Korsbåndskade

Fanny får massasje :-)

Ikveld har gamlemor fått deilig massasje hos Silver Hundemassasje og flinke Anne-Marie :-) Fanny halter jo enda siden operasjonen og kompenserer endel med høyre side, så er nok godt til å få løst opp i stive muskler! :-) Hun har (naturlig nok) stor forskjell på høyre og venstre lårmuskulatur, + at hun er stiv i bakparten. Men aller mest var hun stiv og øm fremme på høyre side, bak skulderbladene ca. Det kommer nok av at hun avlaster venstre bak, og dermed kompenserer opp endel med høyre side frem. Fanny røyter som bare det for tiden og ser i grunn ikke ut i måneskinn. Så vennligst se bort ifra alle hårdotter som ligger rundt omkring på massasjebordet 😛

2015-08-24 17.44.06 2015-08-24 18.02.59 2015-08-24 18.10.22 2015-08-24 18.20.26

 

Deilig med massasje synes Fanny, tross at det var litt vondt akkurat der oppe på ryggen.. Anne-Marie sa at hun nok kunne være litt ekstra stiv i en dag eller så pga massasjen, men det går jo fint så lenge som at hun blir mindre stiv i lengden :-) Vi skal tilbake igjen på torsdag og mandag for nye timer, så får vi se hvordan det blir fremover. Gamle, stive kropper trenger jo også litt pleie <3

Lotta skal også få seg noen timer med massasje bare hun får Go fra veterinæren, og det blir nok godt det med! For er no gammelmor stiv, så er Lottalille enda stivere stakkar.. :-) Veldig deilig å ha en hundemassør i bygda, og hun anbefales sterkt! Anne-Marie er veldig rolig, flink og behagelig synes både Fanny og eier :-)

Fanny – 4 mnd etter MMP operasjon

Det har nå gått 4 måneder siden Fanny ble operert for korsbåndskaden, og hun halter fortsatt. Ser det spesielt hvis turene blir for lange (hun klarer 30 min greit, utover det så ser du at hun synes det blir slitsomt og vondt), men hun går ikke rent uansett. Hun avlaster bakfoten sin når hun står, dvs at hun kan både lyfte den opp for å avlaste den + at hun har høyre bakbein lengre inn under seg slik at den tar mer av vekten når hun står på alle fire. Men hun er ved godt mot. Er glad og logrer og storkoser seg når hun får være med å gå kortere spor i skogen :-) Hun får fortsatt ikke gå løs på tur (annet enn når hun er å svømmer), men er løs hjemme.

2015-07-28 14.37.36 2015-07-28 14.59.33

 

Fra en av de siste dagene i ferien. Vi storkoser oss med bål ved et vann oppe i Sørskogen :-) Lotta brukte mesteparten av tiden til å svømme, mens Fanny heller ligger å passer på at maten blir spist opp.. :-) Deilig å grille pølse og steike vafler på bål – mat er aldri så god som når man lager den sammen med familien ute i skogen over åpen ild! :-) 

Siden hun ikke har blitt bra enda så måtte jeg ringe Sortland/Rune for å høre hvor lenge man egentlig kan forvente at hun skal/kan halte. Han mener at hun burde være haltefri nå, men at det selvfølgelig kan være forandringer i kneet som gjør at hun fortsatt halter. Vi har fått time på Sortland 10 september for kontroll så får vi se hva han finner ut. Siden jeg er litt utålmodig så måtte jeg selvfølgelig ta henne til veterinæren vår her, og Veslemøy fikk ta nye røntgenbilder av kneet. Hun har litt forkalkninger i kneet, ikke mye, men litt er det. Sannsynligvis så er det disse som gjør at hun fortsatt halter, men vi får se hvis Rune finner noen annen forklaring. Forkalkninger kan man jo ikke gjøre noe med (hun får idag Stride som tillegg for leddene og Rimadyl hvis hun har alt for vondt), så vi har i grunn forsonet oss med at hun nok mest sannsynligvis blir pensjonist på heltid. Er man snart 9,5 år så kan jo det være greit å trappe ned litt uansett :-)

