TheaBertha debutert i LP klasse 1!

Ikke bare debuterte Maja i klasse 2, men lille tjukkeberthe Thea debuterte i klasse 1! Som tidligere nevnt så var ikke banen optimal for Maja med masse vind, biler og en ##¤# truck. Men banen falt ei heller etter Theas smak. Thea er nemlig i en dame som kommer fra et møblert hjem, sitat Theas fantastiske hærlige oppdretter Line 🙂 Damer fra møblerte hjem ligger altså ikke i søla, og sånn er det med den saken. Under tannvisningen så følte jeg en ro og trygghet som jeg aldri før har kjent i en ring. Og Thea sviktet ikke, hun satt stødig og fint på sin trinne rompe og så ut som om det er hverdagskost å få en fremmed mann inn i munnen. Vi får våre vel fortjente full pott poengene.

Så kommer fellesdekken, jeg ser det er litt småvått i sanden men tenker opitmistisk at det er i alle fall ikke en dam. Neddekken går fint, men når jeg går derifra så kjenner jeg at det brenner i ryggen. Kveler tappert lysten på å snu meg, men er bra sikker på at jeg har en cairn terrier tassende etter meg. Men når jeg snur meg så jeg ei lita søt ei sitte – og hun stirrer intenst på meg. Jeg kan vedde en god del på at hun sier «Det er DYREPLAGERI å la meg sitte her i vind og søle!»  Hele to minutter sitter hun og stirrer med smale øyer på meg, mens hun løfter forlabbene i lufta som for å si «æ frys jo!» 🙂 Hun klarer liketil å trekke fram de stutte bakfotene for å vise hvor jævlig kaldt det er. Min søte lille Thea kan virkelig få sagt det hun mener og jeg har mest lyst til å knekke av latter der jeg ser hennes klare tegn på «dyreplageri» 🙂 Vi nuller fordi hun satte seg opp med en gang, men hun ble lett tilgitt. Det må da komme solskinnsdager? 🙂

De øvrige øvelsene går i grunn veldig greit. Thea er tidvis noe treg av seg, men hun er pliktoppfyllende dame og vi ender opp med som nr 6 av 14. Ekke så verst av ei kortbeint småtjukk berte det! 🙂 Det jeg har vært mest bekymret for rundt Thea har vært at hun vil dabbe veldig av etterhvert – eller enda verre, stikke til noen som spiser vafler eller noe annet godt. Men Thea jobbet i grunn fint selv om det ikke var belønning underveis. Jeg er veldig klar på at min klapping i hendene og «flink jente» ikke betraktes som lønn av min særdeles matglade jente 🙂 Men på sikt håper jeg at hun skjønner at jeg forsøker å si «Du er flink min venn, bare fortsett så skal du få premie»

Hammerfest og Omgens hundeklubb  19.05.2012, Hammerfest LP1 Dommer Øystein Ødegård

Nr Øvelse Karakter Koeff Poeng
1 Visning av tenner 10 1 10
2 Fellesdekk 0 3 0
3 Lineføring 8 3 24
4 Dekk fra holdt 5 2 10
5 Innkalling fra sitt 8 2 16
6 Stå under marsj 7 2 14
7 Fritt over hinder 6,5 2 13
8 Kontroll over hunden på avstand 7 2 14
9 Helhetstrykk 8 3 24
  Nr 6 av 14 3 premie   125

Sammen med oss i debyen var også Hilde og Lotte, det var i grunn veldig hyggelig å være to debutanter. Det er liksom litt greiere når man ikke er alene. Vi hadde det i grunn litt småtravelt, både med det #¤»# teltet og med å stresse – men vi var faktisk ikke så aller verst av oss. Her er Hilde og den alltid elegante Lotte – legg gjerne merke til at det er en Cairn Terrier til i klasse 1 denne dagen, ikke verst. Lille Moni er en aktiv jente og håper vi møtes i Bardu ila sommeren :-)Var faktisk også en hvit storpuddel på søndagen.

Søndagen er banen tørket opp, men vinden er verre. Thea ligger til jeg får snudd meg, men hun reiser seg og står. Etterhvert setter hun seg ned og venter til jeg kommer tilbake. Vi har ikke øyekontakten som vi hadde på dag1 og det var en stund jeg lurte på om jeg burde ha tatt av meg capsen. Det er som hun ikke helt er trygg på at det er jeg som står der med nesa neddi jakka. Vi får også en smultring til fordi hun ikke blir sittende under «innkalling fra sitt» men ellers går det sånn passe ok. Det som er morsomt er at hun blir bedre og bedre mot slutten – mens jeg hadde trodd at hun skulle bli tyngre  å motivere mot slutten. Vi får 8 i helhet begge dagene og det synes jeg er veldig hyggelig å ta med seg.  At vi får plassering med smultringer er også trivelig, selv om det er bare to tredjeplasser.

 Her er poengene søndag og to snutter som Hilde var så snill å ta 🙂

http://s36.photobucket.com/albums/e24/hiegge/?action=view&current=MVI_0569.mp4

http://i36.photobucket.com/albums/e24/hiegge/MVI_0570.mp4

Vest-Finmark Fuglehundklubb  20.05.2012, Hammerfest, LP1 Dommer Øystein Ødegård

Nr Øvelse Karakter Koeff Poeng
1 Visning av tenner 10 1 10
2 Fellesdekk 0 3 0
3 Lineføring 7 3 21
4 Dekk fra holdt 6 2 12
5 Innkalling fra sitt 0 2 0
6 Stå under marsj 7 2 14
7 Fritt over hinder 8 2 16
8 Kontroll over hunden på avstand 8,5 2 17
9 Helhetstrykk 8 3 24
  ? av ? 3 premie   114

3 kommentarer til TheaBertha debutert i LP klasse 1!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter