Ut på tur!

Otere! :-)

Vi har hatt noen deilige sommerdager her hjemme og da benytter vi muligheten for å bade (og få god trening for hundene:-)) Thea gjør som hun alltid har gjort, dupper bare puppene neddi. Hun kan ta en kort svømmetur om vi kaster en for-kule ut foran henne, men noen lyst-svømmer er hun altså ikke :-)

Ollie derimot ser ikke ut til å måtte ha noen grunn til å svømme, som sin mamma i den alderen. Kaster vi pinner så er det fabelaktig assa :-) Pernille og Hector har kommet dithen at det helst bør finnes en fin ball å hente der ute. Pernille kan da holde på så lenge som vi bare gidder å stå å kaste de ut til henne :-) Kan se at hun blir lettere kokko i øyene etter hvert :-)

IMG_7238 IMG_7203 IMG_7249 IMG_7247 IMG_7240 IMG_7261 IMG_7244 IMG_7216 IMG_7233 IMG_7220

Hytta!

Forrige helg var vi på hytta med Adrian – det var et fortryllende vær lørdag. Hundene elsker Adrian, Thea vil gjerne sitte med han mens Pernille vil gjerne at han skal leke med henne. Artig å se hvor godt de trives sammen:-)

IMG_3324 IMG_3323

På lørdagen var været så deilig at vi gikk to skiturer sammen – og Pernille la seg i snøen i stedet for altanen da vi satt ute (ikke Thea da:-))

IMG_3309IMG_5397

Thea har sovet i gyngestolen med håret på :-)

IMG_5440

Pernille som skuer ut over sitt rike. Hun er blitt veldig flink til å bare sitte å se og ikke finne på jækelskap:-)

IMG_5424 IMG_5413

På ski!

IMG_3318 IMG_3307

Påska 2017

For en påske vi har hatt! Trodde det skulle bli litt styr med 5 voksne og 3 hunder på ei lita hytte men det var bare koselig :-) Lange deilige frokoster hver dag og ingen hunder som tigger ved bordet altså :-)

IMG_3238

Når vi spilte spill så var ingen stoler ledige :-)

IMG_3231

Ute i «hagen» fikk vi jevnlig besøk at reinsdyret  så vi måtte se litt før vi slapp ut bustetrollene :-)

IMG_4909

Ville man ta seg en ettermiddagslur så trengte man aldri sove alene, det var alltid en liten rompe som ville trykke seg inntil deg :-)

IMG_4947

Når vi gikk på skitur så var det med tre glade stuttbeinte, Thea syntes tidvis at det var litt sånn gørt å gå så langt, men da gikk vi heller litt roligere så hun kunne få gjøre viktige ting som å tisse og snuse litt :-)

IMG_3252 IMG_3242

Mor og datter, litt skummelt at de ligger på skinnfellen ved ovnen om kveldene for vi snover i de. Ikke så ulik Grevinnen og hovmesteren :-)

IMG_4960 IMG_3258

ikke bare vi mennesker som liker å sole oss:-)

IMG_3245 IMG_3261

 

Snøfri Påske!

Vi har fått en snøfri påskehilsen fra Milo med familie og kan ikke annet enn å misunne de litt. Det kan godt være masse snø på fjellet men all snøen her hjemme kan bare smelte bort fort for min del :-)

Søteste Milo:-)

Milo påska 2017 søt

Milo 3 påska 2017 Milo 2 påska 2017 Milo påska 2017

Eldreomsorg:-)

Nå har vi endelig fått testet ut Nordic cab`n og kan ikke annet enn å si meg storfornøyd :-) Hadde ordnet med pledd og rom både foran og bak ryggstøtten og kan konkludere med at man trenger to Cairn i pulken for at det skal bli perfekt :-) Det var faktisk lettere å trekke med både Thea og Ollie i pulken enn bare Thea :-)

Pernille ville absoutt ikke sitte på, da må hun i så fall festes i selen. Hun er dessuten aldri sliten så det er helt ok:-) Men Thea og reisevandte Ollie krøllet seg sammen og la seg rett ned. Tror Ollie syntes det var deilig å få tint av seg litt snø. (Pernille og Ollie er nemlig ikke flinke til å ha potesokker på, de setter med en gang i gang med å dra de av seg) Thea på sin side er det som vanlig ikke noe styr med :-)

IMG_3265 IMG_3278

På hytta! :-)

I helga har vi vært på hytta i et helsikkes vær, men det var deilig likevel og vi fikk endelig byttet et vindu på et av soverom. «Jentene» er veldig lette å ha med, vi måtte kjøre inn uten kjelke men det mente de passet perfekt for de elsker å få sitte på scootern. Her er søtingene :-)

IMG_4192 IMG_4194 IMG_4193 IMG_4163 IMG_4181

Stæsing igjen…

I fjor til påske så savnet jeg en sak – og det var en pulk som det går å putter små gamle hunder i. Thea går nå inn i sitt 10 år og fortjener å få seg en pause om vi skal gå veldig langt. Hun vil antakelig ikke det riktig enda for hun er i superform for tia :-) Men nå har vi i alle fall muligheten til å ta med pulk på de lengste turene og om hun ikke trenger hvile underveis så har vi i alle fall en plass å legge de på tørk om de har fått isklumper under potene :-)

Her er hva 50 år gavekortene ble brukt på, en Nordic cab som både er joggevogn, sykkevogn, trille og pulk. Så nå er jeg klar for barnebarn og gamle hunder altså :-)

nordic

Koselig med gamle filmer :-)

Av og til så bumper man over gamle bilder og filmer, og det er bestandig like koselig synes jeg :-)
Her er en film av Fanny og Maja fra 2009 hvor de koser seg på tur :-)

 

Mykji hund og mykji glede :-)

Til tross for korte ettermiddager så lures små treningsøkter inn, det er så morsomt at man får servert hva man skal trene på :-) Her er fra noen dager siden når vi jobber med kjegla. Litt gørr oppgave, men ser allerede nå i dag at vi begynner å få en bedre flyt på det og da er det straks mer moro :-) Tilbakemeldingen på denne snutten var at jeg skal velge hvilken side vi jobber med (ikke la henne bestemme det, for hun har fått en favoritt sving :-) og at hun liker at jeg lar henne finne ut det meste selv (men vi får bruke hånden for å vise de for å komme igang)

Og her en tullesnutt av mine søtinger fra i går, var etterpå på en veldig koselig på Bardu Hund trening, masse folk og fine hunder :-)

JIPPI – Rally og fin teamfølelse i pessregn! :-)

Søndag dro Hilde, Emma og jeg til Senja for å gå Rally konkurranse. Hilde og jeg var skikkelig bæsat i bilen bortover, regn og hustrig vær og usj og æsj assa :-) Vi klarte sågar å kjøre forbi Senjas klubb-lokaler og var på tur  ut i huttiheita. Vi skjønte heldigvis at vi måtte snu, så med litt fnistring var vi på rett kjør igjen :-)

Når vi ankommer så møter vi en lykkelig Anne Britt som hadde gått en megafin LP1 prøve og de kan nå titulere seg med LP1! GRATULERER!! Vi skulle ta et stilig bilde av ho, men som vanlig var det litt sånn armer og bein når vi er på tur så dette er resultatet jeg hadde på kameraet :-)

IMG_8159

Etter besiktelsen så er vi alle enige at banen er fin og grei. Jeg har imidlertid en bekymring i magen, og det er om Thea vil sette og legge seg helt ned når det er så vått. Hun har ikke mot å være ute i regn og søle, men å sitte eller ligge gjør helst ikke gamle damer nemlig :-)

Det blir til at jeg må gjøre et par øvelser oppatt og se henne litt ekstra flirfult i øyene for å si «jo da min gamle venn, du må helt ned med ræva»:-)

Emma får en litt oppstressende start, men takler det fint – i alle fall sånn sett utenfra da :-)  Det er fint å se at Lotta er seg selv og går lystig ved Emmas side.

Hilde og Lotte går et helt supert, det er så forbaska deilig å se at Lotte som syntes det var så vanskelig på konkurranser nå går med full konsentrasjon som om det er bare de to i hele verden. Hærlig!!

Når det de siste 4 plassene ropes opp så står enda Bardu Hund ekvipasjene å venter. Lotta stikker av med 4 plassen og 1 Premie — Gratulere!! Bare en til nå så kan Lotta titulere seg med RL1!!  Thea blir klassevinner 3 også med 1 premie. Samme sum som Lotta, men vi hadde litt bedre «forbrukt tid». Thea har nå fortjent sin mellomtittel RL1.

IMG_8163

Klassevinner 2 fikk vi ikke med oss for vi så bare Hilde som virkelig ikke så ut som en vinner men heller «wtf, hva skjer?!!!» GRATULERE TIL KLASSEVINNER1 med 1.premie og direkteopprykk Hilde og Lotte!! Vel fortjent!! 

RAlly Senja Thea

4 Bardu Hunder ekvipasjer med 1.premier. Det var gøy det!! :-)

 

IMG_8173

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter