Rallylydighet – Trenings-Konkurranse

I regi av NKK sin markering av Hundens dag så arrangerte Bardu Hund Trenings-konkurranse i Rallylydighet. Vi er så heldig at Ole som ikke bor så veldig langt unna holder på å ta dommer utdanning og trenger å få dømt x antall ekvipasjer👏 Så når han kunne komme så ble det en veldig trivelig og lærerik dag🤩 

Fra Dogdiggers var det 4 startende, 2 Labbiser og 2 terriere. Maja og Lykke går i klasse 1 og ettersom Emma er på sykehuset (kommer ut i morgen!🥰🥰) så kastet Maja seg ut i klasse 2 med Klara. Veldig tøft gjort det👏 Både Lykke og Klara gikk kjempefint med Maja som kartleser. 

Fredrikke gikk også klasse 1, hun holdt overraskende lenge fokus – men vi slet litt da vi skulle gjøre ett moment hvor det lå en bæsj fra i fjor der😆 Hun kommer jo fra et møblert hjem altså. Ollie gikk også veldig bra, jeg ber om en feil innkomst og må gjøre en repetisjon. Og – for tredje gang på rad i en prøve så gjør hun «begging» trikset sitt før hun rygger i front. Så her må jeg nok nøste litt for å skjønne hvorfor dette, hun er jo trygg som banken om vi gjør det på trening. 

Bildene kommer fra Maja, herremin for en bra linse!

Agria hundepromenaden

I år som i fjor så var Bardu Hund med som klubb å gikk Agria hundepromenaden. Og vi var så vi kan være med å sørge for at Norske Redningshunder får litt hjelp. 

«For hver påmeldte deltagerpar (hund + eier) donerer Agria uavkortet 13 kroner til Norske Redningshunder. Av disse går 8 kroner til det NRH-distriktet som tilhører turens lokasjon»

Det ble tatt fellesbilder men her er i all fall av Luka, Billie, Fredrikke og Ollie 🤩 Var forøvrig utrolig varmt i dag, uvant for oss etter en lang vinter

Rosettbildet!

Prøver å huske på å ta rosett.bilde når vi klarer å karre oss opp på pallen. For nå er jeg så gammel at jeg sikkert straks starter å glemme av ting og tang 😆 For denne rosetten synes jeg det var passende at Ollie fikk lov å gjøre trikset sitt «begging» ettersom hun gjorde det midt i løpet lørdag 😅

Her er ett redigert bilde av Vill Foto sitt bilde fra prøven. Ollie så jækla søt men det hjelper jo ikke på at hun gjør noe annet enn det hun skal 😆

Ollie Bollen assa 😆

Vi har vært i Tromsø å gått Rally pinsehelgen og i god tradisjon tro så var det ett helsikkes vær hele helgen 😆 Vi kjørte torsdag sammen med Hilde og Leif til Storfjord? Ikke helt sikker på hvor vi var – men vi hadde en helt fantastisk fin 17 mai feiring i godvær og trivelig selskap. God mat, perler, øl og masse kaker og grilling. Så fin dag!

Så dro vi videre til Tromsø. Ettersom jeg hadde definert Ollie som løpsk fordi Fredrikke løper så bodde vi på campingen. Antakelig lurt for ellers tror jeg kanskje at bobilene hadde vært fulle av sand 😳

Lørdag var Ollie så heit og galen at det var rett og slett litt hæslig å gå med henne. Hun fikk jo ikke komme ned å være i miljøet før vi skulle gå ettersom hun hadde kanskje muligens løpetid 😆 Våre favoritt-øvelser, stå, ligg under marsj gikk absolutt ikke som smør ila helgen. Lurer litt på om hun syntes det var best å holde seg nært meg i dette miljøet 🙂

Lørdag ender hun opp som nummer 8 av 16 og 3 premiering. Søndag får vi 0 i premiering (138 poeng 😆)  fordi vi drar på oss HT i hver eneste avstandsøvelse, tror det var 3 av de i dette løpet.

Mandag føltes det ut som om hun hadde roet seg litt ned og alt føltes ryddigere og mer normalt. Bortsett fra at da går vi skikkelig på stein ved kjegle-utsendingen. Når vi på slutten også klarer å feile på en enkel snurr så ryker certet for oss. Men følelsen var langt bedre enn de to første dagene og 187 poeng og 2 vinner i Elite var skikkelig opptur for oss👏 Vennligst legg merke til at pallen er dekt med snø, i slutten av MAI!!!!! 😅

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 2024-pallen-tromso-1024x1024.jpg

PS, det beste med helga var at Luka tok opprykk til klasse 3!🤩🥰

PS II – søndagen våkner vi opp til hvit campingplass og noen av ekvipasjene måtte gå i snøfokk 😆 

Her filmene fra helga 

Agria Hundepromenade 2024 – Bardu Hund

Oppfordrer alle til å være med på Agria Hundepromenade 2024, gjerne under klubben i mitt hjerte Bardu Hund. «Hundepromenaden foregår helgen 25.-26. mai. Det er gratis å delta og for hver påmeldte hund donerer Agria 13 kr uavkortet til Norske Redningshunder. Av disse går 8 kroner til det NRH-distriktet som tilhører turens lokasjon» 

Påmelding kan gjøres her 

Klarer man ikke å være med på selve arrangementet så går det fint bare man går tur – og det gjør vi jo alle hundegale personer 😆Bardu Hunds sin FB arrangement finner du her.

 

Fot Online – Siv assa🤩

Har de siste 2-3 ukene gått Fot Online kurs i regi av Siv Svendsen / NoLimitObedience og kose oss max!🤩 Tror dette er tredje (fjerde?) online kurset jeg tar med henne og kan ikke si annet enn at hun fantastisk på alle mulige måter. ANBEFALES! Byr muligheten seg så ta den 😉 Nå har de også komme ut med ny bok, Best med Baner – den skal bestilles med en gang det lar seg gjøre. 

Her er ett par snutter av banene vi har forsøkt oss på. Først ut er en variant av «Se mot nord» – jeg har ikke fulgt oppskriften til punkt og prikke men litt av poenget med denne banen er å at man skal komme seg rundt uten å vri kroppen. Og få jobbet med viktige deler av FVF. 

 

Trappa; En fin øvelse for å trene fvf posisjon. Dette vil hjelpe når man går framover (at hunden holder en rett kropp) Her starter man med å gå sidesteg til høyre, deretter rett fram. Så sidesteg til høyre og rett fram og så videre opp trappa. Det viktige er at hunden bruker bakparten for å komme inntil din fot og være rett inntil din fot.

Når det begynner å flyte på så kan man øke antall steg man går framover, jo lengre du går framover jo lettere er det at hunden sklir ut av posisjonen. 

Slalomen

Vi trener oss og koser oss veldig i de fine lokalene til klubben i våre hjerter. Fordi det er så gøy med slalomen så har vi startet med innlæringen og for et par uker siden så klarte den ungen frøken Fredrikke å lukke slalomen (vi har brukt 2×2 metoden, men har dog ikke vært særskilt nøye med inngangene) Fin fin følelse!

Godbit1.no

Har funnet meg en ny nettside for snopshopping🙈😆 På Godbit1 har de det meste av hva en CrazyDogLady begjærer 🙂 Er blitt veldig glad i godbit pølsene de har og har nå alltid en pose AlphaSpirit for-pose i huset. Dette er et semi most for som er ypperlig til å bruke til trening. Ved siste bestilling så tok jeg valpevarianten fordi kulene er da enda mindre.

Ettersom vi også driver å øver på å pusse tennene hver morgen så premieres de med Whimzees Toothbrush – i XS naturligvis 😆

Anbefales, så ta en titt! 🤩