admin

Nesten barmark i skogen! :-)

Det tiner godt nå, og igår når vi fant oss en flekk med nesten barmark i skogen, så kunne vi ikke la vær å kjøre et feltsøk :-) Jeg/Klara og Line/Ella går jo online jaktkurs hos Klickerforlaget, så etter å ha trent mest på lydighet i vinter så synes no både førere og hunder at det var deilig å få leke seg litt med apport :-)

Her er Klaras runde nr 1. Det var 5 dummyer i feltet, og hun plukker kjappt opp de 4 første.  Når hun er på tur inn med den første så får hun ferten av en til, så må rope henne inn :-) Den siste sliter hun litt med, den er plassert oppi en liten busk, ca 50 cm ovenfor bakken. Men er fornøyd med at hun søker og ikke gir opp :-) Hjelper henne litt på slutten ved å ta noen steg inn i feltet slik at hun skjønner at hun bare skal fortsette å søke. Og finner den tilslutt gjør hun, søta! :-)

Siden hun brukte omtrent 5 min på å finne den siste dummyen, så hopper vi øver del2 i søket (kun spesielt interesserte som liker å sitte se på hunder som søker og søker.. :-)) – her er siste del. Mest bare søk her og, ikke før helt på slutten hun finner den :-)

Lotta fikk også kjørt feltsøk. Hun som bruker å ha full fart hadde mye roligere tempo enn vanlig, så det var litt uvant :-)  Var ikke noe særlig vind (prøvde å finne vindretning, men fant ikke noen jeg..) og pissregn, moro læll :-) Både jeg og hundene koset oss med feltsøk :-) Nå gleder vi oss bare til snøen forsvinner helt slik at vi får satt igang skikkelig med jakt og sportrening! :-)

 

Har meldt på Klara på blodsporsprøve hos klubben den 23 juni, så håper at vi rekker å få gått noen spor før den tid :-) Hadde jo egentlig planer om å få debutere henne på blodspor ifjor, men det ble så lite sporgåing så.. Men nå er hun påmeldt, så da starter vi – uansett hvis vi har rukket å gått noe spor i år eller ikke! :-)

B-kullen 8 år!! :-)

Idag er det 8 år siden B-kullen ble født, og flotte Lottaen min er dermed blitt hele 8 år! :-) Frøken kan vel snart kalles for voksen :-)

Lotta_rally lotta.ligg.yvonne

lotta beste - Copy   lotta_skog_yvonnesbilde_2012vakker-lotta

?

20140722_kungsleden_labbiser

lotta_spor 20170827_193412
Gratulerer med dagen til alle i B-kullen :-)

 

b-kullen-2-dgr-alle-k

Adventsluke 20 – Brøyt i vei! :-)

En av de lureste triksene som man kan lære hunden er kanskje dette med å gå forran. Da har man jo nemmelig noen som brøyter vei forran en når man går tur i dypsnøen :-) Her er Andy som tråkker opp vei til Line en finfin vinterdag:-)

 

 

Adventsluke 16 – Ylva og Frost!

Her kommer en til liten snutt på Ylva (2 år) og Frost, hvor de trener på ligg :-)

Adventsluke 14: Klara spinn!

Klara kan også spinn! Se bare her! :-)

Adventsluke 8: Buddy som keeper!

Buddy kan dette med å ta emot godbiter! Som en ekte keeper så fanger han de i en gang :-) Bare se her

Adventsluke 7 – Ella som hjelper!

Ella synes at Line bør trene de ‘fiskebollearmene’ sine litt mer, slik at de kan ha mere vill og heftig dragkamp! Så hvorfor ikke da begynne litt med treningsmanauler? Ella hjelper mer enn gjerne til å hente de assa :-)

 

Adventsluke 6: Kaiser spinn!

Siden Kaiser er hjemme i 2 uker da Per-Eirik er ute å reiser endel med jobben, så må jo også Kaiser få trene noen triks! :-) Her er spinn :-)

 

Adventsluke 4 – Lotta, slå av lyset!

Et triks som er enkelt å lære inn på hundene, er å lære de å slå av og på lyset. I hvertfall hvis man har ok brytere, og en hund som når opp :-) Kan hunden i tillegg snutetarget, så tar det ikke lang tid før trikset er i boks! :-)

24068506_10155975327106383_2918114487036735672_o

Her er Lottas (ikke helt) ferdige versjon :-) Vi mangler litt enda på kommandoen, men hun er på god vei og vet absolutt hvor det er man skal trykke for at godbiten skal komme:-)

 

 

 

Jaktprøve i Bodø

I helgen så har vi vært i Bodø på jaktprøve arrangert av Retrieverklubben avd. Nordland. Det var 2 fine dager sammen med en gjeng med hyggelige og dyktige folk. Vi har lært masse og satser på å dra tilbake dit også neste år – da kanskje med litt mer lydige hunder :-)

21458254_10155760153051383_806935417730544185_o

Lørdagen så gikk begge jentene til 3. premie, noe jeg er veldig fornøyd med. Lotta var heit som fy, og jeg måtte hele tiden be henne om å holde seg ved plassen så så veldig fin stadga ved foten (under forflyttning eller når vi stod stille) hadde vi jo ikke 😛 Men utover det så løste hun oppgavene bra slik at vi ble no premiert likevel :-)  Klara har jo en litt bedre lydighet enn hva Lotta har, så litt mindre mas ble det på henne enda hennes fri ved fot heller ikke er tilfredsstillende nok. Hun hadde litt problemer med landmarkeringen, og har dårlige avleveringer fra vann (vil riste seg først) men det viste jeg jo fra før av. Uansett så gjorde hun et godt nok arbeid til å bli premiert, og det er jeg fornøyd med :-)

Søndagen så gikk det ikke like bra. Lotta var for så vidt litt mer lydig, men hun var ikke helt på nett. Mistet første landmarkeringen og hadde trøbbel med å slippe den etterpå, så feltsøket (som låg rett ved siden av) ble ikke så effektivt. I tilegg så knallet hun på en vannmarkering og med litt smårot her og der så ble det null. Klara gjorde en fin jobb når hun var på jobb, men var litt sånn av og på :-) Hun hadde litt problemer med landmarkeringene men fant de tilslutt. Avleveringene fra vann var ikke noe bedre enn dagen før + at hun rullet seg med dummy i munnen. Det kan jo være morsomt å se på (og jeg synes hun var veldig søt. Godt gjort at hun ikke slapp dummyen da! :-)), men det er selvfølgelig ikke lov så ble null på henne og :-) Men hun gjorde mye bra, så er fornøyd læll.

Alt i alt så er jeg fornøyd med helgen. Jeg var mindre nervøs søndagen enn lørdagen, og jeg synes at hundene gjorde mye bra (enda vi fortsatt har en del igjen :-)). Dommer Hans Petter Grongstad var en skikkelig hyggelig fyr å gå prøve for  – smilende og blid og veldig dyktig. Inspirerte definitivt til videre trening og arbeid, så vi satser på å komme oss på prøve igjen til neste år og! :-) Bare å henge i med treningen så går det nok bedre etterhvert :-) Det er greit å kjenne litt på hvor vi er i treningen, og ikke minst å se litt forskjellige opplegg på prøver. Jeg viste jo endel av hva vi manglet fra før, men ser jo også endel andre ting som vi må trene på som vi ikke har prøvd enda. Så vi har lært masse! :-) Takk til hele gjengen i Retrieverklubben avd Nordland for finfin mottagelse, arrangement og vel gjennomført prøve! :-) Vi gleder oss allerede til neste gang!! :-)

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter