Mål nr 3 nådd – startet på jaktprøve! :-)

I helga har jeg og Lotta vært i Tromsø og gjennomført jaktprøve 🙂 Utrulig fornøyd med arrangementet – godt opplagte prøver og utrulig behagelig dommer Erling Skotner:-) Er også fornøyd med frøken Lottas prestasjoner – hun gikk faktisk til premiering begge dagene! Ganske så uventet siden hun ikke har lydigheten inne enda, men er kjempefornøyd både med henne og med meg selv. Jeg overlevde! 😀

Lørdagen så startet vi som nr 5. Lotta var veldig heit og hadde store problemer med å holde seg ved foten i forflyttningene, noe som gjorde at jeg hele tiden måtte minne henne på om plassen hennes. Både land og vannmarkeringene utførte hun ypperlig (enda hun hadde veldig vanskelig å snu seg mot siste landmarkeringa, når hun nettopp hatt en markering på vann..teite mamma som ikke skjønne at det er på vannet det skjer assa! :-P), og satt som en engel på ‘bomskuddet’ som gikk på første vannmarkeringa, før det ordentlige skuddet og dummyen kom. Feltsøket derimot hadde hun litt problemer med – var veldig mye spring men ikke så mye nese.. Hun gikk ut både dypt og bredt og plukket inn 2 dummyer før dommeren mente at han hadde sett nok. Totalt (tross manglende dressur og at feltsøket kunne ha vært bedre) så gikk hun til en 2 premie, og dommeren skrøt både av hennes fart, arbeidslyst og markeringsevne 🙂

2015-08-01 15.54.15-1

Her er kritikken fra lørdagen:
Søk: Vel anlagt søk, jobber i bredde og dybde men må ha en større forståelse for arbeidet.
Fart og utholdenhet: Ok
Nese: Nese bruks aktivt
Dirigerbarhet: Går til ønsket område
Markeringsevne: Gode oppfølginger på land og vann
Skuddreaksjon: Oppmerksom, noe lett
Almen oppførsel: Ok
Apporteringslyst: Spontan
Apportgrep : Gode grep og avleveringer
Svømmesett og arbeidsvilje i vann: Svømmer effektivt
Samarbeidsvilje: Ok – kan bedres
Sammenfattende kritikk: En hund med et godt potensiale. Dagens markarbeid er av høy klasse. Bedre jaktlig grunndressur og forståelse vil heve premiegrad.
Premie: 2

Søndagen hadde jeg i utgangspunktet tenkt å trekke meg siden vi ikke har lydigheten inne (hverken i fotgående + at hun er veldig lett i rompa og gjerne vil springe avgårde fortest mulig :-)), men ombestemte meg siden jeg trenger konkurransetreningen. Og er veldig glad for det, for søndagens arbeid var mye bedre, helt til siste (og avsluttende) vannmarkeringen da hun knallet. Men det var ventet (har ventet på det hele helgen.. det å knalle er en av de store utfordringene vi har..), så er ikke skuffet av den grunn 🙂 Jeg trudde jo da at vi sku få 0 pga det, men dommeren var veldig snill og gav oss en tredjepremie. I den muntlige oppsummeringen skrøt han veldig av Lotta (myyyye skryt, bland annet at hun er en arbeidsmaskin å jobber sånn at svetten spruter:-), og sa at hvis det ikke hadde vært for den knallinga så hadde hun legat an til en veldig god premiering. Nå spiller ikke premieringen så stor rolle for vår del – dette var jo bare vår ‘prøve på å se hva jaktprøve egentlig er’-helg, og vi viste jo at vi ikke hadde alt på plass 🙂 Så at hun fikk premiering i det hele tatt var i grunn en stor bonus 🙂

Land og vannmarkeringene (unntatt det at hun da knallet på siste vannapporten) var veldig bra. Feltsøket gikk langs vannet og det har vi jo aldri trent på. Når man i tillegg har en veldig vannglad (kanskje nærmere vanngal? :-)) hund, så sier det seg selv at hun da velger å gå ut i vannet å søke. Ikke gikk hun bare litt ut heller, uten hun gikk laaaangt ut (en elitehund verdig var kommentaren fra dommeren :-)), før hun omsider søkte seg tilbake mot land igjen 🙂 Hun fant 2 dummyer i sivet (ingen av de andre hundene fant dummyene i sivet), + en til, og etter 3 dummyer var hentet inn så ble vi brutt. Dommeren sa at han gjerne hadde sett at hun hadde søkt av landområdet bedre, men en overlykkelig Lotta holdt seg i vannet og ved vannkanten og dermed så ble det 3 av 5 dummyer inn 🙂

Her er kritikken fra søndagen:
Søk: Søker stort og bredt og er rimelig effektiv i sitt arbeide
Fart og utholdenhet: Ok
Nese: Brukes aktivt
Markeringsevne: Konsentrerte med gode oppfølgingen på land og vann
Skudd: Oppmerksom – urolig
Almen oppførsel: Generelt ok, men er for lett ved skuddløsning
Apporteringslyst: Spontan
Apportgrep: Gode grep og avleveringer
Svømmesett og arbeidsvilje i vann: Effektivt
Samarbeidsvilje: Ok – må bedres ved skuddløsning
Sammenfattende kritikk: En hund med stort viltfinnervilje som er rimelig effektiv i alt sitt arbeid. Lydighet og ro må bedres for at høyere premiering må oppnås.
Premie: 3

2015-08-02 09.19.56 2015-08-02 09.20.00
Litt vanskelig å se søndagens BK arbeid da publikum satt veldig langt unna, men i gjengjeld så fikk vi stå rett bak EK ekvipasjene når de jobbet, så da fikk man se alt fra første parkett 🙂

Jeg er kjempefornøyd med helgen og føler virkelig at vi (spesielt jeg) har lært masse 🙂 Er også glad for at når hun nå knallet, så gjorde hun det på den siste hvilket betydde at når hun kom i land og avlevert, så var prøven over og båndet ble satt på igjen. Ikke noe mer moro med jobbing da 🙂 Så sånn sett så ‘valgte’ hun rett markering å knalle på – kanskje hun faktisk lærte noe av det og 🙂

Tusen takk til Retrieverklubben avd Tromsø og Omegn for superbra gjennomført prøve! Det var en veldig trivelig prøve å debutere på, all honnør til de berørte og ikke minst dommeren 🙂 Lotta fortjener selvfølgelig også en ekstra suss og klem (kjøttboller og griseøre har hun allerede fått :-)), og det gjør i grunn også Per-Eirik som fungerte som ypperlig moralsk støtte og privatsjåffør 🙂 Tusen takk kjære <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *