Filip og Kellie

Nå har det gått 4 dager siden Filip reiste og må innrømme at det har vært både trist og et tomrom etter han. Men samtidig så vet jeg jo at vi ikke kan ha 4 hunder når vi allerede vet at 3 er i overkant når man er i full jobb og diverse hobbyer og verv i tillegg. Da er det deilig at den perfekte familie dukker opp på rett tid og har både plass og tid til sussebassen 🙂  Her er han sammen med sin nye samborske Kellie 🙂 En eldre hærlig cockerdame med glimt i øyet 🙂 Takk til Kellie, Mari og resten av familien fordi dere tar dere så godt av guten 🙂

Filip alias Dogdiggers Andy Garcia

Vi er ute etter hjem til Filip alias Dogdiggers Andy Garcia. Filip er fra A-kullet (født 2009) og er i grunn en blåkopi av sin pappa Emil Høyreist og flott  🙂

Filip er som beardiser flest en trivelig kar, snill og rolig inne og kan fint være litt alene. Han går fint sammen med andre hunder og er vant til å være masse løs. Han er også vant til både store og små barn og er kosete og sosial 🙂 Filip er også vant til å være med i stallen og derav vant til hester.

Filip er for tiden nedklipt, men det hadde vært veldig artig om pelsen får gro slik at han kan få vært med på en utstilling eller to. Tips, hjelp og råd kan vi mer enn gjerne bidra med.

Det er et absolutt krav at Filip trenes etter positive prinsipper og hvis ny eier ønsker det det er så vil kurs/opplæring bli gitt. Det er også et klart ønske om at ny eier har interesse for en eller flere hundesportaktiviteter slik at Filip kan få være med på artige opplevelser  🙂

Vi drømmer videre om at Filip blir boende i nærheten slik at vi kan støtte med pelsstell og trening og vi gjerne være behjelpelig med kost og losji ved ferieavvikling. Det kan være aktuelt med forvert ordning. Hvis det er noen som drømmer om en blå Bearded Collie gutt så ta kontakt, enten på 90606033 eller tone@dogdiggers.com

 

Forvert?

Dersom den riktige person/familie “dukker” opp så vurderer vi å sette Carlos ut i forvert hjem. Carlos er en ett år gammel Bearded Collie gutt, vakker, harmonisk og den deiligste bamsen man kan tenke seg. Det vil være et krav at han trenes utelukkende etter positive metoder. Det vil også et krav at han får beholde pelsen sin da det er ønskelig å stille han på utstilling. Oppfølging, både for pelsstell og trening vil naturligvis bli gitt. Det er også et krav om at han blir i Bardu og omeng.

Kan ellers nevne at vi har startet prossessen med å “klikke” han inn, og han er en svært tilgjengelig ung gutt og vi har tro på at dette kan være en hund man kan konkurrere med i LP, agility eller Freestyle :-) om man er villig til å legge litt tid i treningen. Kan ellers nevne at Carlos er en drøm i bil, ligger rolig uansett om han er i bur eller ikke. Inne så er han rolig og snill og går løs i hele huset når vi er på jobb. Ellers så har vi ikke hørt han bjeffe inne eller i luftgården, m.a.o. dette er ingen problemhund men i bunn og grunn verdens deiligste bamsegutt :-) Det som imidlertid man må vite om Bearded Collier er at de drar inn skog og sand etter tur. Hos oss så er beardisene vant til at de tidvis må ligge på “tørk” en stund etter tur, men man kan altså ikke være veldig opptatt av å til enhver tid ha nyvasket hus om man velger seg en Beardis :-)

Ellers så er det også viktig å vite at pelsen må gjennomgrees ca hver tredje uke. Carlos er under “opplæring” på bordet og begynner å bli veldig flink til å ligge helt i ro. Hvilket naturligvis gjør jobben straks enklere :-)

carlos-sc3b8tnos-small1

Prince selges

Det går ikke så bra ihht allergien i familien til lille Prince, så de har nå bestemt seg for å omplassere han. Prince er nå ca 14 uker og er en blanding mellom Pomeranien og Papillon.

princehjemmehighfive

Hvis du vil vite mer om Prince, ta kontakt med Emma (41462056). Fler bilder av Prince ser du her.

Vi leter…

Vi leter etter det perfekte hjem til en to år gammel vakker Chavalier King Charles gutt. Dette er en hund som trenger masse kjærlighet og oppbygging av selvtillit. Ettersom som hunden har litt bagasje så  ønsker vi i utgangspunktet voksne folk som har erfaring med hund fra før.

I første omgang så er det snakk om forvert ordning, men mulighet for å overta hunden vil være der dersom det fungerer fortreffelig for alle parter.  

Andre kriterier er at det kun trenes positivt og at man er villig til å bruke tid på hunden. Privattimer og oppfølging vil bli gitt. Familier med små barn er uaktuelle.  Bostedsadresse Bardu og omeng er også et krav.

Hunden er av farge Blendheim (nydelig fyr:-), stamtavle og alle vaksiner er fulgt opp.

Her er hva som står om rasen på www.canis.no

Str: Liten
Aktivitetsbehov: Middels
Pelslengde: Langhåret
Behov for pelsstell: Middels
Allergivennlig: Nei
Generell omtale:
Cavalieren er en rase som opprinnelig kom til England en gang på første halvdel av 1500-tallet. Den vant raskt stor popularitet blant de kongelige i England. Det var Stuart-familien som gjorde rasen kjent, og da først og fremst kong Charles II, som etter sigende brukte mere tid på å leke med sine mange hunder enn å skjøtte statens affærer.Etter Stuart-familiens fall overtok de orientalske rasene kongehusets gunst, og rasen ble en sjeldenhet. En hvit og rød variant ble derimot bevart ved Blenheim Palace noe som har gitt denne fargevarianten sitt navn.

Ved Blenheim Palace tjente disse dvergspanielene både som støtende fuglehunder og selskapshunder. Mange cavalierer har fortsatt bevart sine jaktinstinkter.

Det var ikke før i 1920-årene at rasen på nytt ble lagt skikkelig merke til da en amerikaner utlovet en, for den tiden, uhørt høy pengesum for denne avglemte og da umoderne rasen.

Rasen hadde til da gått under mange ulike navn, senest under navnet King Charles Spaniel. Den fikk navnet Cavalier og ble i 40-årene endelig offisielt godkjent som egen rase og skilt fra den moderne King Charles Spaniel. Siden den gangen har rasen fått en enorm popularitet over store deler av verden.

I Norge er den i dag blant de mest registrerte rasene. Dens popularitet er ikke vanskelig å forstå ettersom det er en liten, men allikevel meget sportslig hund – en slags allroundhund som passer like godt til gamle som til unge. Dens vennlige vesen har fått mange venner.
Det lille formatet gjør at den passer inn i alle slags boliger, samtidig med at den er stor nok til å sette pris på lange turer i skog og mark. Merkelig nok har Kong Charles IIs ånd fortsatt å leve – det er ingen sjeldenhet at cavaliereiere ender opp med både to og tre cavalierer.

Cavalieren er i det alt over veiende en sunn rase. Øyelidelser forkommer, men regnes ikke lengre som noe betydelig problem for rasen. Den arvelige hjertelidelsen «Mitralis insuffisiens» utgjør et helsemessig problem, da sykdommen forekommer hos hunder som er yngre enn det som er akseptabelt. Det forskes på denne lidelsen hos cavalierer i flere land i verden, deriblant Norge og Sverige. Norske oppdrettere er opptatt av å bekjempe lidelsen gjennom selektivt avl, nærmere bestemt ved å avle på eldre avlsdyr og/eller avlsdyr med gamle foreldre som har sunne hjerter.