Spor!

Nå er endelig sporsesongen igang! Kanskje litt tidlig enda, da det er rimelig vått og snø, men hva gjør det for gale folk og sporglade hunder? 😀 Fanny har fått prøvd både det ene og det andre for første gang i år. Først så fikk hun gå et blodspor som jeg la ut igår (ca 500 skritt, et opphold på ca 25 skritt og ellers x antall vinkler), og det håndterte hun supert! Dvs hun gikk veldig hardt i linen, og mistet sporet i andre vinkeln, men søkte som en gal, og fann sporet fort igjen. Etter det så gikk hun som klistret til sporet resten av sporets lengde. Merket ikke noen forskjell ved blodoppeholdene heller..

Hanne inviterte oss ut å gå spor senere på dagen og, og vi kunne jo ikke være dårligere enn at vi ble med da og.. 🙂 Så dermed så fikk Fanny sitt første menneskespor for i år og, men kun med en ball på slutten. Her var det kun 2 vinkler, og kanskje 300m langt. Gikk ganske bra, litt hardt, men i stort sett i sporkjernen hele tiden 🙂 Senere så trødde jeg opp området og la ut et feltsøk til henne her. 5 gjenstander; vanlig ball, liten ball, en flaske, isskrape og en kosebamse. Hun fann ballene og flasken fort, men slet med de andre to. Søkte leeeeeenge, og jeg er veldig imponert over at hun ikke gav opp. Hun er jo tross alt ute ur både kondisjon og treningskondisjon etter valpene.. Men heldigvis så fann hun isskrapen tilslutt, så da avsluttet vi 🙂 Veldig fornøyd med feltsøket jeg, spesielt det at hun faktisk ikke gav opp 🙂

Lotta fikk også gå sitt første spor. Ca 3 m langt kanskje, og med fiskekaker i sporet samt hele lunsjen i matskålen som sporslutt. Hun var faktisk veldig flink synes jeg. Kun 2 ganger måtte jeg hjelpe henne tilbake på sporet (det er ikke så lett å være valp assa.. man blir lett forstyrret av ting, og mister konsentrasjonen rimelig fort til tider..), men jeg synes at hun sporet bra og er meget fornøyd! 😀 Hanne tok noen bilder med mobilen, og her kommer de 🙂

dsc00038
Lotta finner sporstart

dsc00039
Går sakte når man skal klare å spise alle godbiter..

dsc00040
Litt hjelp å finne sporet igjen må man få når man er liten.. 🙂

dsc00041
Lotta sporer fint videre.

dsc00042
Nesten fremme ved sporslutt nå..

dsc00043
.. og plutselig fremme! Tenk, en hel matskål med lunsjen sin fann Lotta!! Skal vel være grei motivasjon til å fremme sporinteressen tenker jeg… 😀

2 tanker om “Spor!

  1. Hi just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *