Prosjekt Leker – what happened?

Som noen kanskje husker så startet vi et ‘Prosjekt Leker’ her i hus for noen uker siden. Tanken bak det hele var flere – ville vi merke noen forskjell i oppførselen til hundene? Ville lekene etterhvert miste sin verdi? Vill tilgang på leker gjøre slik at makuleringsmaskinene mine slutter å makulere leker, uten faktisk kan ha de til leker, og ikke til gnage-slite-rive-i-stykker-ting?

Tja, hva hende da? Hva ble konklusjonen liksom?
Jo, først og fremst – vi holdt vel ut i 2 dager, kanskje 3 – maks 4.. 🙂 Så begynte alle tøyleker å bli byttet ut mot hardplast/hard gummi leker. Tøyleker blir nemmelig makulert her i hus rimelig fort – ihvertfall hvis de er fylt med spennede ting slik som.. tja fyll?:-) Og man blir rimelig fort lei å plukke fylling fra leker overalt. Mye fortere enn hva hundene blir lei å røske de sønder! Andre leker, slik som harde knuteleker og konger, har de fått beholdt. Fortsatt kan vi komme hjem til masse løse tråder som har blitt dratt ut av knutelekene, og Kalle har fortsatt sine runder hvor han av og til prøver å bite løs små gummibiter fra kongen. Men i stort sett så er ikke lekene så interessante lenger annet enn når vi kommer hjem fra jobb (det er jo nemmelig veldig viktig å kunne møte mamma og pappa med noen ting i munnen synes både Selma og Kalle, og siden vi nå har stengt av med grind til yttergangen så er jo ikke lenger skoene tilgjengelige til det bruk.. Så da er leker godt å ha! :-)) eller av og til då Lotta og Fanny koser seg og leker sammen med en kong.


Lotta og Fanny leker og koser seg 🙂 Beklager elendig kvalitet, men er filmet med mobilen.. :-S

Ellers så har hundene også fått en hel del mere bein å gnage på, noe som de selvfølgelig setter pris på 🙂 Griseører, oksestruper, kyllingnakker, pressede tyggebein, knuter osv går ned høykant. Hadde det vært opp til de, så hadde de nok spist mye mer av det enn de får tilgang til, for ser fortsatt ikke noen forskjell ihht mindre verdi når det gjelder akkurat det. Selma kan av og til prøve å gjemme rester av et griseøre, men sanningen er jo da at 1) Selma er utrulig dårlig på å gjemme ting. Hun legger de bak gardinen, eller kanskje ved en pute, og later så til å grave over det.. 2) De andre hundene finner hennes ‘gjemte skatter’ rimelig i en gang hun faktisk har forlatt de og dermed så blir de spist opp.. 🙂 Men de setter absolutt pris på litt ekstra kos i matveien – og praktisk er det jo også siden de samtidig får renset tennene og ‘mosjonert’ tannkjøttet litt 🙂

Prosjekt Leker er herved avsluttet. Hundene får herved ha noen få leker å kose seg med, men vi unngår kosebamser og andre ting med fyll. Av rent praktiske grunner 🙂 Skal prøve å fortsette å være litt flinkere til å gi de tyggeting med ujevne mellomrom slik at de får utløp for behovet for å gnage, enda jeg ikke merker noen endring i adferd hverken den positive eller negative veien – men det er jo koselig at de koser seg! 🙂 Får passe på litt ihht matmengden når det blir mye tyggebein bare.. 🙂 Har ikke merket noen forskjell på interesse av lekene når vi trener – det er fortsatt kjempemoro både med kong, ball og dragleke – hvilket er veldig greit. Nå hadde jeg ikke forventet det uansett – hundene synes jo det er sååååå mye mer moro å leke med leker når noen faktisk leker med de, enn når de ligger strødd og stille på gulvet i stua.. 🙂 Vil det ha noen effekt på verdien over lang tid? Trur ikke det, men den som lever får se…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *