De første vaklende skritt!

Valpene er nå 11 dager gammel og har så smått begynt å prøve å komme seg opp på alle fire 🙂 Noen er selvfølgelig flinkere enn andre, men søte er de no i hvertfall der de vakler frem, går på trynet, opp igjen, snurrer rundt, prøver på nytt og kommer seg ytterligere et par skritt nærmere maten.. 🙂 Det er ikke enkelt å ta bilder på små virrende troll, spesielt ikke når man ikke får lov til å bruke blitz. Men jeg må nok innrømme at jeg fjernet pleddet forran vinduet for å få inn litt dagslys ihvertfall.. :-S Hjelper på det når man skal ta bilder! 🙂

bea-dennis-barbro-11-dager
Bea (i bunn), Dennis og Barbro bygger levende pyramider.. 🙂

dennis-bea-barbro-11-dager
Samme gjengen, litt lavere..

dennis-bea-barbro-11-dager-sidevedside
Å bygge levende pyramider er slitsomt.. Dennis, Bea og Barbro sover side ved side…

bosse-gunda-lotta-11-dager
Bosse, Gunda og Lotta sover..

gunda-bosse-11-dager
Gunda og Bosse

lotta-11-dager
Lotta er først til puppen når mamma kommer opp i valpekassen etter å ha spist middag selv 🙂

bea-gar-11-dager
Bosse og Dennis er allerede fremme, mens Bea går på vaklende bein.. Bea er for øvrig den som er flinkest til å gå enn så lenge 🙂

gosta-gunda-gar-11-dager
Gösta og Gunda er også flinke til å gå 🙂 Fra venstre Lotta, Jenny, Gösta, Gunda og Barbro. Legg merke til Bea som straks er fremme ved maten 🙂

fanny-sitter
Det går ann til å sitte å die valper, men litt trangt er det…

fanny-ligger
… så det er fortsatt best å ligge ned når man har 8 sultne valper som skal spise og stelles:-)

Fanny har begynt å få seg en tur om kvelden, og det trur jeg at hun setter stor pris på. Litt egentid må hun få tross at hun er blitt mamma:-) Hun har begynt å la valpene være mer alene, og er gjerne en stund nede i stuen sammen med oss for å få kos og sosialt samvær. Selma har fått hilst på valpene et par ganger, og det går bare fint. Kalle har og vært der inne en gang, men da var Fanny litt mer skeptisk så han fikk nøye seg med en liten tur. Han var veldig nyskjerrig og kunne helt sikkert ha gått opp inni valpekassen hvis vi ikke stoppet han, mens Selma er mest nyskjerrig fra utsiden 🙂 Hun er faktisk veldig flink til å vise at hun ikke skal gjøre valpene noen verdens ting, og den første gangen hun fikk komme inn så turtes hun ikke å se på de ens en gang.. Nå har hun snust på en av valpene mens jeg holdt i den, og da sleiket hun og syntes det var kjempestas 🙂 Det blir vel annet liv når bollene begynner å springe omkring å plage tante Selma tenker jeg da men.. Kommer nok helt sikkert å gå kjempefint 🙂 Regner med at onkel Kalle og kommer til å bli lei 8 små pirayafisker som spreller omkring både høyt å lavt når den tid kommer, enda så nyskjerrig han er på de nå.. Vi nyter dagene til fulle og ser små fremskritt i utviklingen hos valpene. Hver dag trener vi på å bli holdt, og nå er allesammen flinke til å ligge på rygg å slappe av 🙂 Det er svært lite arbeid med å ha valper enn så lenge – Fanny steller og styrer, og gjør alt arbeid selv. Hun er flink å holde valpekassen ren og pen, og det eneste vi får gjøre er å storkose oss med alle deilige sjokkisvalper:-D

Det er mange flotte valpekjøpere som er interesserte av valper, så det blir veldig vanskelig å velge ut hvem som får kjøpt og hvem vi dessverre må skuffe.. På mandag (5 april) kommer første valpekjøperne på besøk, så det blir koselig 🙂 Jeg har ingen aning om hvem jeg skal beholde selv. Har egentlig tenkt på en tispe, men å beholde en gutt frister også svært mye, så vi får se.. 🙂 Heldigvis så trenger jeg jo ikke bestemme meg enda så.. Vi får se hvem som blir igjen her hjemme, og uansett hvem det no blir, så kommer jeg til å savne alle de andre 7 noe grusomt! Det er utrulig hvor fort man knytter seg til småtroll assa, og jeg gruer meg til at de skal måtte flytte hjemmenfra! 🙁

4 tanker om “De første vaklende skritt!

 1. Hei
  De er bare skjønne. Klart det er slitsomt med en hel bunch av småtasser.
  PS: Hvilken plugin bruker du til å få smiliesene til å virke i wordpress??????

 2. Helt nydelige ja! 🙂
  Har ikke noen plugin (måtte sjekke.. jeg kan jo ikke dette egentlig jo :-)), men under Setting/writing så finner jeg dette:
  ‘Convert emoticons like 🙂 and 😛 to graphics on display’
  Den er sjekket av for at jeg skal bruke, så antar at det er de som gjør det 🙂

 3. Tenk at de allerede har begynt å gå litt! Husker jeg synes at Majas valper så ut som om de hadde fått rødvin i fra pattene i stedet for melk – alle så ut som om de var på tur hjem fra fest:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *