Eureka! :-)

En av tingene jeg aldri har syntes har vært morsomt å trene er luktdiskriminering. Antakelig er årsaken såre enkel. Mine hunder (og sikkert flere med) tror umiddlebart at jeg presenterer en target, og så setter de i gang med glimt i øye og sier sånn ca så her «E det den herre» eller «er det den derre?» og sånn driver de på i en rasende fart slik at før jeg har fått kontroll på pinnene mine så er alle bløtlagt og luktbefenga av vakre små neser.

Men, her om dagen så bestemte jeg meg for at det er ikke lov å gi opp. Det kan da ikke være så vanskelig å fortelle de at de skal snuuuuuuse goooooodt inn og finne den pinnen som lukter meg. Og nå er vi faktisk godt i gang. Status er ca slik her:

Thea, tror hun har full kontroll og forstått spillets regler. Både inne og ute. Må trene mer ute/realistisk.

Pernille, hun synes ikke at dette er noe moro trening (man får jo verken springe eller leke), men hun har skjønt at hun må lukte og plukker stort sett rett pinne hele tiden. Fungerer så langt bare inne.

Maja min Maja, herremin. Æ blir kokko, ikke går det å se hva hun driver med, det er bare en stor hårdott som driver å surrer rundt. Det rare er at hun kommer langt om lenge opp med rett pinne, men det er ikke så lett å være presis å belønne henne. Man vet jo aldri hvilken pinne hun har i munnen, i utgangspunktet så vil jeg bare at de bare marker også. Det er fordel med spissnuta passelighårlengde hunder assa 🙂 Hun fungerer m.a.o. kanskje inne, men ikke i det hele tatt ute. Da er hun tilbake til «E det den herre» eller «er det den derre?» Av og til lurer jeg på hvorfor jeg alltid tenker at alle tre må få til det samme. Men Maja har reist kjerringa før ho, jeg ser ikke bort i fra at hun blir rett og slett blir glitrende i denne øvelsen (jeg fortrenger nå det faktum at Maja muligens er landets verste på å klare å lukte seg frem til godbiter på bakken :-)) Det er i grunn ikke så farlig om vi får til bra eller bare litt bra – vi trenger jo bare å kose oss når vi trener 🙂

5 tanker om “Eureka! :-)

  1. Pelsen burde i grunn vært nedklipt på alle Beardiser, mye lettere for både de og oss å se 🙂 Jeg prøvde først Maren Teiens tips fra kurset på Senja, og det funket i grunn veldig fint så lenge pinnen var skjult. Funket også når den pinnen lå alene og de andre lå i en haug ved siden av, men når jeg la alle ut på rekke og rad så var vi fort tilbake til «er det herrin» eller «er det derrin?» 🙂 Jeg tror nok at dette er en helt fin framgangsmåte men at jeg ikke jobbet strukturert nok med det. Har jo ingen planer om å kommer opp og fram fort, mest opptatt av å ha det artig 🙂 Det som funket for oss var å starte på nytt og nå skulle de kun bruke nesen (ikke løfte de opp) startet med en pinne, når de klarte å trykke på denne liggende på golvet uten å løfte/røre så la jeg den en tur i pølseboksen (en nødløsing for de som plages litt tror jeg) og så presenterte jeg denne med en til og da så jeg små lys endelig gikk opp. Deilig å høre det første skikkelige nesedraget 🙂 Var også innom en tur med å putte pinnene i plastglass, det hadde sikkert funket om jeg hadde hatt et stativ men det endte med at alt av glass ble klasket ned av glade ivrige labber 🙂 Rene Muppetshow hjemme hos oss i grunn 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *