Hvorfor vi ikke liker Cesar Millan

Cesar Millan, alias hundeviskeren, er en meget populær mann blandt mange hundefolk. Hvorfor kan jeg ikke skjønne i det hele tatt – metodene han bruker er totalt uakseptable! Han snakker hele tiden om å sette hunden inn i «calm and submissive state» men det han egentlig gjør er å undertrykke hunden tils den rett og slett ikke tør noe annet og gir opp.. Der og da ihvertfall. Hjelpemidler slik som blandt annet egenkonstruert halsbånd (der strypen sitter rett bak kjeven på hunden) og strøm brukes, for å ikke å snakke om sparking i siden og det han kaller bitt med hånden..

Nei, kjenner jeg blir fyrt av å bare skrive om det. For dere som har facebook – logg dere inn her å se: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1160909300600&oid=20444826822. Her kan dere se blandt annet hvordan han lærer en hund å «like» pelsstell og hvordan strøm brukes til hjelp for å få en hund til å tolerere katten i huset.. Dere kan også se hvordan hunden svarer ved å bite etter eier og krype langs etter veggen. Er det god hundetrening? Vel… Hvis ikke positive treningsmetoder hadde virket (hvilket de hadde gjort) så ville jeg heller bare ha holdt katt og hund adskilt i hjemmet jeg.

Jeg håper at folk rundt omkring faktisk klarer å gjennomskue Cesar Millan og velger å bruke positive metoder for endre ev. uønskede adferder hos sin hund. Det finnes alternativer!!

En flott artikkel om bruk av straff skrevet av Helge Asbjørnsen, Fjellanger hundeskole, finner dere her: http://www.jaktogfiske.info/id/950.0. Jeg vet ihvertfall hva jeg velger i min hundetrening!

Én tanke om “Hvorfor vi ikke liker Cesar Millan

  1. Helt enig! Håper at man slutter med å sende programmene asap, det er nok mang en stakkars hund som blir dårlig behandlet av eiere som tror de bruker riktig framgangsmåte desverre. Be always good to your friends!!
    Tone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *