Det er så deilig med treningshall!

Sku egentlig bare ned en snartur i hallen idag, men det var så koselig å trene sammen med Line, Else og Inger at tiden fløy bare avgårde! 🙂
Hadde kun med meg Klara, og hun fikk to økter. Line filmet siden jeg skal sende de inn på jaktkurset. Jeg liker egentlig ikke å filme meg selv, men går man onlinekurs så må man jo. Og jeg har jo bare godt av det så.. Lærer jo en hel del av hvilke uvaner jeg har, noe som også er greit slik at man faktisk kan ta tak i de 🙂

Idag trente vi (for første gang) frivillig sitt under baklengs marsj. Klara var som vanlig flink. Jeg derimot må skjerpe meg å huske på flere ting. Først og fremst – det er en valp jeg jobber med, som ikke kan det her fra før, så husk på å ikke gå for fort frem! Flere ganger som jeg gjør det for vanskelig for henne slik at hun feiler etter hun i utgangspunktet gjort det rett, ikke bra Emma! Skjerpings! Det andre er at jeg må slutte å plukke opp godbiten ur lomma før klikket kommer. Hun har jo en veldig fin kontakt med godbitlomma fra før, så trenger jo ikke å holde på å forsterke den akkurat…

Her er filmen fra første økta:

Første klikket kommer når frøkna sitter, men så kommer hun opp ur sitten etter at klikket har kommet. Hvilket for så vidt er greit (klikk avslutter handlingen), men siden vi da trener sitt og BLI så vil jeg jo at hun skal holde posisjon igjen. Så holder igjen godbiten til hun har satt seg igjen.

På det andre klikket så kan det se ut som om at det er jeg som ‘pusher’ henne ut fra sitten. Tredje gang så venter jeg med klikket helt til jeg er fremme igjen (for å unngå at hun reiser seg ved klikket), men så var det jo den helsikkes hånden ned i lomma før klikket kommer da.. :-S Man lærer faktisk en god del av å bli filmet assa – jeg har ikke tenkt på at jeg gjør det før, men skal bli flinkere med å ikke gjøre det fremover da det forsterker at hun ser nettopp dit og ikke på meg 🙂 Bruker ‘kom’ for å løse henne ut ur sitten når hun har fått belønning og skal følge etter igjen. Synes det fungerte bra, så skal variere med det kontra og kaste godbit/værsegod fremover.

Man ser også at hun ikke helt er sikker på hva vi holder på med når jeg går baklengs. Vi har jo ikke jobbet mye med det, så hun ser litt ned, opp, tilsides osv, tross at hun da følger etter meg 🙂 Så vi må jobbe mere med kontakt i baklengs marsj og. Men når man må ha film å vise på jaktkurset så må man! 🙂

Andre økta:

På andre økta så begynner jeg med å belønne kontakt noen klikk når jeg går baklengs (filmen viser bare den siste), hvilket gjør det mer klart for Klara at hun skal se på meg når vi går bakover. Så må huske på det fremover – kanskje gjerne også ‘varme opp’ med noen frivillige sitt bare.

Her har jeg hele tre ganger som hun feiler pga jeg gjør det for vanskelig for henne, dvs går for langt bort. Eller, to ganger så har jeg for høye kriterier, den tredje gangen så klikker jeg for at hun sitter men så velger hun å komme opp etter klikket (siden jeg er langt borte), og dermed så ble det feil likevel. Det irriterer meg voldsomt at jeg ikke kan holde kriteriene der de skal være, så skal bli flinkere assa! 🙂

Jeg prøver bevist på å variere på når klikket kommer, men foreløpig så er hun litt lett i ræva og kan bryte posisjonen før jeg er fremme hvis jeg er litt langt borte. Så det blir ofte at jeg klikker når jeg er tilbake. Hvilket går helt fint det, bare jeg kunne holde den helsikkes hånden utenfor lomma frem til klikket kommer 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *