SMELLER!

Forrige helg var vi på SMELLER kurs og det syntes Pernille var veldig gøy. Med dyktige instruktører så har vi lært både om hva sporten går ut på men også hvordan man kan fin-justere treningen og hva man bør tenke på. Pernille tok kjapt at hun skulle lete etter en skinnbit og var flink å markere, så det føltes ut som om hun husker godt Nosework treningen vi har gjort.

Her er Pernille og de to søtingene som var på samme gruppe:-)

IMG_7324 IMG_7326 IMG_7301 IMG_7349

En ting som jeg ble anbefalt å lære Pernille var å starte å søke fra jeg sa søk. Hun valgte nemlig å springe/sprette en banelengde (eller to:-)) før hun satt i gang å søke. Det er som hun må få ut litt pepp før hun kan sette igang med slikt arbeid:-) Når hun var i gang var hun overraskende flink.

Jeg ble også bedt å prøve å bare gå uten å se så mye på henne men heller kjenne i lina. Da var det overraskende lett å kjenne at hun hadde funn for da lå hun som en sandsekk i lina. Da var det som hun sa «den er HER!» 🙂

IMG_7433

Veldig morsom helg og Emma og jeg har gått litt sånn crazy og kjøpt oss noen bokser og kasser for å starte å leke oss litt med dette. Hvem vet, kanskje vi fortuller oss på en konkurranse ila året:-)

Sesongstart Pernille:-)

Mens Thea er stødig og forutsigbar når vi konkurrere så er Pernille motsatt. Det er aldri godt å vite hvilken Pernille jeg går inn med. I Harstad var hun spinnvill og gjøger og ikke enkel å holde samlet. Besynderlig nok klarer hun til tross for mange rare påfunn underveis  å gå inn til premiering i Elite begge dager (177/173).  Men det er ikke slik jeg drømmer om å gå (selv om hun er skrekkelig søt der hun driver på rare påfunn:-)) så her må jeg nok fundere litt på hva det er som gjør at hun blir så vimsete, hopp og sprett 🙂

 

Sesongstart – Thea :-)

Thea går i år inn i sitt 13 år men trener aktivt fremdeles og fikk således lov til å være med å gå Rally i Harstad nå i januar. Det er bare så synd at jeg roter det til når hun er så himla flink:-) Lørdag fikk jeg skikkelig sceneskrekk når vi skulle gå og Thea syntes sikkert at jeg var passelig kokko. Antakelig gjør jeg ikke som normalt når hun skal sitte foran for hun ser hele tiden usikkert på om det er det jeg virkelig mener. Med det så blir det litt for mange dobbel-kommandoer for at vi kan få fatt på den helsikkes siste pinnen 🙂 Thea ender opp som nummer 4 i klassen med 186 poeng.

 

Søndag er jeg mye mer rolig – i alle fall til jeg ser MÅL skiltet:-) Prøver å gå så rolig som Thea trenger og forsøker å ikke si noe selv om hun ikke er så rask av seg.  Det går supert og har bare en dobbelt-kommando helt til jeg ser at jeg nesten i mål. På nest siste skilt så glemmer jeg å be henne sette seg og bare går på så vi skal få komme oss av «scenen» 🙂 Dermed sørger jeg for å kaste 198 poeng rett i ehm do og disken er et faktum:-) Er ikke annet å gjøre enn å være fornøyd med at jeg klarte å holde meg til planen på de aller fleste skiltene og Thea viser igjen at hun er både stødig og kan momentene – det er bare eier som må skjerpe seg:-)

kritikk tha

Godt nytt år!

Vi er nå inne i det nye året 2020. Satser på at det blir et bra år, med masse moro hundetrening og noen konkurranser 🙂

Har så vidt begynt å se på hva jeg og Klara skal delta på i 2020, og foreløpig så ser det slik ut:

5 juni: Workingtest Bodø
6-7 juni: B-prøve Bodø
20-21 juni: Blodspor (elite) Bardu
26-27-28 juni: Rallylydighet Narvik
8-9 august: B-prøve Finnmark
15-16 august: Rallylydighet Bardu
22-23 august: B-prøve Tromsø
26-27 september: WT Alta

Det er no det jeg sikter til foreløpig, men kjenner jeg meg selv rett så kan det jo endres fort 🙂 Jeg er jo ganske flink til å ha lyst til å dra på prøver, men dårligere til å faktisk trene til det.. Og spesielt spor og jaktsesongen er jo ikke så lang her i Nord-Norge..

Vi får se hva det nye året bringer. Blir nok bra uansett! 🙂

Serrejaur_ski