Age before beauty:-)

Det er fremdeles full vinter her oppe men nå har vi endelig hatt noen få deilige soldager og vi starter å føle på at det blir sommer i år å :-) Pga av coronoa så har ferienplaner blitt endret og noen av de Rally prøve-helgene vi hadde plottet inn må skippes- men det får bli som det blir. Vi forsøker i alle fall å trene på og lærer stadig nye ting.

Her har vi vært på tur med Hilde og Luka og Hilde tok flere fine bilder, artigst var det som viser livets rangeringer – age before beauty :-)

Age before beautyPernille og Thea vinter

 

 

Nye favoritt leker!:-)

Hilde «lurte» meg til å legge ut to små videoer med Rallyøvelser kun på verbal kommando i en sånn FB utfordring. Liker ikke å gjøre slike ting men det er jo litt kjedelig i disse Coronatider så våget oss utpå. Så her om dagen fikk vi en veldig koselig fra selveste Zetterstrøm allias Miss Rally :-)

Pernille elsket den harde leken og Thea som sjeldent vil leke med noe digger Rogz Fluffy Grinz ballen. Veldig gøy at hun vil springe etter den på trening – og vi har endelig en leke i tillegg til de steinharde grønne ballene fra Europris kjøpt for i alle fall 11 år siden:-)

IMG_1812

Happy birthday!

C-kullet har bursdag i dag og det føles veldig rart at de allerede er 6 år gamle – hvor i alle verden blir årene av? Men – det jeg skulle si var GRATTIS med dagen elskede små Pernille rampunger<3

Her er mitt yndlings bilde fra sommeren hvor vi var så lykkelige og forelsket – og til tider dønn utslitte av den lille mafia-gjengen 😉

Pernille vår ugangskråke ble til årets mamma, hun ordnet, elsket og dullet med sine vakre små.

2014 c-kull 16 juni 005 (2)

Bokanbefaling – Blygarhundar!

I disse coronatider og den never-ending-snø-storyen som vi har her oppe så har man plutselig tid til å lese litt også :-) Så her kommer det her en bok anbefaling selv om jeg har så vidt startet med boken. Tittelen er «Blygarhundar – så gjør din hund til superhjälte» forfatter er Jessica Mann. Tror det kan oversettes til «Så gjør du blyge hunder til superhelter» – håper Emma korrigerer meg om det blir helt feil oversatt:-)

Har ikke fått lest mange sidene men liker den allerede veldig godt :-) Løp å lån/kjøp eller hør!:-)

blygarhundar

Gratulerer B-kullen 10 år! :-)

Den 19 mars 2020 så ble B-kullen hele 10 år :-) De små brunbjørnene våre begynner med andre ord å bli gammel. Ikke for det, rapporter tilsier at de er  friske, raske og lekne hunder så vi krysser fingrene for at de lever mange år til! :-) Her i hus så har vi jo da Lotta. Gamlemor er landets snilleste, og prøver så godt hun kan til å gjøre alle til lags. Hun sliter litt med ryggen når det er kaldt, sannsynligvis pga de prolapsene som hun dro på seg når hun var 5 år. Så vi har til hennes store skrekk gått til innkjøp av et ulldekken som hun kan ha på seg når vi går tur og det er kaldt ute, noe hun selv mener er totalt unødvendig! Men jeg håper at det vil holde henne varmere, og at hun da ikke blir like stiv så hun får dessverre bare holde ut :-)

Her er bilde av alle bursdagsbarna :-)
90111143_10158247551786383_8893716653888503808_n

Dogdiggers Big Girls Dont Cry ‘Lotta’

FullSizeR1

Dogdiggers Be-Bop-A-Lula ‘Milla’

IMG_0456

Dogdiggers Ballroom Blitz ‘Dennis’

IMG_1834

Dogdiggers Bang-A-Boomerang ‘Delta’

IMG_28401

Dogdiggers Billie Jean ‘Lara’

Resized_20200314_0809591

Dogdiggers Big Spender ‘Bosse’

Årets Cairn Terrier!

Da er årets Cairn terriere kåret og lille trinne fantastiske Thea har fått tittelen Årets Rallylydighet Cairn, ikke verst det av en så voksen dame som hun er nå:-)

Thea12

Ikke nok med det, Hector stikker av med Årets Agility Cairn! Stort grattis til både han og  superraske og flinke handler Gry!:-)

Hectorag

MÅL 2020

Jeg liker å sette mål for hver sesong, men jeg er ikke like glad i å si de høyt:-) Har lurt litt på hvorfor og antakelig kommer det av at jeg ikke helt har trua på at vi får til det vi drømmer om. Men så har jeg jo lært at mål bygger på flere ting og en av tingene er det å kunne justere underveis. Å endre underveis evner jeg lett – får vi ikke til i år så er det jo alltids neste år. Her kommer våre hårete mål for sesongen:-)

Thea

  • Opprykk til Elite (det hadde hun jo hatt om jeg bare var en bedre handler, ja ja:-)
  • Et CERT i Elite
  • Utholdenhet – Skal kunne gå 3 minutter FVF med fokus i kjente omgivelser
  • Bli konkurranse-klar i Smeller

Synne Dahl Sneve Thea

Pernille

  • Et CERT i Elite
  • Utholdenhet  – Skal kunne gå 3 minutter FVF med fokus
  • Gå ett elitespor i Blodspor
    • – litt usikker på om vi rekker det i år ettersom vi er borte når «vår» prøvehelg er – men vi skal i alle fall trene slik at vi er klar (handler trenger trimmen!:-))
  • Bli konkurranse-klar i Smeller

Pernille søndag Synne Sneve Dahl

SMELLER!

Forrige helg var vi på SMELLER kurs og det syntes Pernille var veldig gøy. Med dyktige instruktører så har vi lært både om hva sporten går ut på men også hvordan man kan fin-justere treningen og hva man bør tenke på. Pernille tok kjapt at hun skulle lete etter en skinnbit og var flink å markere, så det føltes ut som om hun husker godt Nosework treningen vi har gjort.

Her er Pernille og de to søtingene som var på samme gruppe:-)

IMG_7324 IMG_7326 IMG_7301 IMG_7349

En ting som jeg ble anbefalt å lære Pernille var å starte å søke fra jeg sa søk. Hun valgte nemlig å springe/sprette en banelengde (eller to:-)) før hun satt i gang å søke. Det er som hun må få ut litt pepp før hun kan sette igang med slikt arbeid:-) Når hun var i gang var hun overraskende flink.

Jeg ble også bedt å prøve å bare gå uten å se så mye på henne men heller kjenne i lina. Da var det overraskende lett å kjenne at hun hadde funn for da lå hun som en sandsekk i lina. Da var det som hun sa «den er HER!» :-)

IMG_7433

Veldig morsom helg og Emma og jeg har gått litt sånn crazy og kjøpt oss noen bokser og kasser for å starte å leke oss litt med dette. Hvem vet, kanskje vi fortuller oss på en konkurranse ila året:-)

Sesongstart Pernille:-)

Mens Thea er stødig og forutsigbar når vi konkurrere så er Pernille motsatt. Det er aldri godt å vite hvilken Pernille jeg går inn med. I Harstad var hun spinnvill og gjøger og ikke enkel å holde samlet. Besynderlig nok klarer hun til tross for mange rare påfunn underveis  å gå inn til premiering i Elite begge dager (177/173).  Men det er ikke slik jeg drømmer om å gå (selv om hun er skrekkelig søt der hun driver på rare påfunn:-)) så her må jeg nok fundere litt på hva det er som gjør at hun blir så vimsete, hopp og sprett :-)

 

Sesongstart – Thea :-)

Thea går i år inn i sitt 13 år men trener aktivt fremdeles og fikk således lov til å være med å gå Rally i Harstad nå i januar. Det er bare så synd at jeg roter det til når hun er så himla flink:-) Lørdag fikk jeg skikkelig sceneskrekk når vi skulle gå og Thea syntes sikkert at jeg var passelig kokko. Antakelig gjør jeg ikke som normalt når hun skal sitte foran for hun ser hele tiden usikkert på om det er det jeg virkelig mener. Med det så blir det litt for mange dobbel-kommandoer for at vi kan få fatt på den helsikkes siste pinnen :-) Thea ender opp som nummer 4 i klassen med 186 poeng.

 

Søndag er jeg mye mer rolig – i alle fall til jeg ser MÅL skiltet:-) Prøver å gå så rolig som Thea trenger og forsøker å ikke si noe selv om hun ikke er så rask av seg.  Det går supert og har bare en dobbelt-kommando helt til jeg ser at jeg nesten i mål. På nest siste skilt så glemmer jeg å be henne sette seg og bare går på så vi skal få komme oss av «scenen» :-) Dermed sørger jeg for å kaste 198 poeng rett i ehm do og disken er et faktum:-) Er ikke annet å gjøre enn å være fornøyd med at jeg klarte å holde meg til planen på de aller fleste skiltene og Thea viser igjen at hun er både stødig og kan momentene – det er bare eier som må skjerpe seg:-)

kritikk tha

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter