Lille Pernille

Det har ikke vært mye blogging fra meg den siste tiden, og en av grunnene har vært at Pernille har vært veldig syk. Hun ble som ved forrige løpetid dårlig etter vårens løpetid. Det startet med at hun ble slapp –  det kan jo ha vært skinndrektighet – og så med påfølgende langvarig diare. Vi vet ikke hvorfor hun fikk betennelse i mage og tarm, det kan være ulike ting,  feks hormonell ubalanse, for kjapt forbytte, noe hun har spist og flere andre faktorer.  Gastroskopien gjorde et funn i magen som de mente var en kronisk hyperplasi, som i utgangspunktet ikke er farlig – men på en så gammel hund kan det være andre underliggende årsaker.

Nå har jeg ikke lengre kåll på hvor mange veterinærbesøk vi har gjort men det har vært mange og ofte.  Det endte med at vi kjørte tidligere til Oslo og rett til Groruddalen Dyreklinkk. Der møtte Stefanie som er veldig dyktig på området. Ultralyd skanning ble gjort og diagnose ble satt –  PLE/Protein-loosing enteropati. Etter dette besøket, men unntak av dagen derpå – så har Pernille startet på bedringens vei. Så takknemlig og glad for at hun fikk hjelp akkurat da, på tidspunktet var hun bare 6,1kg og det var som å løfte opp en liten kråk-unge.

Vi har fremdeles noen veterinærbesøk igjen, etter langvarig diare vil det som oftest være nødvendig med B12 injeksjoner en gang i uken i 6 uker. Pernille tar sin 6 nå på torsdag, men vi må nok innom for å få tatt nye blodprøver og råd for veien framover. Så glad for all hjelpen vi har fått fra Dyrlegen i Bardu og særskilt Karoline som har stilt opp til alle døgnets tider.

Nå er Pernille godt inn i rekovalens-tiden, takk og lov – fikk til og med lov til å være med å trene litt fra forrige mandag. Var veldig usikker på om hun burde det, men hun vil så gjerne være med på moroa. Første uken etter hun startet å spise det nye foret hadde hun lagt på seg et halvt kilo:-) Påfølgende uken hele 600 gram, så nå er vi tilbake til å måle foret. Tror ikke hun kan gå opp et halvt kilo i uken på sikt 🙂 Hun hadde også lite E-vitaminer så det har hun fått i tillegg til nutri-plus gel som er et energitilskud som kan gis til hunder som har vært kritisk syke eller jobber hardt. Så lykkelig over at dette gikk bra og at hun ser så fornøyd ut igjen – nå må det bare vare. Litt uvant hun maser og finner på ting igjen, men så glad for det:-)

Elskede Pernille

IMG_E2832

«æ vil også være med å leke på bana» 🙂

IMG_E2861

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *