Swedish Bloodtracker champions sjø :-)

I helga har vi vært i Kiruna å gått blodspor eller viltspårprov som det heter «over there» 🙂 Vi skulle møtes for å gå spor klokken 08:00 om morningen. Kjente veldig på at jeg angret på «påfunnet», det føles alltid så lett å melde seg på men rett før man skal gå så er det så himla lett å begynne styre og stresse med alt mulig tull 🙂

Før vi skal starte så lurer de på om jeg hadde sett elgen som gikk rett ved og det hadde jeg naturligvis ikke:-) Har man tunnelsyn så ser nemlig man ikke slike «små» detaljer:-) Tenkte med gru på Pernille som synes at ferskspor er veldig interessant.

Thea var først ut og trengte ikke noe tid på å lete i ruta, «her skal vi! Heng på gamla!:-)». Tenker at det var veldig fine forhold for oss denne nydelige morgenen. Det var skikkelig fint å gå bak i lina, min opplevelse var at hun hadde full kontroll hele veien.  Kun i återgangen at hun tok seg en runde. Og så var hun litt opprørt i øyene når dommer går fram for å skyte. «Wtf hvorfor går hun fram i mitt spor!» Gjorde som Emma foreslo og satte meg ned med henne. Hun var stille, men så på meg to ganger med kumlokk øyer:-) Hun rykker litt til når skuddet går, men klar som ett egg når vi får beskjed om at vi kunne gå når vi var klare. Så da var det bare å gå de siste meterne til skanken og få belønnet den flinke gamle hunden min. Deilig følelse!

Når Pernille skal gå så bekymrer jeg meg som vanlig for at hun skal være gørrvill og gå for fort. Men også hun tar sporet med en gang og går stødig avgårde i et fint tempo. Hun gjør to ganger en liten avstikker til siden hvor hun undersøker noe. Jeg tenker lord djises ikke musejakt nå altså! Det er som hun funderer litt men fortsetter kjapt med sporet igjen. I etterkant så får jeg opplyst at det var elgspor hun sjekket ut så veldig flink pike som valgte å følge sporet hun var satt på. Også hun må ringe i återgangen men utover det så føles hun sikker som banken:-) Når skuddet skal avfyres så sitter hun som en påle og stirrer konstant på dommer. Jeg skvetter til når det skytes men kan ikke se at Pernille rører et hår en gang, sitter bare der å ser på dommer hele tiden. Hun stirrer slik at jeg er litt usikker på om hun vil starte å gå når jeg sier «søk» men spretter opp går raka veien til skanken:-)

Selv om jeg følte at de hadde gått supre spor så torde jeg ikke å drømme. Når dommerelev Hjørdis leste høytidelig opp kritikkene og dommer Tina dro opp rosettene fra lomma etter hver kritikk så ble jeg rent rørt:-) Fin fin dag med to veldig dyktige og trivelige damer – gjør det gjerne igjen!:-)

Svensk Viltspårchampion

Theas kritikk:
En veterantik som snabbt tar an spåret. Spårer säkkert fram till återgången som hun løser med en ringning. Klarer alle vinklar & blodopphold uten tvekan. Spårar i et mycket bra tempo. Kjempebra jobbat! Blir i dag Svensk Viltspårchampion.

Pernilles kritikk:
En tik som snabbt tar an spåret. Spårar säkkert i spårkärnan fram till åtargången som hun löser med ringning. Forsätter sedan uten tvekan till spårslut. Ett trevelig ekvipage som i dag blir Svensk Viltspårchampion

IMG_0824 IMG_0825

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *