Fot Online – Siv assa🤩

Har de siste 2-3 ukene gått Fot Online kurs i regi av Siv Svendsen / NoLimitObedience og kose oss max!🤩 Tror dette er tredje (fjerde?) online kurset jeg tar med henne og kan ikke si annet enn at hun fantastisk på alle mulige måter. ANBEFALES! Byr muligheten seg så ta den 😉 Nå har de også komme ut med ny bok, Best med Baner – den skal bestilles med en gang det lar seg gjøre. 

Her er ett par snutter av banene vi har forsøkt oss på. Først ut er en variant av «Se mot nord» – jeg har ikke fulgt oppskriften til punkt og prikke men litt av poenget med denne banen er å at man skal komme seg rundt uten å vri kroppen. Og få jobbet med viktige deler av FVF. 

 

Trappa; En fin øvelse for å trene fvf posisjon. Dette vil hjelpe når man går framover (at hunden holder en rett kropp) Her starter man med å gå sidesteg til høyre, deretter rett fram. Så sidesteg til høyre og rett fram og så videre opp trappa. Det viktige er at hunden bruker bakparten for å komme inntil din fot og være rett inntil din fot.

Når det begynner å flyte på så kan man øke antall steg man går framover, jo lengre du går framover jo lettere er det at hunden sklir ut av posisjonen. 

Baner – Berg og Dalbane

Vi koser oss fortsatt med baner, denne gangen har vi forsøkt oss på «berg og dalbane». Her trener vi på at de må veksle mellom intensitet – opp og ned,  akkurat slik som det blir i en rallybane. Fredrikke var i grunn veldig flink til å veksle mellom opp og ned men det er mange små detaljer som vi må jobbe mer med😆

Glemte å filme Ollie som selvfølgelig også fikk være med å prøve seg. Så da blir det en adhoc bane med Fredrikke (jeg som har lovet meg selv at jeg skal planlegge først, så trene – går ikke alltid det 🙃)

 

Baner – Stjerna

Her i nord er det ikke akkurat det festligste været å gå lange turer i akkurat nå, da er det godt med ny inspirasjon så man ikke blir hengende fast i snøen – eller i gamle vaner 😆

Her går vi «Stjerna» så vi tester ut å gjøre oppgavene i ulike retninger. 

Fredrikke med FVF + ligg. For hennes del så må jeg tørre å rette meg opp og stole på at hun følger på. Har nok kjent litt på at jeg må følge ekstra godt med rakkarungen men nå er det dags for å gi litt tillit 🤗 For Ollie lekte vi med FVF og bakombytte i akkurat denne filmen.

Rullebåndet

Vi koser oss max med onlinekurs og tar våre musesteg framover når det kommer til å holde fokus og engasjement over tid. Her er prøver vi en øvelse som kalles «rullebåndet», vi gjør tre ulike øvelser og passer på at hver øvelse blir belønnet en gang. Synd kurset snart er over for det har vært veldig gøy og motiverende hele veien.  

ABCD

For tiden går Trude, Hilde og jeg en online kurs som heter «Best med baner – kjeder og utholdenhet» med fantastiske Siv Svendsen. Denne ukas lekse er ABCD kjeder (fra Beste Starten) Man velger seg 4 moment eller øvelse under hver bokstav. Så skal man gjøre to bokstaver av gangen og først belønne ved den siste. Så starter man på øvelsen/momentet man belønnet på – og belønner først ved det neste – og etc. 

For Fredrikke så er det veldig mye av og på og hit og dit. Hun kan finne på både det ene og det andre så jeg må virkelig være skjerpet hver gang hun taes ut – og enda skjer det uhell😆 (kommer nok en snutt om det senere)

Her er i alle fall en video hvor vi prøver AB, BC, CD, DA 

Ollie fikk også prøve seg på det sammen men med høyreføring og med noen av elite øvelsene vi ikke har full kontroll på. Hun har vært mega på alle treningene vi har gjort i det siste, forsøker så godt som hun kan hele tiden. Ikke alt er like bra, men det er ikke hennes skyld. Drøm å gå med kontra lille villhunden Fredrikke 😆