Artikkel fra Danmark ang EIC

En artikkel skrevet av sundhetsutvalget i Dansk Retrieverklubb finner dere her: http://www.labrador-retriever.dk/User_files/38e4c09ee4cf4bca2034026ef73153ce.pdf

Spesielt interessant å lese om antall individer som er affected og som faktisk får anfall. Av de 25 hunder som er testet affected så er det kun 6 som har symptomer på EIC. Resterende er symtomfrie. Det viser seg også at EIC er godt utbredt blandt Labradorene i Danmark. Av de 325 hunder som var testet når artikkelen ble skrevet i 2010, så var 7% affected og 33% carrier. Rent genetisk så er det mao godt utbredt i Danmark, men få hunder har anfall. Videre så har ikke Danmark noen avlsrestriksjon på bruk av hunder med EIC, men de anbefaler at alle avlsdyr testes og at hunder som er affected eller carrier kun parres med en partner som er testet fri.

Her hos oss så har jeg jo da Fanny som er affected (hvilket vi ikke viste når hun ble parret), men som aldri har hatt noen anfall. I B-kullen så er 2 valper testet affected, men det er kun Milla som har hatt anfall (hun som vi oppdaget sykdommen på, og er grunnen til at alle ble testet). Milla har hatt 2 anfall, begge disse ved ca 9 mnd alder og før hun da ble diagnosert. Idag er Milla en flott jente som vi var så heldig å få passe i 3 uker forrige jul, uten noen symptomer på sykdommen. Heldigvis 🙂

En kommentar til Artikkel fra Danmark ang EIC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter