Dagens gladmelding! :-)

Idag har vi fått resultatene fra gentesten for prcd-PRA som vi har tatt på Fanny og hun er normal/clear! 🙂
Det betyr at hun ikke bærer genet for prcd-PRA, og at ingen av hennes valper heller vil kunne utvikle sykdommen uansett hvilken hann hun parres med. Hvis vi finner en hann som er prcd-PRA testet normal/clear (hvilket er planen), så vil også alle valper være helt fri for anlaget siden ingen av foreldrene da er bærere 🙂  


Vakre Fanny i snøen 🙂

Prcd-PRA (progressive rod-cone degeneration form of Progressive Retinal Atrophy) er den eneste arvlige PRA sykdommen som er kjent hos Labrador. Bare fordi at Fanny nå er testet nomal/clear for prcd-PRA så betyr ikke det at vi kan slutte å øyenlyse henne (øyenlysningen kan jo avdekke ev. andre øyensykdommer), uten hun skal uansett øyenlyses samme år som hun skal ha valper. Fanny ble øyenlyst ok i april i fjol, og forhåpentligvis så får vi mulighet til å gjøre det igjen nå på NKK utstillingen i Harstad.

Vi har også vært innom veterinær og fått resultatet etter rabiesvaksinen, og nå er hun klar til å dra til både Finland og Danmark 🙂 Selma er jo rabiesvaksinert siden hun kommer fra Russland slik at vi fann ut at vi bare måtte ta den på Fanny og. Man vet jo aldri hvor man plutselig drar på ferie eller finner vakre hundemenn som kan bli pappa til Fannys valper så.. 🙂


Fanny klikkes på boks første gang

Når jeg likeså var innom veterinær, så kjøpte jeg meg et Vari-kennel bur slik at vi er klar til klikkertrenerkurset i Trondheim 🙂 Vi har første samlingen den 7-8 februar, og gleder meg veldig! Litt dumt bare at kurset går relativt langt utenfor Trondheim og at det ikke var noe særlig med overnattning i nærheta.. :-S Vi reiser jo med fly, og har dermed ikke bil, så det kommer til å bli en mye dyrere affære enn hva jeg hadde regnet med.. Men men. Gleder meg no veldig til kurs likevel 🙂 Fann løper jo nå, men regner med at hun er omtrent ferdig til den tid. Hun har jo løpt en uke nå så.. Fortsatt to uker igjen tils kurset starter 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *