Prosjekt Leker, part one!

Etter foredraget med Turid Ruugas i helgen så ble jeg inspirert til et nytt prosjekt her i heimen, nemmelig ‘Prosjekt Leker’!
Her i hus så kan vi ikke ha leker liggende da disse blir makulert og ødelagt i løpet av noen sekunder.. Tanken bak ‘Prosjekt Leker’ er å se hvis det ligger noe i dette med at med stor tilgang til leker så vil lekene miste sin verdi, og hundene vil dermed slutte å ødelegge de.. Så får vi se hvis vi klarer å holde ut så lenge som det vil ta (tar det en dag? 4 dager? 3 uker?) både ihht rydding av ødelagte leker som blir spredd over hele gulvene, eller rent økonomisk siden hundeleker faktisk koster endel.. Nå har jeg også noen ‘billigere alternativer’ på gulvet slik som tomflasker osv, men likevel.. 🙂

Selma har gjemt kongen sin under sofaen, men får den ikke frem.. ‘Kan du hjelpe meg, pappa?’

I morges var første dag med masse leker på gulvet. Det tok Kalle omtrent 23 sekunder å ha samlet inn 3 stk, lagt seg på 2 og slitt sønder stakkars Fannys favorittand… Før vi forlot åstedet i morges så fikk de hver sitt griseøre i tilegg (det virker som om at det er dette med gnaging som er litt understimulert hos hundene mine, tross at de får bein titt som stadig..) og spent på hva som kom til å møte oss når vi kom hjem igjen, dro vi på jobb 🙂

Mor og datter koser seg med leker. Lotta liker best å bære eller leke med de, mens Fanny synes leker passer best som tyggebein..

Så hva møtte oss da? Joda, de leker som kunne opereres, er ferdig operert og tatt ut all innmat i. Andre leker (slik som kongen) er gjemt under sofaen hvilket selvfølgelig er et problem når man ikke kommer seg dit under.. Diverse plastikk/hardplastleker har fått seg skikkelige inntugg og så har også min videokamera (!!!) som jeg fikk i julegave av Per-Eirik.. Det er med andre ord ikke bare bra å lære hunder å dra opp dragkjeder (holdt på å lære både Fanny og Lotta å ta av meg jakken før jul..), spesielt ikke når kreative hunder finner ut at de skal åpne kameravesken for å se hvis det finnes flere tyggeleker oppi der..:-S Heldigvis så låg den i eget fodral igjen, slik at det er bare blitt noen tyggemerker på den – den virker fortsatt slik som de skal. 1-0 til Prosjekt Leker du liksom.. :-S


Noen tannmerker, men fortsatt brukbar!

Men jeg er fortsatt ved godt mot. Har kjøpt nye leker til 400,- idag + en masse tyggebein. Skal bestille flere tyggebein i plastikk med smak (de klarer de jo ikke å spise opp, men jeg innbiller meg at de kan være til hjelp for å dempe gnagetrangen..?) og håper vi holder ut i hvertfall en uke 🙂 Merker at lekene har mindre verdi når vi er hjemme ikveld, enda de nye lekene ble godt tatt emot i ettermiddag. Kalle, Fanny og Selma er grymme til å gnage og drepe lekene. Lotta bærer de lykkelig omkring og prøver å legge de i fanget til en hele tiden i håp om å få igang litt lek.. 🙂 Spørsmålet er: Vil det å ha tilgang til leker og gnagebein gjøre at de får dekket et av de viktigste behov i hundens liv (ihvertfall iflg Turid), nemmelig å gnage? Eller vil lekene rett og slett miste sin verdi i løpet av noen dager, til å bli totalt uintressante? Time will tell, and to be continued… 🙂


Kalle koser seg med å bite og dra sønder en av gummilekene 🙂

2 tanker om “Prosjekt Leker, part one!

  1. Skjønner ikke dette her helt jeg 😮 Har jo fått beskjed av selveste Turid at Ken trenger mer psykisk stimulans, og da ikke i form av den treningen vi driver med, men med å ha leker tilgjengelig. Vips, så har han fått det. Tror du han gidder bry seg med leker? Nå nei, så i motsetning til hundene i Nerjordet, så er alle leker like hele her…… Skal jeg være glad eller lei ?

  2. Fra rent økonomisk ståsted i tilegg til at det nå er rotet med gummibiter, fyll og tråder overalt så kan du bare være glad :mrgreen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *