene, fant ut at det var dags å få samkjørt husets rampunger så tok hele hurven i en sleng. Alle fikk en kjapp helsesjekk og alt var bare velstand takk og lov. Theas bilyd på hjertet var som før og ettersom det nå har gått snart et par år så virker dette å være noe som hun bare har, men ingen av oss merker noe av. Hun er fremdeles for tjukk så vi må fortsette å være veldig påpasselig med at hun ikke får for mye mat. Har syntes at vi har vært så flink med dette over tid, men det det tar tydeligvis tid å få henne i ønsket form (akkurat som eiern desverre :-))

Pernille var i utmerket kondisjon (ca 7 kilo) og fikk i tillegg Rabis vaksinen sin slik at vi kan i teorien reise til Finland om 3-4 uker om vi vil det :-) Fikk også sjekket knærne til den ungen damene og det var uten annmerkninger – hvilket var ekstremt trivelige nyheter. Har ikke vært bekymrert for det, ettersom Pernille virker å være veldig godt skrudd sammen :-) Var nok mer bekymret for at vi skulle få beskjed om at hun hadde springfjærer i bakbeina, for den jenta kan sprette i lufta lett som en fjert :-)

Ellers så driver jeg å forsøker å nappe Terrier jentene til NKK Harstad og må innrømme at jeg nok er litt ute å kjøre. Det er fremdeles rene DaVinci koden for meg å det perfekt til. Stakkars Thea er nå nednappa på hodet og ser ut om en JRT men masse pels på kroppen. Pernille er mye enklere å nappe, men er ikke akkurat verdens flinkeste på bordet enda. Her er et bildet av henne – med en underlinje som forstyrrer meg, men som jeg er litt usikker på om jeg kan ta å nappe bedre uten at hun blir seende ut som stankelbein med tenåringskroppen sin:-)

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter