Foredrag med Eva Bodfäldt!

For et par uker siden var vi i Harstad på foredrag med Eva Bodfäldt 🙂 Arrangør var Harstad Hundeklubb og tema for kvelden var Fire veier til god kommunikasjon – superbra foredrag 🙂 Eva snakket om dette med kommunikasjon mellom hund og eier og hvilke verktøy man hadde for å få en god relasjon til sin hund. Her kommer en kort sammenfattning av notatene fra kvelden:

— Lek med hunden! Både med gjenstander, men også med deg selv. Lat som om at du blir redd. La hunden ha oppgavens som kontrollant når dere er på tur – hunden skal holde rede på hvor du er, du skal ikke holde rede på hunden. Lær hunden sladdertrening – at hunden kommer tilbake til deg og varsler hvis det er slik at den ser noe. Dette gjør at du ikke trenger å være redd for at hunden skal springe frem til noen/etter noen.

— Sosial belønning. Lær hunden å like sosial kontakt også i treningssammenheng. Viktig belønning i konkurranser da det er det eneste man da har.

— Varier belønningen – ikke gå fast i at en øvelse skal belønnes på en spesifikk måte. Utfordre øvelsen ved å bruke ulike typer belønninger.

— Tren ro. I dagens samfunn så trenger mange hunder dette men dessverre så er det ikke like mange som er flinke til å faktisk trene det. Lær hunden on/off uansett hvilket miljø den er i. Hunden må kunne slappe av mellom øvelser, før konkurranser, på treningsbanen osv. Når den er valp – ta med valpen på turer overalt. Valpen trenger nærkontakt – bær gjerne valpen i sjal slik som man bærer babyer. Valpen lærer da seg til å være rolig sammen med deg.

Roøvelse – ryggsekken: Sitt bak hunden og hold armene rundt den. Legg godbiter forran hunden. Når den luter seg bakover, belønn ved å la den ta godbitene. Husk på halen på aktive hunder med lyd – denne skal være rolig for å få jobbe!

Grunden:
Frivillig adferd – hvis du plages, fjern kommandoen og se hva hunden gjør da?

Belønningssystem:– Kommando på ulike belønninger
— Bus: hunden får lek som belønning
— Gott: hunden får mat som belønning
— Varsågod: hunden får lov til å springe til ekstern belønning
— Slut: Treningen er over og hunden kan springe fritt igjen.

Tapetsering:
Hvis øvelser skal fungere og være pene, så må man ha lagt et godt grunnarbeid. Hvis grunnarbeidet er dårlig så vil øvelsene se dårlige ut.

Dogs4All!

Forrige helga så har jeg vært å stått på både Bearded Collie og Cairn Terrier stand på Dogs4All.  Det var en veldig trivelig dag, særskilt fordi jeg endelig fikk møte mange av de fine hundenefolkene som driver sine respektive raseklubb/rasegruppe. Startet grytidlig hjemmefra og hos Labbetussfolket – en stand med masse moro for den stæsjglade sjelen 🙂 Måtte naturligvis shoppe littegrann, man kan nemlig ikke få for mye hundestæsj. Og skulle det skje så har man jo noe å ha med på bytte-dagene 🙂

Etterpå var vaktskifte og over til Cairn Terrier standen – også en veldig fin og trivelig stand. Det er så mange fine hundefolk i dette landet, helt utrolig hvor mange ildsjeler og fine folk som finnes. Dagen var helt super! Fikk også med meg Cairn Terrier showet, litt deilig å kunne bare stå å se på showet. Lenes verdens søteste lille Frøya gikk av med seieren med beste junior, sukkersøt lita Cairn Terrier jente som jeg falt pladask for 🙂

Snille Helèn hadde også tatt med Theas «Årest LP Cairn Terrier» premie, utrolig flott å få brodert håndduk med hvetefarvet Cairn Terrier, diplom med bilde av Thea og inngravert vinkaraffel. Veldig fine gaver!

Etter Dogs4All så var det årsmøte i Cairn Terrier klubben. Det var både hyggelig og lærerikt, men ikke minst veldig godt å ha et verv mindre – det har nemlig balla litt på seg den siste tiden 🙂 Fortsetter som distriktskontakt og drømmer om å få til en trimmesenase før jul 🙂


Endringer både her og der :-)

Endringer i LP reglementet  er i anmasj, se flere detaljer her

«Sak 58-13 Overgang til nytt reglement. Vedlagte oppsummering vedtatt.
Dvs. nye regler vil tre i kraft 01.01.2015, publisering av de nye reglene vil skje i løpet av første
halvår 2014 (så tidlig som mulig).

Navn på klassene:
Rekrutt tilsvarer dagens klasse 1
Klasse 1 tilsvarer dagens klasse 2
Klasse 2 tilsvarer dagens klasse 3
Klasse 3 tilsvarer dagens klasse Elite

Opprykksregler:
De som går i klasse 1 31.12 2014 vil etter de nye reglene gå i klasse rekrutt. De som går i klasse 2
vil gå klasse 1 etter de nye reglene, de som går i klasse 3 vil gå i klasse 2 og de som går i Elite vil
gå i klasse 3.

Dersom man har opprykk til en høyere klasse vil det fortsatt være valgfritt om man vil starte i en
høyere klasse, dvs. at om du går i klasse 2 og har opprykk til klasse 3, så kan du velge om du vil
starte i klasse 1 eller 2 når de nye reglene trer i kraft.»

Og Miljø Direktoratet  har presisert sine krav for godkjenning av ettersøkshund, se her

 

HÆRLIGHET så deilig å trene innendørs! :-)

I dag har vi trent inne på kjelleren på Dølahall og hærlighet hvor deilig det er å trene innendørs! Det er i grunn en sann lykke å kunne være varm på fingrer og tær mens man koser seg med tobeint og firbeinte venner. Dagen i dag var særdeles deilig dag der vi hadde så mye tid vi ville til å trene og prate. Det blir straks mer sosialt når man kan samles over et bord med mat, kaffe og kaker. Her er noen av dagens bilder, glemte i grunn å få tatt bilder av Lotta, Maja, Thea og Pernille – skjerpings til neste gang.

Ps, Line hadde også undervisning i svømmeøvelsen «crawl» 🙂