Bardu Martna!

Supertrivelig dag sammen med Bardu Hund, Veterinærsenteret og Silver hundemassasje i dag. Fabalaktig vær hadde vi å, går det ant å ha det bedre ? Noen stemingsbilder stjelt av den dyktige fotograf Yvonne Andreassen 🙂 Flere bilder finnes på Bardu Hund sin side på Facebook, stikk innom å ta en titt!


Labbetussturen til Tihumpen er utsatt!

Det er meldt mye regn ikveld, så vi velger å utsette turen til Tihumpen til en annen dag når det forhåpentligvis ikke skal hølje ned. Nå vet vi at det ikke finnes dårlig vær uten bare dårlige klær, men når jeg i tillegg har besøk av mine foreldre som jobber for harde livet for å få opp nykjøkkenet mitt og nestsjef Tove heller ikke hadde mulighet til å være med denne gangen så velger vi å flytte den 🙂  Ny dato kommer plutselig, men blir ikke før tidligst neste uke 🙂

Bardu Martna!

Bardu Hund vil sammen med Silver Hundemassasje, Veterinærsenter Midt-Troms og Dogdiggers være i Kirkeparken lørdag 31. august i tidsrommet kl. 11.00  – 14.00  Aktiviteter som man kan komme å både se og prøve ut er:

  • Lydighet
  • Utstilling
  • Agility
  • Rallylydighet
  • Hundemassasje 

Klubben kan friste med kaffe og halv pris på klubbmedlemskap! Vi oppfordrer alle med interesse for hund til å komme innom og ta gjerne med egne hunder.  Velkommen! 🙂

Vil du som medlem være med å bidra til å markedsføre klubben vår? Vi trenger folk både i teltet og ute med de ulike aktivitetene (gjerne med hund), så alle som har lyst og mulighet er hjertelig velkommen til å være med å hjelpe til! 🙂 Ta kontakt med Tone Kristiansen (mobil 90 60 60 33 eller tone@dogdiggers.com) hvis du vil være med. 

Labbetusstur nr 7 – Strømsørstien! :-)

Vi holder oss fortsatt til torsdagskvelder og neste labbetusstur blir dermed torsdag 29 august og da går vi Strømsørstien 🙂 Vi starter kl 19:00 og går alternativ 2 (den som er beskrevet nedenfor).

Adkomst vei: Kjør ca. 28 km retning Altevatn. Parkering ved bom og skilt merket Strømsør 5 km etter Solbu. Følg veien til gården og gå stien motsatt vei ca. 3 km.

Vanskegrad: Middels (men det er nok hvis man går hele turen. Vi gikk til Tihumpen ifjor og det var en relativt enkel tur)

Traseé: Tursti- alternativ 2. På Strømsør fjellgård krysser du tunet, og finner starten på stien ved enden av fjøset. Her følger du merket sti (rødmerking og ”fotefar mot Nord”) i kupert terreng i 3 km til Tihumpen der posten er.

For mer info om turen – se http://telltur.no/arkiv/2233

 

 

Anne Lise Ytreberg kommer til Bardu :-)

Fremdeles en ledig plass (muligens to) på konkurranselydighetskurset med hund helgen 27-29 september. Det er også mulig å kun være med på foredraget fredag. Instruktør er Anne Lise Ytreberg (for å lese mer om Anne Lise, se www.ytreberg.com eller https://dogdiggers.com/blogg/?p=11353). Anne Lise har trent lydighet i 20 år og holdt mange kurs i konkurranselydighet både i Norge og i utlandet. Anne Lise har vært på landslaget i 5 år og er nå leder for rekruttene i LP Norge, se gjerne www.lpnorge.com. Hun baserer sine treningsmetoder på at det skal være gøy å trene hund, og gøy å konkurrere.

Kurset passer for deg som konkurrerer eller trener målrettet for konkurranse

Sted: Setermoen (Steiland, BJFF)
Dato: 27-29 sept
Pris: 2100,- med hund (kun 6 plasser med hund)
          800,- observatør
          
Fredagskveld så holder Anne Lise foredrag om konkurranselydighet. Det er mulighet til å delta kun på denne, pris er da 250,- Foredraget er inkludert i prisen med hund og som observatør.

Bindende påmelding til post@dogdiggers.com

 

Ordinær blodsporsprøve på Senja :-)

I helga har Terrierjentene vært å gått ordinær blodsporsprøve på Senja. Det ble en helg med mye god læring på hva man skal og ikke bør gjøre når man følger et spor. Lørdag – i pessregn, valgte jeg å bryte begge to, mest av alt fordi jeg syntes alt ble skrekkelig skummelt og at jeg nødig ville lede dommer ut på ville veier (forbaska snill pike syndromet!:-)) Thea slo elegant inn på et ferskspor, og hun gikk det strålende (ikke bra at hun velger å bytte spor, men spore kan hun i alle fall )  Jeg så at hun gikk ulikt hva jeg var vant til, men skjønte ikke at det var ferskspor før jeg så de fine store hullene etter elgen og da hadde vi gått et bra stykke. Men ingenting er så galt at det ikke er godt for noe 🙂 Fikk nemlig med meg gode råd fra begge dommerne, blant annet at man skal bare gå til dommeren sier i fra og ha TILIT til hundene. En annen ting som dommer Eli tipset om og som Emma har sagt til meg mang en gang er dette med å være i ro når de runderer. Med Pernille fulgte jeg bare etter og så at vi hadde sjekket ut samme tua flere ganger. Hadde jeg bare flyttet meg litt etter litt over sporlinjen (vet ikke om man kan kalle den det da ) ville hun sikkert ha slått på igjen. Men klønefører meg gir ingen støtte til unge Pernille.

Lørdagskveld ble brukt til refleksjon og følgende strategi ble lagt.
Pkt 1: Det er ikke lov å pingle ut, gå til dommeren tar deg av. Alle har godt av en lang tur i skogen, uansett om det er skank i enden eller ikke 🙂

Pkt 2, Tørr å bakke litt tilbake om du blir usikker, det er ingen skam å snu. Ikke litt i alle fall

Pkt. 3. Når jentene runderer som helter så ikke spring som ei høne etter. Stå i ro og følg med hva som blir sjekket ut når.

Pkt 4. Følg med i terrenget.

Pkt. 5 Drit i å være nervøs 

Nå kan jeg ikke påstå at jeg fulgte strategien så bra som jeg visuelt hadde forestilt meg det, men terrier jentene hadde en klart bedre fører med seg ut på søndag enn på lørdag. Får starte først med Pernille og vi får i grunn et drømmespor i lett terreng. Vi roter, dvs jeg blir usikker rett etter sporstart så velger å forsikre meg om at vi ikke går feil vei med å bakke litt. Men når valget er tatt så går Pernille som en klokke foran meg. Hun går i fint tempo og uten nevneverdige problemer. Plutselig stopper hun helt opp og værer i lufta og der henger faken mæ (beklager bannskapet) skanken! 🙂 Rart å bli så glad for en skank i grunn.

For Thea sin blir det lang venting og veldig varmt. I sterk sol får vi lov å starte, og igjen synes jeg at vi er særdeles heldig med spor trekningen. Det er ikke så lett terreng som Pernille hadde, men dog mye bedre en Theas spor på dag 1. Er særdels nøye med at Thea må bruke god tid på sporstart. Hun starter å gå som en liten maskin og det føles velkjent og behagelig. Etter en stund så er vi ute å kjøre litt, jeg ser hun værer noe men uten rutine i ryggen så skjønner jeg ikke hva det er. Velger å stå i ro og følge med at jeg flytter meg bare litt og litt slik at vi får sjekket ut området vi sliter i. Etter ei lita stund så marsjerer Thea igjennom et velduftende sårleie som jeg mest av alt har lyst til rope ut om, men Emma har dressert meg bedre enn så, så sier det lavt og sindig. Å du salige lykke! Thea fortsetter veldig elegant et godt stykke til, men ser etterhvert at hun er preget av varmen. Blir et øyeblikk redd for at hun vil miste konsentarsjonen eller viljen til å holde ut, men min lille trinne blondine har arbeidsmoral så det holder 🙂 Det er en fin-fin følelse å finne skank nummer 2 for dagen!

Det ble lenge å vente på premieutdelingen, men det var vel verdt å vente på. En 1 premie på hver av jentene var akkurat det vi drømt om 🙂

MÅ skryte av Kristin og Davis som fikk 1 premie med HP, og var prøvens sammelagte beste ekvipajse! Jeg er helt sikker på at Kristin må være litt indianer for hun er helt rå til å få med seg detaljer som går meg hus forbi 🙂 Har foreslått at hun skal bytte bil til den som heter «Pathfinder» 🙂

GRATULERER! 🙂

Neste tur – Matberget!

Igår gikk turen til Sjupynten, og her er bilde av gjengen på toppen 🙂

Neste Labbetusstur blir torsdag 22 august kl 18:30 og da går vi til Matberget.

Adkomstvei: Parkering ved gården Kildal på Storbekkveien. Plass til ca 4 biler. Gå gjennom tunnelundergang under E6 og følg merking opp til skogkanten. Herfra går stien først på skrå opp og sørover i ca 150 m før den svinger nordover og går i relativt slak/jevn stigning på skrå opp og nordover i Alen.

Vanskegrad: Lett

Traseé: Turen følger sti merket av UL Freidig – ”Buveien Kildal-Rydningen.” Merkingen er i form av kutta (røde) veistikk. Matberget ligger på buveien mellom Kildal (Storbekkveien og Grenan) De gamle buveiene er stier/trakk som husdyr ble drevet til og fra utmarksbeite, i forbindelse med jakt og fiske og som turstier for øvrig. Kildal – Matberget – Skardbakken – Rydningen. Stien passerer følgende  bekker: Øybekken, Storbekken og Vetlbekken.

Mer om turen kan du lese på : http://telltur.no/arkiv/2250

Alle som har lyst til å bli med er velkommen 🙂

Klikkerintro!

Her er bilde av Janne-Guri med Silver og Camilla med Picasso – gutta boys var noen kjappinger til å få med seg nye ting. Begge to har skjønt at «klikk» betyr «Yes, det du gjorde no er rett og no kjem belønningen» 🙂 Veldig artige begge guttan og med sine flinke førere så kommer de til å få til å «klikke inn» hva det når skulle være. Utstillings-ståen er i alle fall godt i gang hos de begge 🙂

Gave var sponset fra Midt Troms Veterinærkontor, takk! 🙂

Snutter fra Leknes

Har endelig fått tid til å se litt på videosnuttene fra Lekens. Kjenner virkelig på at når jeg ser de så har jeg en veldig fokus på hva jeg gjør galt. Litt rart at man så lett får denne fokusen, når man i treningen sverger til på fokusere på det som er bra 🙂

Maja, Søndag

Thea, var kun påmeldt Chavalier Klubben

Maja, Lørdag – bare litt fra fellesdekken og FVF