Vi leter…

Vi leter etter det perfekte hjem til en to år gammel vakker Chavalier King Charles gutt. Dette er en hund som trenger masse kjærlighet og oppbygging av selvtillit. Ettersom som hunden har litt bagasje så  ønsker vi i utgangspunktet voksne folk som har erfaring med hund fra før.

I første omgang så er det snakk om forvert ordning, men mulighet for å overta hunden vil være der dersom det fungerer fortreffelig for alle parter.  

Andre kriterier er at det kun trenes positivt og at man er villig til å bruke tid på hunden. Privattimer og oppfølging vil bli gitt. Familier med små barn er uaktuelle.  Bostedsadresse Bardu og omeng er også et krav.

Hunden er av farge Blendheim (nydelig fyr:-), stamtavle og alle vaksiner er fulgt opp.

Her er hva som står om rasen på www.canis.no

Str: Liten
Aktivitetsbehov: Middels
Pelslengde: Langhåret
Behov for pelsstell: Middels
Allergivennlig: Nei
Generell omtale:
Cavalieren er en rase som opprinnelig kom til England en gang på første halvdel av 1500-tallet. Den vant raskt stor popularitet blant de kongelige i England. Det var Stuart-familien som gjorde rasen kjent, og da først og fremst kong Charles II, som etter sigende brukte mere tid på å leke med sine mange hunder enn å skjøtte statens affærer.Etter Stuart-familiens fall overtok de orientalske rasene kongehusets gunst, og rasen ble en sjeldenhet. En hvit og rød variant ble derimot bevart ved Blenheim Palace noe som har gitt denne fargevarianten sitt navn.

Ved Blenheim Palace tjente disse dvergspanielene både som støtende fuglehunder og selskapshunder. Mange cavalierer har fortsatt bevart sine jaktinstinkter.

Det var ikke før i 1920-årene at rasen på nytt ble lagt skikkelig merke til da en amerikaner utlovet en, for den tiden, uhørt høy pengesum for denne avglemte og da umoderne rasen.

Rasen hadde til da gått under mange ulike navn, senest under navnet King Charles Spaniel. Den fikk navnet Cavalier og ble i 40-årene endelig offisielt godkjent som egen rase og skilt fra den moderne King Charles Spaniel. Siden den gangen har rasen fått en enorm popularitet over store deler av verden.

I Norge er den i dag blant de mest registrerte rasene. Dens popularitet er ikke vanskelig å forstå ettersom det er en liten, men allikevel meget sportslig hund – en slags allroundhund som passer like godt til gamle som til unge. Dens vennlige vesen har fått mange venner.
Det lille formatet gjør at den passer inn i alle slags boliger, samtidig med at den er stor nok til å sette pris på lange turer i skog og mark. Merkelig nok har Kong Charles IIs ånd fortsatt å leve – det er ingen sjeldenhet at cavaliereiere ender opp med både to og tre cavalierer.

Cavalieren er i det alt over veiende en sunn rase. Øyelidelser forkommer, men regnes ikke lengre som noe betydelig problem for rasen. Den arvelige hjertelidelsen «Mitralis insuffisiens» utgjør et helsemessig problem, da sykdommen forekommer hos hunder som er yngre enn det som er akseptabelt. Det forskes på denne lidelsen hos cavalierer i flere land i verden, deriblant Norge og Sverige. Norske oppdrettere er opptatt av å bekjempe lidelsen gjennom selektivt avl, nærmere bestemt ved å avle på eldre avlsdyr og/eller avlsdyr med gamle foreldre som har sunne hjerter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter