Usj og æsj og stakkars Pernille!

Fredag hadde vi pakket og var veldig klar for ny hærlig rallyhelg. Faktisk helgen jeg så mest fram til for det var laga sånn artig Artic Winner show og fest greier og alt mulig. Men den fredagen skjedde det som ikke skal skje. Pernille skadet to klør da hun skulle forte seg å hoppe over Thea og inn i bobilen. Man vil nemlig være med på tur og da venter man ikke på sin ehm tur altså:-) Så det ble en kveld sammen med en trivelig veterinær i Harstad i stedet for rallyprøve. Veldig ergerlig og ikke minst smertefullt for Pernille. Selv om vi var i Harstad så valgt vi å ikke dra opp på prøveområde ettersom hun var omtåket og trist etter behandlingen. Hun er usikker på noen hunder og kjente på at hun heller trengte å få mest mulig kjærlighet og ro når tingene ble som de ble. Så da ble det en litt annen type tur på oss, koselig det med.

Her er hun på søndag da vi kom hjem, veldig greit når hun hadde stor bandasje og jeg ikke trengte å tenke på at hun skulle finne på å slikke på klørne. Dog kan man overhodet IKKE tisse når foten er bandasjer eller har sokk med  pose på (djises hun kan være en drama-queen:-))

IMG_1449

Etter to dager skulle bandasje av. Hadde kjøpt en slik fin oppblåsbar ring men da klarte hun å slikke likevel så det måtte bli lampeskjerm. Hun brukte bare litt tid på å skjønne at navigering måtte gjøres litt annerledes 🙂 Så det går veldig greit å bruke. Verre med den sokken hun må bruke ute – har stått ute med en hund som nekter å røre seg, tryglet og bedt om at hun må gå bittelitt for å få tisse i alle fall 2 ganger i  døgnet.  Men inne uten sokk så herjer hun og vil leke som bare det. Så ha på sokk med bæsjepose på er tydligvis langt verre enn å ikke ha klokapsel på ei klo. My little drama-queen altså:-) Har etterhvert skjønt (om nå bare værgudene kan være med meg i dette) at dersom hun bare har sokken og jeg bruker bandasje rundt hele sokken så går det å gå. Please gi meg noen få dager med opphold til så er vi nok i mål:-)

Her er hun, mandag på hjemmekontor just in case liksom. Laget liggeplass på gulvet med flere puter – gikk bare lekkert:-)

IMG_1454

Nå er det bare å drømme om dette leger seg fort og greit og at vi får starte å gå turer (til og med Thea har vært vill inne disse dagene:-)) og ikke minst starte å trene igjen. Vi savner det hele gjengen (nå skal det sies at vi trener litt uansett, Pernille da bare med sitt og kontakt. Men hun trenger mer for hun blir spinnvill gamle røya:-)

Rallylydighet på hjemmebane!:-)

Ei helt fantastisk trivelig helg sammen med masse fine hunder og hundefolk er over. Det er så gøy å være vertskap til så fine ekvipasjer, mye jobb ja  – men  bare koselig:-) I år kunne vi i tillegg skilte med det fine været og det hele helgen! Bedre kan det altså ikke bli!:-)

Sånn resultatmessig så gikk det så her: Thea på 12 går steike SAKTE 🙂 men sikkert inn til 3 vinner lørdag og 4 plass søndag med 2 premie. Pernille var veldig berørt av å gå på hjemmebane så disker begge løpene. Vet ikke om det er fordi hun er skinndrektig og dermed føler at hun må passe på Skybert-valpene eller om det var andre ting som gjorde det vanskelig. Ringen var stor og fin så så ikke hva det eventuelt kunne være. Det var da ekstra koselig å høre at sønnen hadde blitt første vinner i AG med NAPP !😍

Det som er sikkert er at for Thea må jeg lære meg å gå i hennes tempo, hun hadde ikke en eneste repitisjon på begge løpene. Momentene sitter veldig godt og det er ekstremt sjelden at hun er miljøberørt, min lille trygge traktor altså:-) Det er kun dobbeltkommandoer – flere unødvendige fra meg fordi jeg blir så vill når hun er så steike rolig som gjør at hun ikke går til 1 premie. Hun får 185 og 188 i poeng, to skarve poeng fra 1 premien som vi drømmer om:-)

For Pernille er det flere momenter i Elite som vi må finpusse, de går ok når vi trener men i et så «tøft» miljø som hun mener prøver er så må de sitte slik at de går på automaten. Er spent på neste gang om det er Party Pernille som jeg går med eller om det er hun der «gosj-det-er-så-ekkelt-her-sjø-Pernille» jeg har med:-)

Her er noen bilder fra helga

thea pallen IMG_5930 IMG_5931 IMG_6014 IMG_6346

 

NAPP i AG!

Gry og Hector har vært å sprunget på Bardu Hund sitt AG/AGhopp stevne. De diska begge hopp-løpene MEN hadde bare en feltfeil på AG løpet lørdag og 1 vinner. Og i dag tok de sitt første NAPP i AG, STORT GRATTIS!!

Veldig fine baner av begge dommerne sier superduoen!:-)

Fotograf Maija Vinnika

hector 2019 Maija

2019 Hector