Sommerferie Show!:-)

Vi stilte både Hector og Pernille i Piteå og Kemi. Angret litt på det ettersom da må jeg jo prøve å følge med på pelsen og unngå at de bader før vi stiller. Ikke så lett når de oppfører seg mer som otere og vil ikke annet enn å bade og kose seg i varmen. Pernille så mest ut som ei lørve og Hector burde fått bygget litt mer pels. Men – det som var genialt med å være på show var at Birger fikk se han og vist meg hvor hodehåret skal starte/stoppe. Nå er det mange som har forsøkt å forklare meg det, men denne gangen tror jeg det endelig synket inn 🙂 Det som også var greit å skjønne er hvordan vi gjør det under haka, stakkars Pernille så ut som en and ettersom jeg hadde tatt hele veien fram, men burde ha stoppet halvveis.

«Bestfar» Birger likte veldig godt Hector, fin størrelse og det eneste som gjenstod var finnishen på nappingen 🙂 En vakker dag så får æ nok til! 🙂

Piteå: I ringen sto Hector som en gud, men slet med å holde han i ren trav. Det slo meg plutselig at jeg burde naturligvis ha trent litt 🙂 Men bortsett fra det så var han veldig flink og ble nummer to i åpen klasse med CK. Likte veldig godt hanhunden som vant så da er det jo greit 🙂 Trivelig dommer var det også.

Piteå 17.07.2016 SKK Piteå Internasjonal, Liselotte Johansson, Åpen klasse, Excellent, CK, BH5 (?)

Vel-balansert han-hund. Utmerket hode og uttrykk. Bra bitt. Noe rak i skulder. Korrekt beinstamme. Sterk rygg. Utmerket hale. Rør seg vel og utmerket pels.

Fotograf Elisabeth Lind, takk!

IMG_2275

Fotograf Mia, takk! 🙂

IMG_2251 IMG_2252

I Finland vinner Hector åpen klasse, og ettersom det var ingen CK utdelt tidligere og det var kun finske champion i champion klassen så øyner vi et lite sekund det finske certet for gull-ungen. Men ingen CK deles ut i åpen hanhund klasse. Denne dommeren deler ei heller ut CK i damenes Champion klasse så han var ikke akkurat glepphendt med CK`ene 🙂  Kritikken er imidlertid ok og nå hadde vi trent å trave og det var deilig å kjenne at noen minutters innsats ga valuta 🙂

Kemi 27.07.2016 Kemi Internasjonal, Helon Tenson Åpen klasse, Exellent, AK1,

Well proportioned, typical male. Good hend. Very corret topline. Deep chest. French standing, Good angulation. Free movement. Good coat.

Samme dommer for Pernille, burde så absolutt tatt av henne mer pels så hadde hun virket lettere i kroppen og fått fram den vakre halsen sin. Men torde ikke for var redd det ble bare hull – og badingen hadde ikke hjulpet på 🙂

Kemi 27.07.2016 Kemi Internasjonal, Helon Tenson, Champion klasse, Excellent, CH2

Substanceful bitch, Flend? & expression. Should be more typical, Slightly short neck. Compact body. Stands correctly. Free movement.

IMG_7529

Her er kritikken fra Piteå, her får hun sin CK og det jækla RESERVE cacibet 🙂 Er i grunn veldig fornøyd, synes ikke Pernille var spesielt lekker i pelsen for dagen. Men hun gikk med trykk og humor og da føles det i grunn alltid greit.

Piteå 17.07.2016 SKK Piteå Internasjonal , Champion klasse, Exellent, CK, Reserve Cacib, BTK3 

Fin størrelse. Feminint hode med små fine ører. Saksebitt. Litt rak i skuldre og overam. Noe kort hals. Utmerket brystkorg. Rør seg vel, utmerket pels.

Likte denne dommeren veldig godt, veldig snill og rolig med hundene på bordet. Og i år var det søte CK rosetter i Piteå.

I Sverige får man med seg en rosett om man viser kritikken og den neste koster kroner 20,-. M.a.o. langt billigere enn hva vi er vant med her 🙂

IMG_2265

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *