Trening

Blodslit!

Vi har til tross for det helsikkes dårlige været trent blodspor som gale. Kanskje ikke helt så ille da, men tenkte et øyeblikk å melde på Hector og Ollie til Bardu Hund sin prøve. Sprøtt særskilt for ingen av de har fått nok trening eller erfaring her. Det er naturligvis ikke en fordel at Ollie faktisk befinner seg i Oslo, mora kan sikkert fortelle henne litt- men hun bør jo få trent litt sjøl også sikkert:-)

Skal fortsette å trene alle sammen, det er for det første fin trim for meg å måtte legge de ut – men alle sammen elsker jo å få gå spor. Klarer ikke å si til Thea at hun er så gammel at hun ikke får være med, tenk om noen kom å sa det til meg?! Usj! Kanskje får vi til at Ollie og Hector får gå en bevegelig prøve senere i år.

Her er ett av sporene til Pernille når det enda var deilig å gå. Det er rimelig rett fram, omtrentlig 17 timer gammel og med et opphold på ca 10 meter.

Banetrening

Pernille fikk også gå litt bane samme dagen som Thea, men må innrømme at jeg savner musikken på hennes filmer:-) Etter trening var jeg ikke så fornøyd, hadde en følelse av «alt» gikk galt. Men etter å ha sett film så ser jeg at det er jo masse fine lyspunkter å finne. Særskilt liker jeg å se Pernilles hale, logrende og står sågar rett ut i liggen. Hva mer kan man ønske seg? :-)

Har reflektert litt over følelsen og tenker at en av grunnene var at jeg forsøkte å gjøre ting hvor grunntreningen mangler. Feks det å gå FVF på høyre side, vi har jo ikke startet å trene på det så hvorfor forsøke å gå en bane da? Det vil jo bare være til forvirring og vond magefølelse. De to små snuttene der ble slettet – trene først, banetrening etterpå og det basta bom!:-)

Selv om jeg liker mest av alt å trene nye momenter så ser jeg at vi bør trene små baner mer. Man oppdager alltid noe man ikke har tenkt eller trent på. Feks å kalle inn hunden etter kjegla, har kun trent sende ut :-) I en reell bane så vil man jo måtte finne tilbake til hverandre og det må vi jo å ha prøvd ut før vi går en konkurranse. Skrekkelig innlysende når man går i en bane, men i moment-treningen så har fokus vært på å få hundene ut og i rett posisjon med kjegla. Det er som om jeg ikke ser ting klart før veggen (i dette tilfellet skiltene) står det. Ja ja, prøve først, skjønne etterpå tydeligvis :-)

Å trene med forstyrrelser

Det sies å være viktig å trene med forstyrrelser. Et forslag på hvordan man gjør det, tren med Hilde :-)

Å stole prosessen

Vi har måtte pusle litt hjemme ettersom Pernille har hatt løpetid. Ettersom det er litt lite plass så ble det til at vi startet med å bevege seg i «feil» retning på boksen. Kunne formelig høre de sa «wtf er dette for noe jåss». Men etter noen godbiter så begynte de så smått å skjønne hva jeg ville. Opplevde at det gikk sakte framover, men skam til den som gir seg.  Etter et par dager senere (de fikk bare et par kort økter hver pr dag) så kunne vi bytte ut boksen til Bindalsboka – og så til en gammel sangbok fra skola:-)

På dag 4 med trening var vi nede på et lite papir, men tok jeg det bort så sa de begge «ka farsken mene du!!» :-) Det måtte bli et par små-økter til hvor jeg hadde papiret sporadisk framme før vi startet å se litt flyt på det. Så nå er de blitt veldig flink til å bevege rompa selv på høyre side og vi svinger til høyre – gitt at vi er hjemme. Så nå er det bare å fortsette å generalisere adferden og sette den sammen med flere momenter. Det fine for meg i denne pusletreningen var å se at man alltid kan stole på prosessen, trener man så vil det gå framover. Noen ganger lekende lett, andre ganger i slow motion.

 

IMG_0018

We did it assa! Selv om vi synes det er helt teit at vi skal være på høyresiden sånn helt ut av det blå:-)

IMG_0023

Thea har trent litt høyreføring og kan også vende til venstre med meg. Det er jo en enkel greie om man har prøvd  litt. Men når jeg forsøkte med Pernille som ikke har noe bilde av å være på den siden i fvf så må vi trene for hun smetter bak og kommer seg til «rett-sia» :-) Det er liksom itjnå som kommer av seg sjøl :-)

Liten snutt av Thea, takk til Helle som har filmet:-)

Trent!! :-)

Etter mye jobbing på hytta og på selve jobben så var det fantastisk deilig å trene sammen med Hilde, Luka og Lotte i kveld. For Pernille var det AG momenter, her jobber vi med «Frem»

Her «plager» jeg henne med å prøve å springe ut til sidene og diverse andre rare ting i slalomen. Skulle egentlig springe mer ut på sidene og sende henne inn på litt vanskelige innganger så fuglene må vite hvordan det ble til alt det rare som jeg faktisk gjør. Men Pernille er flink, hun holder seg i slalomen til tross for muppet show ved siden av:-)

For søte snille Thea er en milepæl nådd, hun klarer å ta 12 pinner i slalomen. Enda skrekkelig skjørt, men det skal vi jobbe med mer:-)

Trening!

Hilde er så lur, i går filmet hun status på jentene så nå har jeg fått litt sånn treningslyst. Thea får ha som mål å ta 12 pinner ila høsten fra «rett» vinkel og side (for ho) Hun bør også få til å tåle at jeg er på «feil» sia:-)

For Pernille så skal vi leke med «running contacts», status akkurat nå er at om vi tar det med ro så går hun hele bommen ned, men øker vi farta bare litt så hopp og sprett. Hun hadde fin løping i går når tunnellen lå rett etter det heller flate mønet, men når den ble flytta så vips – hopp i vei :-)

Det første som bør skje er at jeg leser meg litt opp på dette, akkurat nå tuller vi bare med det og det er sikkert ikke strategisk på lang sikt:-)

The walk of pride :-)

Begge jentene er hjemme og med på turen er lille Ollie :-) Hadde lovet at jeg skulle legge blodspor til henne så vi kunne se om hun husker noe fra de få små-sporene hun gikk for et par år siden. Var litt bekymret for hadde lagt et 350 meter langt spor med to vinkler – og det har vært knallvarmt siden det ble lagt ut. Sporet hadde ligget i ca 20 timer og det var 24 varmegrader da vi skulle gå – og helsikkes med mygg :-)

Stakkars Ollie pæste og så flere ganger opp mot Melissa for å si «kan du bidra litt her eller?!» men ingen hjelp å få så hun tok saken i egne labber.  Hun jobbet rolig og stødig igjennom sporet. Jeg hadde ikke merket sporet med noe som helst så vi klarte å gå rett forbi skanken så vi måtte ta henne litt tilbake igjen når vi skjønte fadesen :-) Super-imponert over arbeidsviljen i solsteken og imponert over at hun skjønte hva hun skulle gjøre. Flinke jenter begge to! :-) Ollie ville helst ikke ha noe hjelp med å bære skatten hun hadde funnet tilbake til bilen, stolt som en høne:-)

IMG_6401

IMG_6388 IMG_6413 IMG_6422 IMG_6416 IMG_6418 IMG_6417

IMG_6424 IMG_6430

 

Leke-tips!

Har egentlig ikke lov å kjøpe flere leker til skjetthundene mine for de har i grunn alt mulig. (Litt dumt at de ikke ødelegger leker i grunn, for da er det vel legalt å kjøpe nytt? :-))

Men det ble en liten leke likevel i Tromsø og den var en skikkelig favoritt til Pernille. Den er fin å kaste og hun kommer tilbake med den så vi kan ha en drakamp-runde før neste reptisjon (i alle fall enn så lenge) Så nå skal vi leke mer når vi trener AG og spise mindre :-)

ball

Hot med Haill! :-)

I dag inviterte vi til søndagtrening i lokalene og det ble fult hus! Artig at så mange svinger innom for både å trene og være sosiale. Talte 20 hunder til sammen, ikke verst for en liten klubb assa :-) Her er noe bilder fra i dag, ikke alle hundene og flere bilder finnes på Bardu Hund sin FB gruppe :-)

IMG_4747 IMG_4801 IMG_4684 IMG_4754 IMG_4662 IMG_4757 IMG_4690 IMG_4752 IMG_4720 IMG_4745 IMG_4692 IMG_4759 IMG_4724 IMG_4700 IMG_4765 IMG_4659 IMG_4671 IMG_4730 IMG_4774 IMG_4705

Tull&Tøys!

Det er så deilig å kunne tusle ned å trene litt innendørs! I dag filmet Hilde litt. Har akkurat startet med springmarsj for Pernille (som gammel showdog så flyter hun utover når farta økes) Ettersom jeg ville unngå «utflytning» og at vi var i lillerommet så valgte jeg å trippe-jogge. Det som var morsomt var at det hver gang så ut som om Pernille forsøkte å finne samme takta som meg :-)

Med Thea har jeg begynt å trene på de uvante vendingene som er i Rally. Ikke helt sikker på om jeg har skjønt det rett, men Thea gjør i alle fall sitt aller beste:-) Fremdeles uvant å ha henne på høyresiden, men det går no på et vis :-)

Sånn senere samme kveld så lærte jeg at det det ene er vendinger og det andre er sidebyttene som man vil møte i Elite :-)

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter