Maja min Maja :-)

Da har vi vært i LP ringen for andre gang 🙂 Alle bilder er tatt av den eminente fotograf Yvonne Andreassen 🙂

Skjomen 30911, Dommer: Hans Arne Marthinussen: 140 poeng. 2 premie, 1. plass (av 2)
Det ble veldig dårlig med trening før vi dro til Skjomen og Narvik Trekk og Brukshundklubb. Maja var nemlig hellig overbevist om at hun hadde fått valper og var full av melk og helt i ammetåka. Bestemte meg for å forsøke likvel, og heller avbryte underveis. Men, vi hanglet oss igjennom det og endte opp med å holde  oss akkurat innenfor 2.premie og som nr 1 i klassen.

maja-fellesdekke-yvonne-forstyrret

Visning av tenner må vi jobbe mer med, Maja vil fremdeles helst hilse. Her har jeg vært lat å ikke trent godt nok, så skjerpings til eier 🙂

Under fellesdekken fikk hun besøk av den søte nabohunden, men ligger relativt lenge før hun reiser seg. Må foreta en omligg, da alene. Får tilbud om å gå en runde før vi forsøker på nytt, men velger å kjøre på (ville bare blir ferdig fortast mulig, ingen vil vel være lengre inne i ringen enn man må?!)  🙂 Når man får et tilbud fra dommer så er det antaklig lurt å ta i mot det, så angret som en «hund» når jeg gikk i fra henne på nytt 🙂 Men helgdigvis så viste det seg at Majas ligg og bli er så solid som jeg liker å tro og vi får 10.
 maja-etter-fellesdekken-yvonnes1
 
 

 

 

 

 

 

 

 

maja-fvf-kjempefint-bilde-yvonnes1Under lineføringen begynner hun faktisk veldig bra, men jeg surrer litt med taktskifter og da detter Maja lekende lett ut av det, vi berger oss sånn noenlunde – men skulle så gjerne ha vært mye ryddigere fører. Men med alt som foregår inni hodet så er det som om jeg er totalt bevistløs i gjerningsøyeblikket så Maja vet nok ikke om vi går lineføring eller om vi bare går oss tur 🙂 

Når vi skal starte “Dekk fra holdt” velger Maja å tusle seg tur til “campen”, den lille rakkarn min. Hun kommer heldigvis pent og pyntelig med tilbake 🙂 Det som var litt morsomt er at jeg blir helt tafatt, jeg tror egentlig ikke det jeg ser og så tørr jeg ikke å rope heller. Men har nå lært at man bare må rope de inn igjen 🙂 (naturligvis må vi jo det, det står jo i innbydelsen «alle må ha kontroll over hunden sin på utstillingsområdet :-))  
 

 

 

 yvonnes-maja-innkalling1På Innkalling fra sitt er hun ikke så aller verst, bortsett fra en ting som hun velger å gjøre til en generell ting etter denne øvelsen. Hun setter seg ikke i utgangstilling, men litt på skrå ut i fra meg, med tunga ute og med særdeles skøyeraktige øyer. Hva hun forsøker å si til meg aner jeg ikke, men jeg blir søkkfortvilt hver gang jeg ser ned i Majas vakre øyer, for hun ser mer eller mindre gal ut 🙂 Kjenner jeg blir veldig stresset over at hun ikke ser ut som hun bruker og sliter med å holdet på fokus og motet oppe 🙂

 

 

 

 

 

 

maja-sta-under-mars-yvonne
Stå under mars øvelsen er ikke bra nok, hun står med litt bue, og kommer med i sakte film. Dette er en øvelse som vi har mye å forbedre på, her må jeg gå tilbake å trene momentene og så kjede de sammen på nytt. Dette er latskap og slurv fra min side.

 

 

 

 

 yvonnes-maja-hopp-over-hinder På Fritt over hinder så opplever jeg at vi står mye lengre unna hinderet enn forrige gang hvor jeg følte at vi kom veldig tett på. Er her så motløs at jeg har veldig liten tro på at Maja faktisk kommer til å velge hinderet, men det gjør hun pent og pyntelig – og men følger sin nye regel med å sitte på skrå og se flirfull opp på meg 🙂 Man kan  jo ikke gjøre annet enn å flire med henne, hun er jo så søt Maja min 🙂

 

På avstandskommanderingen vil hun ikke sitte opp, lager bare litt morrolyd og  gliser tilbake til meg – så velger å gå et steg fram og da spretter hun fint opp. Dommer mente jeg burde ha forsøkt en gang til, men hadde allerede forsøkt to ganger allerede så ønsket bare å få henne opp i riktig posisjon 🙂 (og trodde at jeg ikke kunne forsøke en gang til, jeg  burde virkelig ha lest reglementet bedre, skjerpings må til også her 🙂 

Det var særdeles ubehagelig å forsøke å holde fokus på en hund som var vimsete og rar så mine intensjoner om å ikke gjøre så mye rare ting selv forsvant som dugg for solen. Føler vi endte opp med å bli to vimsegurier sammen, men vi er i alle fall flere erfaringer rikere til neste gang 🙂 Her er poengfordelingen 🙂

resultater

3 tanker om “Maja min Maja :-)

  1. Så hærlig å lese om, selv om jeg var der og så det live 🙂 Syns dåkker va flink, og det vises lite på dæ at du e nervøs. Koselig ekvipasje å se på iallefall!

    Takk for turen forressen, e alltid så koselig å kjøre me dæ og Harald 🙂

  2. Takk søte snille vennene mine 🙂 I etterkant synes jeg ikke det var så ille, men inne på banen var jeg helt fortvilt 🙂 Er sikkert bare å trene litt og forsøke igjen. Veldig bra kommentar fra deg Emma, jeg har hatt kun fokus på smultringene og det er jo ikke helt i klikkertrenerånden å gjøre det 🙂 Alltid hyggelig å være på tur med dere begge to! 🙂

    ps, forsøkte å vise «sitt opp» tegnet til Maja – da laget hun bare samme lyden som i konkurransen og det slår meg at jeg aldri har trent bare med håndsignalet, så hun aner ikke hva det er 🙂 Og Yvonne du har rett som alltid – det er «sitt opp» jeg bruker å si 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *