Rally Lydighet deby!

I helga arrangerte Bardu Hund sin første Rally Lydighet-konkurranse og da er det jo bare ut å støtte opp under egen klubb :-) Før ferien hadde jeg skrevet ut ark med skiltene og full av optimisme så ble de med på ferie. Men det ble med turen for de arkene der altså, det er så himla vanskelig å få gjort noe som helst fornuftig på ferie :-)

Emma var fortsatt i Sverige så Hilde og jeg hadde panikk-trening på mandag. Tirsdag fikk vi lurt med oss Inger og Anne Britt som har gått slike konkurranser før slik at vi fikk sjekket ut at vi hadde skjønt litt i alle fall. Det ble en veldig bra treningskveld for oss, godt man har gode hjelpere! Ettersom hundene har de fleste av lydighet grunnferdighetene så var det bare å få de til å forstå at de skulle ignorere skiltene (Pernille tror fremdeles at de er targets og vil gjerne vise meg at hun kan «ta» på de både med for-føtter og bak-føtter – takk og lov for at det ikke var henne jeg meldte på) :-) Og – naturligvis lære de litt om de øvelsene som ikke er en typisk lydighet øvelse. Fin fin kveld syntes vi :-)

Det store helga kom litt fort for gamle damer. Men her er vi i  ringen på lørdag, flinke lille trinne Thea :-)

Fotograf; Yvonne Andreassen

Yvonn Lørdag Rally Yvonne Rally TheaYvonne Rally søte TheaYvonne Rally Thea galopp

Etter konkurransen kunne vi endelig nyte dagen uvitende om hurr det hadde gått og ta fatt på en økt i kafeteria teltet. Unge lovende Tommy sørget for å holde fart i gamle damer, herre-min for en artig gutt og dyktig arbeidskar!! Håper vi kan bruke han til neste års konkurranser også :-) Det ble etter hvert flott vær og det var trivelig stemning rundt ringen. Ekstra koselig var det at min svigerinne Tove og tant-unge Katarina var med som heia-gjeng for oss :-)

Yvonne Rally Tommy Stemning

Da premieutdelingen var godt i gang var jeg helt sikker på at de måtte ha glemt oss, for vi ble jo ikke ropt opp. Når det er bare en plass igjen så torde jeg nesten ikke å reise meg for det kunne jo ikke være oss. For en deby av den gamle damen (Thea altså:-)) Hun var nemlig Klassevinner 1, med første-premie og direkteopprykk til klasse 2. Så skummelt å gå fram for å få gode klemmer og premier altså – men veldig fint å føle gode venner juble oss fram, takk alle søtinga!

Yvonne Rally Thea premieopprop Premieutdeling Yvonne

Banetiden var på 4 minutter og Thea hadde brukt 1,26. Hun hadde fått kun to poengtrekk fordi hun snuste to ganger så sluttpoengsummen var hele 198 av 200. På ene skiltet hadde hun sågar fått kommentaren «Vakkert», det var koselig det :-) (Det finnes en film av henne på denne dagen men har ikke fått lastet det opp enda)

På søndagen var jeg litt seint å varme henne opp og fikk litt sånn panikk  når vi gikk inn. Vi starter da med å måtte repetere det aller første hinderet og jeg laget litt styr i hodet mitt rundt det. Men når jeg får se videoen etterpå så ser jeg jo at det går jo fint selv om man roter litt. Litt dårlig samvittighet over at jeg går så fort at hun ligger omtrent hele programmet i galopp. Takk til Else som filmet oss! :-)

Når premieutdelingen er så er jeg like «skinnflat førfær» (nordnorsk uttrykk jeg lærte når jeg kom hit) over at vi har fått en pall-plass. Vi får vite at de gjeveste plassene er helt like når det kommer til poeng. Er rimelig sikker på at det ikke var mange som trodde Thea hadde gått fortest – meg inkludert. Er det noe som har fulgt henne igjennom livet så er det akkurat det at hun ikke er så rask av seg. Men pinadø så slår hun til igjen den lille rakkarjenta mi :-) 1 klassevinner med 1 premie og direkte-opprykk med 194 poeng og tiden 1,22. Også denne dagen har hun smiletegn og «vakkert» i kommentar fra den trivelige dommer Roger, takk! :-)

Fotograf; Else Lilleng

premieutdeling søndag Else

Takk for flotte bilder Yvonne, Else og Tove – og sikkert flere til for jeg fant jo fine bilder på eget kamera også :-)

Må ellers si at det var overraskende moro å gå Rally – og øvelsene videre opp i klassene så veldig morsomme ut. Emma, Hilde, Inger og jeg har allerede avtalt at vi drar ene dagen til Senja for å prøve oss der. Har sagt at vi må spise sammen før vi drar hjem for det å kose seg sammen med gode venner med mat er i grunn det koseligste på slike stevner :-)

Her er noen bilder av fine ekvipasjer fra helga, artig å se mangfoldet av raser i Rally ringen :-) Tok alt for lite bilder men husker jo ikke på det når man skal både gå og bidra litt på arrangement siden. Er skikkelig stolt over klubben i mitt hjerte, Well done!!!

IMG_7878 IMG_7890  IMG_7842IMG_7845

Dommer Roger og stevneleder  Jens (til vanlig leder Bardu Hund:-)) Dyktige karer!

IMG_7930

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter