Jaktkurs i Kiruna :-)

I helgen (fredag + lørdag) har jeg og Fanny sammen med Line og Moria vært i Kiruna på jaktkurs på klikkervis 🙂 Det var Margareta v/ Arctos Hundskola som holdt kursen – kjempemoro!! 🙂

jaktkurs-kiruna-043-margareta
Instruktør Margareta Kauppi, i nydelig høstvær når vi skal trene markering på land 🙂

Vi var fire deltagere; jeg og Fanny, Line og Moria (flat), Ellen og Inez (brun labrador :-)) og Mariell med Bonnie (vorsther). Bra med liten grupp – gir mye trening det! 🙂 Vi har i løpet av 2 dager fått masse tips og råd om videre jakttrening så det blir moro å følge opp. Fanny har for eksempel bært kråke for første gang – det tok 8 klikk før hun beit i den og noen få til før hun plukket den opp 🙂 Kanskje ikke med den største stilen, men opp lyftet hun den 🙂 Når hun vel begynt å bære på den så avanserte hun mye fortere enn hva vi hadde planlagt. Hun nektet nemmelig å slippe den uansett hvis ballen kom, så hun sprang først etter bollen, så tilbake til meg og avleverte kråka, og så for å hente ballen igjen 🙂 Moro var det! 🙂 En gang så prøvde hun å få både ballen og kråka i munn samtidig, men det gikk jo da ikke så bra..:-) Søta 🙂 Vi kom så langt at vi fikk begynne å baklengskjede avleveringen (Margareta holdt Fanny, gav henne kråken og Fanny sprang med den til meg) før vi måtte avbryte den treningen og starte på neste moment som var stadga (sitt i ro).

jaktkurs-kiruna-015-fanny-haller-kraka
Fanny holder i kråke for første gang 🙂

Idag har vi trent på markering, dirigering, feltsøk og markering på vann med og uten skudd. Fanny blir jo veldig ivrig på vann, og piper litt.. Men vi fikk til en meget bra økt helt på slutten, hvilket hjalp masse med pipingen 🙂 Godt å ha instruktører som tenker og kommer med gode ideer! 🙂 Vi tok nemmelig vannmarkeringen veeeeldig enkel, dvs jeg stod ved kanten av vannet og Fanny satt ved siden av. Så slapp jeg rett og slett kun dummyen rett ned (dvs ikke mer enn 1 m fremfor meg) og Fanny fikk hente derfra. Det er ikke like spennende så dermed avtog pipingen og når økten var over så var vi på det nivået at jeg kastet så langt jeg kunne, med en rolig og stille Fanny som satt ved siden- helt uten kommando selvfølgelig! 🙂 Klikkertrening ruler!! 🙂

jaktkurs-kiruna-180-fanny-vann
Fanny henter dummy i vann

Det var to kjempehyggelige dager med trivelige mennesker og flinke hunder. Kjempeartig!! 🙂 Flere bilder i fotoalbumet! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *