Agria Hundepromenade 2024 – Bardu Hund

Oppfordrer alle til å være med på Agria Hundepromenade 2024, gjerne under klubben i mitt hjerte Bardu Hund. «Hundepromenaden foregår helgen 25.-26. mai. Det er gratis å delta og for hver påmeldte hund donerer Agria 13 kr uavkortet til Norske Redningshunder. Av disse går 8 kroner til det NRH-distriktet som tilhører turens lokasjon» 

Påmelding kan gjøres her 

Klarer man ikke å være med på selve arrangementet så går det fint bare man går tur – og det gjør vi jo alle hundegale personer 😆Bardu Hunds sin FB arrangement finner du her.

 

På Sortland var det hæslig å gå:-)

For noen helger tilbake var vi på Sortland å gikk rally, dvs vi skulle gå Rally men det ble en kartlegging av hva vi må trene på ila vinteren 😆

Ollie var helt rå på oppvarmingen lørdag, hun var faktisk så intens hele veien inn i hallen og begge oppvarmingsrundene hun fikk at det var mesta litt ubehagelig å bli stirret på på det viset. Men nå vi kommer inn i ringen så blir hun fjåseOllie. Ikke vil hun ligge noen plasser og ikke får vi det til å flyte på. Jeg blir så satt ut det ene skiltet vi får to ganger går jeg feil vei begge gangene🤣 Det er ikke så lett når ingenting føles ut som normalt altså.

Søndagen fikk hun bare en oppvarmingsøkt fordi jeg tenkte at hun skulle i det minste ikke være stappmett og litt sugen på det jeg hadde som belønning. Da gikk det noe bedre men mye surribarrium da også. Plasseringene både lørdag og søndag (5/7) er ikke noe gjeldende fordi vi var så få deltakere både i elite og generelt den helga. Oppsummert så har vi i alle fall fått gjort en kartlegging og vet en god del om hva vi må trene på. Feks kunstgress som underlag hadde vært fint å få trent på en gang eller to, mye støy/hunder (utstilling, høytalere etc) hadde også vært kjekt, men antakelig ikke så lett å få til. Må også tenke litt på oppvarmingsrutiner, noen ganger trenger hun mer og andre ganger mindre. Har enda ikke helt skjønt hva jeg må se etter for å forstå hva hun trenger når. 

Selv om det gikk heller ad dundas i rallyringen så var turen veldig koselig. Vi fikk stå med våre tre bobiler ved siden av hverandre og min bardoms ferievennine kom – og vi gikk ut å spiste nydelig mat sammen. Veldig koselig tur. 

Lørdagen uff

Søndag også uff men ikke så gæli som lørdagens løp 🙂

Lille Fredrikke var også med. Hun ble tatt bilde av en lokal fotograf. Hun taklet miljøet kjempefint og var lett å ha med hun også. Det med unntak av det tok litt tid å kunne tisse på Sortland så måtte gå både langt og lenge 😂

 

Høst!

Nå er vist høsten på hell og vi går inn i snø og vinter månedene her oppe i nord. I alle fall føles det ut slik nå som det har snødd noen dager. Håper virkelig ikke den legger seg 😆 Siden sist blogging har vi vært på Sortland å gått rally – ikke noen resultater å skryte av på den turen – men det var veldig koselig. Filmer kommer etterhvert 🙂 

Ellers så har klubben i vårt hjerte mistet luksuslokalene vi hadde i nabokommunen, men har heldigvis fått fine snugga lokaler i hjemkommunen så nå skal det trenes i hele vinter 👍😎

Her er noen høstbilder av rakkarFredrikke og SnilleOllie, hun har altså vært så tålmodig med den umulige tantungen sin at det er ikke til å tro 😆

 

Noen få bilder fra en liten tur på hytta, veldig flott der oppe 😍

 

Påska!

Årets påske har vært full familiekos på hytta. Ingen hundetrening, om man da ikke tenker at det er trening i det å leve med en liten vill to-åring på få kvadratmeter 🙂 Må si jeg har vært veldig imponert over hvor flinke Ollie og Thea er. De tar alt med stotisk ro og har vært veldig flinke til å gå unna og finne en rolig plass når de har blitt litt surr i hodet av alt som foregikk til enhver tid:-)

Når jeg har sjekket kameraet så var det ingen bilder av de (!) bare lille Eden 🙂 Men her er fra scooter tur, de får sitte på scootern når vi kjører korte turer og det er fint føre.

 

 

 

Vi har tatt litt treningsfri, både fordi Ollie har løpetid og fordi det er så nyyydelig vær at vi bare måtte dra til fjells. Herremin så nydelige dager vi har hatt, både to og firbeinte. Ollie har kost seg med å rulle i snøen og få springe litt løs morning og kveldene. På dagtid har hun stått i bånd for vil ikke hun skulle dra avgårde for å finne seg kar. Hun møtte en høy og kjekk husky som hun flørte vilt med, rimelig sikker på at om vi møter han neste helg så får han kjeft om han titter like lystent på henne 🙂

 

Etter å ha tatt noen bilder i helga så blir det trimming av pels på Ollie bollen – hun ser mest ut som et lite skogstroll. Thea på sin side trenger i grunn bare å få fikset lårene og få fram øyene litt bedre 🙂

Stakkars Thea som helst vil ligge i solstolen alene – Ollie flytter seg fra sin og presser seg oppi 🙂

20220313 Ollie og Thea 20220313 IMG_0307 IMG_0369

IMG_0389 IMG_0333

Årets Rallylydighet Cairn Terrier og Årets Agility Cairn Terrier 2019!

I helga så har jeg vært på oppdretter seminar med påfølgende styremøter. Det var en veldig trivelig og lærerik helg! Så bra at klubben klarte å arrangere dette, det er så fint både å møtes og lære av andre. Stor stas og utrolig koselig!  Og stor stas er det å få Årets Rallylydighets Cairn 2019 og Årets Agility Cairn 2019 plakketene og diplomene!

STORT grattis til fantastiske Thea og Hector, juhuuu! 🙂

IMG_2045

 

IMG_2047

Hector og Gry trener også Rallylydighet og her er en artig snutt fra siste treningen vi var sammen på 🙂

 

CRUFTS!

Det går ikke så fort i blogg-svingene her om dagen, vært litt sånn heftig og begeistret på jobb sjø:-) Men i mars var Ellen, Mia og Melissa og jeg i Birmingham og fikk oppleve Crufts!  Hadde trodd vi skulle handle en urmasse, men med det utvalget vi møtte der så ble omtrent handlingslammet:-)  Tror jeg bare kjøpte med et nydelig Cairn Terrier sjal, verdens beste trimmestål til Gry og meg – og en liten bursdagsgave til Emma:-)

IMG_0427

Ellen og jeg reiste ned til Oslo på torsdag formiddag og plukket med oss Mia og Melissa fra Gardemoen. Har dro vi videre via København og deretter direkte til Birmingham. Vi hadde på forhånd sjekket litt og blitt anbefalt å dra direkte istedet for å ta toget fra London. Ikke så mange fly-avganger men er man tidlig ute så går jo det bra.

Vi møtte snille Paulina som ventet på oss ved bagasjen, tror det var veldig bra for vi skulle inn i noen slike rare shuffel-train eller hva det nå kalles. Tror ikke vi hadde skjønt det sånn med en gang altså:-)

På toget inn til Crufts fredag – og ei som er i shoppinga:-)

IMG_0156 IMG_0174V

Fredag var det terriere, må innrømme at jeg ble veldig overrasket over handlingen av noen få i Cairn Terrier ringen. Synes det var til tider utidig og ufint. Det var heller ikke så lett å skjønne hvem som var inne for det gikk ikke etter katalogen nødvendigvis:-) Det var også store forskjeller på type cairn og på hvordan de var nappet.

En av mine favoritter og nydelig handlet:-)

IMG_0160 IMG_0161

På lørdag var det gruppe 9, Ellens rase var fordelt i to ringer så vi valgte å følge med gutta boys. Her var det masse fine å se på men også her var det mye forskjellige typer. Det som var gøy var at pappaen til Ronjas valper var det også, så da fikk vi sett han «live». Nydelig hanne med gode bevegelser.

IMG_0245 IMG_0247

Det var utrolig mye å se på, men helt håpløst å få med seg alt. Vi var en tur innom AG hallen å så, veldig gøy å se de to beardisene som gikk da vi var der. Må da være søteste rasen altså:-) Så også på et HTM FVF program. Må innrømme at når jeg så dama på start med lilla paljettbluse og sikkert nærmere 70 år så var jeg veldig tvilende på hva vi skulle få se. Men makan til fvf de to gikk, beste jeg har sett ever, respekt altså! De hadde servietter istedet for pinne i luktdiskrimering-øvelsen. Må jaggu finne ut hva det var jeg var å så på:-)

Yorkshire Terrier stilte på små bokser! 🙂 Og denne karen i kilt, litt redd når han drev å bøyde seg men det gikk fint:-)

IMG_0243 IMG_0158

Søndagen skulle vi shoppe inne i byen, men vi var heller slappe og bleke om nebbet den dagen. Her er et bilde fra byen, vet ikke hvordan vi kunne glemme å ta flere bilder assa. Var en veldig fin by og masse å både kjøpe og se.

IMG_0252

Det var en veldig artig tur, lenge siden jeg har flirt så mye:-) Vi glemte pinkode på telefon, sperret et kort og surret med masse annet. Men alt lot seg ordne på 1,2,3 og litt vin:-)

Tone Kristiansen sitt bilde.

Hotellet vi bodde på anbefales, trivelig betjening og hadde satt en flaske vin klar til oss:-) Sentralt og greit var det også, se bare her🙂 Ble et helsikkes rotterace hjemover pga flyet fra England var forsinket så vi mistet flyet til Oslo. Men det har vi faktisk glemt alt om nå:-)

Hytta, lukket og låst altså!

Denne høsten har vi tatt et skikkelig skippertak på hytta (Harald tvinger meg altså, tror kanskje det er dyreplageri!! :-)) Men det føles fint å få fullført en del uferdig prosjekter –  i alle fall nå  når vi er ferdige 🙂 Og fint har nok de to 4 beinte i husholdningen også syntes det har vært. Pernille har vært små-umulig når vis skal dra hjem,  vil alltid forsøke å lokke oss opp bakken igjen istedet for å komme til bilen (lille skjithunden vår:-)) Tror de synes det er så fint å kunne gå løse hele tiden og de elsker å gå å snuse rundt hytta. Og ikke minst turene som vi har tatt rundt, her er noe bilder fra helga. Beste tur-kompisene mine 🙂

 

IMG_8859 IMG_8793 IMG_8777 IMG_8855 IMG_8790

 

 

Otere! :-)

Vi har hatt noen deilige sommerdager her hjemme og da benytter vi muligheten for å bade (og få god trening for hundene:-)) Thea gjør som hun alltid har gjort, dupper bare puppene neddi. Hun kan ta en kort svømmetur om vi kaster en for-kule ut foran henne, men noen lyst-svømmer er hun altså ikke 🙂

Ollie derimot ser ikke ut til å måtte ha noen grunn til å svømme, som sin mamma i den alderen. Kaster vi pinner så er det fabelaktig assa 🙂 Pernille og Hector har kommet dithen at det helst bør finnes en fin ball å hente der ute. Pernille kan da holde på så lenge som vi bare gidder å stå å kaste de ut til henne 🙂 Kan se at hun blir lettere kokko i øyene etter hvert 🙂

IMG_7238 IMG_7203 IMG_7249 IMG_7247 IMG_7240 IMG_7261 IMG_7244 IMG_7216 IMG_7233 IMG_7220