 

Fanny – 10 uker etter MMP operasjon

Idag er det 10 uker siden Fanny ble operert for Korsbåndskaden sin, og det blir bedre! :-) Ved 6-7 uker så følte jeg at vi hadde et tilbakeslag, men etter mindre/kortere turer og mere ro + smertestillende i en uke, så føler jeg at hun nå er mye bedre igjen. Hun er mye mere glad og lykkelig, smiler mer og halter mindre. Hun kan fortsatt halte litt, og av og til ‘hopper’ hun til med bakfoten hvis hun kommer opp i trav (noe hun enda ikke skal, men som selvfølgelig skjer av og til i noen få skritt), men i stort sett så går hun nå relativt bra. Idag tar jeg henne av Rimadyl igjen for å se hvis hun blir verre, eller hvis hun fortsatt holder seg pigg å glad. Hun ligger fortsatt i bur om natten, men siden vi nå går på ferie så er planen at hun skal få lov til å slutte å ligge i bur på dagtid når vi er borte. Det blir hun nok glad for, enda hun ofte går å legger seg helt frivillig i buret også når vi er hjemme :-) Hun har jo både tjukk madrass og teppe der, så trur i grunn ikke at hun synes at det er alt for ille 😛

Vi har enda ikke fått noe mer enn ‘midlertidlig’ svar fra Rune angående røntgenbilder og plan videre. Han er på ferie, og sku se på det så snart han var tilbake, men det eneste han kunne si var at alt låg der det sku ligge på de nye røntgenbildene og det er jo positivt. Han sku også sammenligne de mot de gamle når han var tilbake fra ferien, men vi krysser fingrene og håper på at alt er slik som det skal og at ‘tiden vil lege alle sår’ :-) Tar nok litt lengre tid for en gammel dame, enn for en ung jente. Og tross at Fanny fortsatt er ung til sinns, så har hun jo noen år på nakken og må nok regnes som en middelaldret dame med sine 9 år :-)

Når vi snakker om lykkelig, så fikk Fanny lov til å bade i Abborrvannet her i helgen. Og snakk om lykkelig dame! :-) Hele hun smilte fra øre til øre, hun svømte å koset seg og rullet og koset seg enda litt til <3 Hun fikk bare 15 min ved vannkanten, men det var utrulig deilig å se henne så overlykkelig. Vet ikke helt hvem som smilte mest - jeg eller Fanny! :-) Å svømme er jo godt for muskulatur og ledd, og ikke minst godt for sjela spør du Fanny! :-)

fanny_bade1 fanny_bade2

fanny_bade3 fanny_bade5

Ps. Ja, vet at hun ikke skal være løs enda (dessuten så er det jo båndtvang nå), men turte ikke å ha på henne båndet når hun svømte – og hun hadde jo så lyst å svømme! Men var ikke noe leking og springing på land, og båndet ble tatt på så snart hun var ferdig med å tørke seg, så trur det gikk bra læll :-) Fanny var ihvertfall storfornøyd, og det er godt for et mammahjerte det! :-)

Fanny til litt sen 8 ukers kontroll med røntgen

I torsdags så var det 8 uker siden Fanny ble operert for korsbåndet, og da sku hun egentlig tilbake til kontroll. Siden vi var i Roma i forrige uke, så ble de istedet tatt idag. Bildene er sendt videre til Sortland og Rune for inspisering, veterinæren her ville ikke si noe siden hun ikke har sett bildene før operasjonen. Her er ihvertfall bildene – tatt fra skjermen med min tlf :-)

20150615_fanny_rtg2 20150615_fanny_rtg1

Så da venter vi i spenning på hva Rune blir å si. Jeg synes jo selv at det går veldig sakte for tiden, men det skal vel kanskje gjøre det. Oppdatering kommer så snart som vi vet mer selv!

7 uker og 1 dag etter operasjon

Idag er det 7 uker og 1 dag siden Fanny ble operert. Jeg må si at jeg synes det gjerne kunne gå bedre enn hva det gjør, men kan jo hende at jeg er utålmodig. Jeg synes at hun halter mer enn før igjen, og hun virker definitivt til å ha vondt. Hun reagerer rimelig kraftig når vi møter hunder på tur (knurrer og buster når de er på lang avstand) og knurrer til og med til unger hvis de kommer frem og spør hvis de får hilse på henne. Så hun har det definitivt ikke bra :-( I tilegg så har hun fått en kul på innsiden av kneet, og hun har en vridning av kneet når hun går.. Er egentlig tid før røntgen neste uke, men da er vi i Roma så det blir ikke før uken det igjen. Jeg er veldig spent på hva de sier, men frykter det verste. Det burde begynne å gå bedre nå, men jeg synes i grunn at det blir verre :-( :-(

2015-06-05 20.30.43 2015-06-05 20.31.26

Har prøvd å ta bilde av kneet for å vise kulen, og man ser den tydelig når man ser på kneet rett ovenfra. Det er også stor forskjell på det friske og opererte kneet, man både ser og kjenner forskjellen. Hadde dessverre ikke noen bilder på kneet i samme vinkel fra før så vanskelig å sammenligne med hvordan det har vært tidligere, men jeg mener bestemt at det ikke har vært slik før. Benjamin har fortalt at hun satte seg fast under tvbordet her en dag når de var hjemme, så mulig at hun har vridd kneet da.. :-( Kjenner at jeg gruer meg til vi skal ta bilder og hva utfallet da blir. Men får håpe at det bare er jeg som er hønemor og som må smøre meg med tålmodighet med at det tar tid. Fineste Fannyen min <3 I mellomtiden så får hun ta det rolig (får egentlig gå 30 min turer nå, men jeg har kortet de ned de siste dagene da jeg synes at hun halter mer), og tross at hun egentlig får gå løs nå også når hun ikke er under oppsyn iflg planen, så får hun fortsatt ligge i bur om natten og når vi er borte da jeg er redd at hun ellers kommer til å hoppe opp i sofaen. Nå er hun egentlig glad i å ligge i buret, og går ofte å legger seg der også når vi er hjemme, så sånn sett så går det greit trur jeg. Men er som sagt spent på hva de sier etter røntgen, og hva prognosen blir etter det. Krysser fingrene!!

30 dager etter operasjon – første gang i skogen :-)

Det er nå 30 dager siden operasjonen og idag har Fanny fått gått i skogen for første gang på 4 uker :-) Hun virket veldig fornøyd med å få gjort litt mere ting enn å bare rusle etter veien, og jeg skjønner henne i grunn godt! :-) Her er en liten film fra morraturen :-) Litt vanskelig å både filme og følge etter gjennom kratt og snår, men når man er sykemeldt så må man få velge hvor man skal gå selv, så da er det bare å følge på! :-)

På kvelden så fikk hun være med når jeg la ut spor til Lotta, noe som ikke i grunn var noen lur ide. Frøken Fanny er jo veldig glad i å gå spor, og var helt vill i bilen! Tenkte jo også at hun sku få gå et kort og rolig spor (siden hun nå har fått Go til å gå i skogen), men skal love dere at jeg hadde min fulle sjå til å holde henne igjen! Måtte faktisk bli litt sur på henne der en stund slik at hun roet seg ned, enda hun gikk på kort bånd :-) Ja, ja. Det blir nok en god stund til neste spor tenker jeg (gikk jo ikke så rolig å pent som jeg hadde håpet.. Er jo ikke så bra at hun trekker så mye heller..), men skal garantere dere at hun selv syntes at det var helt perfekt! 😀

Det føles i grunn greit at vi nå kan få gå i skogen. Turene er jo fortsatt ikke så veldig lange (maks 20 min), men det er jo mye mer givende for henne å få snuse og kose seg i skogen enn å bare gå etter veien :-) Er jo gørr kjedelig å ikke få gjort noe synes Fanny, og det skjønner jeg i grunn veldig godt! :-) Hun halter fortsatt godt når hun kommer opp i trav (noe hun ikke får lov til, men uhell kan jo skje den beste av og til :-)), men går fint i skritt. Ser også at hun passgår litt når vi begynner å være på slutten av turen, hvilket sikkert er naturlig siden hun blir mer sliten og avlaster litt. For to dager siden så hadde hun sneket seg en bit opp i trappen, og da merket jeg faktisk at hun var mere stiv morran etterpå. Vi gjør fortsatt øvelser, og det å strekke ut er ikke noe problem, men hun holder litt imot når man bøyer opp enda. Klarer heller ikke å bøye hennes venstre kne like mye som høyre, men forhåpentligvis så blir hun bedre etterhvert. Kjenner at jeg gleder meg til vi skal ta røntgenbilder om 4 uker for å se hvordan det har grodd :-)

3 uker etter operasjon :-)

Idag er det 3 uker siden operasjonen, og frøken Fanny har det bare fint :-) Hun går nå rusleturer på ca 15 min 3 ganger pr dag, og gammelmor synes at det er veldig greit å få kommet ut i verden ‘å lese avisa’ litt :-) Nå kommer vi jo ikke særlig langt på 15 min siden det foregår i rolig tempo, men en runde rundt parallellen eller en liten bit inn på A10 rekker hun. Hun går fortsatt på rimadyl (sku gå på det i 3-4 uker) og så gjør vi bøy og tøy-øvelser hver dag for å myke opp kneet. Hun strekker det godt ut, men har litt motstand når man bøyer det helt opp. Kneppelyden er der fortsatt, men ikke hver gang man bøyer. Hun er ellers veldig grei, og jeg har i grunn lovet henne at vi skal kjøre en tur idag slik at hun kan få gå å snuse litt andre plasser enn akkurat her hjemme :-) Akkurat nå regner det dog, så vi avventer litt – søte som sukker som vi er 😛

Noen bilder fra morgenturen til A10 kommer her :-) Det er fortsatt snø på skisporet noe Fanny er veldig takknemmelig for – da kan man jo nemmelig snøbade! :-)

2015-05-14 08.50.10 2015-05-14 08.50.21

2015-05-14 08.50.30 2015-05-14 08.50.37
Snøbading og undersøke hvem og hva som har rørt seg rundt stokker er fin aktivitet synes Fanny :-)

2015-05-14 08.51.56 2015-05-14 08.52.01

2015-05-14 08.52.07 2015-05-14 08.52.37

2015-05-14 09.41.10 2015-05-14 09.42.05
Håret begynner å vokse ut hvor hun var barbert før operasjonen, både underullen og dekkhårene :-) Vet dog ikke hvem som har mest hår på leggene for tiden – jeg eller Fanny 😛

15 dager etter operasjon – knepping i kne

Som sagt igår så kjente Veslemøy litt knepping i kneet når det ble bøyd opp. Hun har snakket med Sortland Dyreklinikk idag og de kunne fortelle at man kunne oppleve slik knepping i kneet etter en korsbåndoperasjon. Så vi puster litt lettere og håper at det er ‘normalt’ og ikke noe som vil forsinke hverken helingprosessen eller sluttresultatet.

Siden vi også fått Go til å gå en bitteliten tur, så fikk Fanny gå noen minutter imorges på tisserunden :-) Man ser haltingen hennes mye bedre når det går oppover. Det er ikke akkurat mye oppoverbakke til huset vårt, men likevel så ser man forskjell. Spurte Veslemøy igår hvor lenge man kunne forvente at hun kom til å halte, og hun sa at det var veldig individuelt. Men ihvertfall perioden mens beinbruddet heler, og kanskje en stund etter det – beroende på hvor høy smertetreskel hunden har. Fanny er jo ikke akkurat berømt for å tåle mye smerte – hun er veldig pyset i grunn, søta mi :-)

2 uker siden frøken Fanny er operert :-)

Idag er det 2 uker siden frøken Fanny er operert og vi har vært på kontroll hos alltid like hyggelige og flinke Veslemøy :-) Fanny er bestandig veldig glad til å få lov til å være hos veterinæren (litt sånn frydefull spenning trur jeg, og så får man jo godteri til slutt..), så utfordringen var i grunn å holde henne noe lunde rolig.. :-) Ellers så syntes Veslemøy at såret såg veldig fint ut, men hun har en liten knepplyd når man bøyer opp kneet så hun sku ringe til Sortland i morgen for å høre angående det. Den kommer ikke hver gang og Veslemøy syntes at det var vanskelig å lokalisere helt hvor den satt. Hun sku ringe meg imorgen etter hun har snakket med Rune så får vi høre. I mellomtiden så koser Fanny seg med bein i buret sitt :-) For snop må man få når man har vært hos veterinæren – sånn er det bare! :-)

2015-05-07 16.59.22

Ellers så kan hun nå få lov til å gå litt tur, noe jeg trur frøkna kommer til å sette stor pris på :-) Dvs hun skal jo da fortsatt ikke ha noe lange turer akkurat, men hun kunne få lov til å gå 10 min 3 ganger pr dag i rolig tempo og med i stramt bånd. Rolig tempo trur jeg ikke akkurat blir noe problem, for hun er som en støvsuger etter veien når vi skal tisse så.. Blir fint å få lov til å gå litt lenger enn tomtgrensa, enda turen fortsatt skal være veldig kort :-) Vi skal også begynne med litt ‘bøy og tøy’ av kneet. Rolige bevegelser mens hun ligger ned, ca 8-10 repetisjoner, 2-3 ganger pr dag. Det blir i grunn fint kjenner jeg. Synes det er greit å få gjort ‘noe’ med henne ihvertfall istedet for å ligge i ro :-) Spent på å høre hva Rune sier angående den kneppelyden imorra, håper at det er ‘normalt’ og at det ikke tyder på at ting er galt…

Regninga har vi også fått idag, og takk gud for at man har forsikring sier jeg bare :-) Vi har Agria til alle våre hunder, og har aldri hatt noen problemer når vi har måttet bruke den. Hele ‘oppholdet’ på Sortland gikk på 30833,- og forsikringen dekket 21626,- så da ble det 9208,- igjen for meg å betale. Ikke akkurat en billig affære, men verdt hver krone bare hun blir frisk igjen :-) Har forresten kjøpt Stride til henne også. Veslemøy anbefalte det da det er bra for leddene. Vi brukte jo det på Kalle og såg jo forbedring når han gikk på det. Og det skader jo ihvertfall ikke å få litt ekstra tilskudd så.. :-) Litt lettere hadde hun også blitt (vi passer godt på maten nå som hun bare er i ro..), og det er jo bra. Nå veide hun 33,6 kg, et kilo lettere enn når hun ble veid sist. Litt til ned i vekt tåler hun, så satser på at hun tar av seg et kilo til i løpet av våren/sommeren :-)

Dag 11 – stignene er fjernet!

Idag har jeg fjernet de stingene som var igjen, og det gikk bare fint :-) Frøken Fanny er en dyktig pasient og ligger helt i ro når man skal gjøre slike ting så det er aldri noen problemer. Så siden hun vet at det bestandig venter en liten godbit til dyktige pasienter, så ligger hun helt stille frem til hun får klarsignal om at vi er ferdige.. :-) Siden stingene er tatt så slipper hun også kragen, noe jeg tipper hun er glad for :-)

2015-05-04 19.27.00 2015-05-04 19.28.46
Stignene er borte – alt vel! :-)

Igår var siste dagen med synolux, så nå er det ‘bare’ Rimadyl igjen. Det skal hun spise i 3-4 uker, dvs 1-2 uker til. På torsdag skal vi på kontroll hos veterinæren så da får vi høre hva de sier. Hun halter fortsatt, ikke noen forskjell i måten hun halter på i de siste dagene. Men jeg regner i grunn med at hun kommer til å halte en god stund fremover så.. Blir spennende å høre hva veterinæren sier, og hvis vi får noen øvelser vi kan begynne med for å trene henne opp. Foreløpig så er det bare korte tisseturer som gjelder, så tenker at det er noen som gleder seg godt til å få litt mer å gjøre.. :-)

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter