Ny måned – nye utfordringer! :-)

Vi har nå bekket mars og onlinekurset som vi har gått på jakt er nå over. Vi kom oss ikke igjennom alle øvelsene, noe jeg heller ikke hadde forventet siden hun tross alt bare er liten valp og har masse grunnsteiner som hun må bygge 🙂 Men vi har fått masse bra tips med ulike øvelser som vi kan jobbe med fremover, og vi kommer til å jobbe med de fremover tross at kurset er slutt 🙂

Jeg likte i grunn dette med onlinekurs da man får jobbet med tingene på de dagene som man faktisk har mulighet. Det er litt knotete med filmingen (og tar en god del tid etterpå hvis man må klippe og styre før man laster opp), men det jo veldig nyttig å se seg selv på film tross at jeg i utgangspunktet ikke liker det. Men begynner å bli vant nå da 🙂

Siden jaktkurset nå er slutt, så har vi kastet oss på et nytt kurs. Et grunnkurs med Klickerklok, også det online 🙂 Det passer i grunn veldig bra da vi trenger å bygge gode grunder for videre arbeid. Vi har fått kjørt vårres første økter i fbm dette kurset nå i helgen, så her kommer de filmene 🙂 Fredagen kjørte vi to økter med ‘stasjon’. Vi har jo da valgt å bruke buret som stasjon siden vi allerede bruker det fra før i pauser. Passer veldig bra å jobbe med akkurat dette da vi har litt utfordringer med en frøken Klara som bjeffer når hun sitter der 🙂 Bjeffinga er bare for å få oppmerksomhet, men læll. Jeg ønsker jo i grunn ikke at hun skal ha lyd når hun venter – det er jo mye venting når man trener jakt. Heldigvis så har hun ikke noen lyd når vi trener, og den er også mye mye mindre hvis hun er ute sammen med meg. Uansett så er det jo fint at vi får ta tak i dette, så vi får bare jobbe på med det 🙂

Da hun allerede vet å springe inn i buret så brukte vi første økta med å mest bare si ‘å være i buret er veldig bra’ 🙂

Andre økta endret vi litt på kriteriene, og her trener vi jo da også på å ikke gå ut før hun får vær så god. I begynnelsen så dras hun ut av alle bevegelser som jeg gjør, men etterhvert så begynte hun å skjønne at reglene er endret, og at hun måtte være i buret helt til hun fikk vær så god. Utfordringa våres som jeg føler det nå er hverken det med å springe inn i buret eller å få henne til å ikke gå ut av buret – men den vil komme når vi faktisk skal strekke tiden til å være der lenge og da uten å bjeffe. Men vi får bare jobbe videre med det, så løser det seg sikkert etterhvert 🙂

Idag har vi vært i hallen og trent sammen med Line og Per-Eirik, og passet da på å bruke ene økta på dette med ‘nosdutter’ som de kaller det, dvs trykke snuten i hånden 🙂 Jeg har tidligere brukt å trene dette ved å markere selve trykk-med-snuten-i-hånden med et klikk og belønning fra motsatt hånd. I denne øvelsen så skal vi kun bruke det å servere godbiten kjemperaskt i samme hånd som hunden trykker (ala trykk i hånden så kommer det helt magisk opp en godbit!), men jeg må innrømme at jeg er ikke kjapp nok til dette 🙂 Ikke enda ihvertfall 🙂 Istedet for dytt = godbit så har vi dytt + sleik = godbit. Jeg klarer ikke å være rask nok til å servere godbiten i samme hånd som hun skal trykke i, uten at hun har rukket å sleike på den og. Hun er kjapp assa! 🙂 Blir spennende å høre hva de sier om akkurat dette 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *