Kurs

Ollie – Rally kurs, lett som en fjert! :-)

Melissa, Markus og Ollie går Rally kurs i disse dager og i dag fikk vi en liten videosnutt der de får prøve seg på klasse 2 øvelser. Lett som en fjert sier Ollie bollen :-) Bestemorshjertet er så stolt som bare en bestemor kan være, bare se hvor den attityden når de går da! :-)

Hun er lita Ollie, men er ikke så sikker på at hun vet det selv der hun spankulerer fornøyd med sin elskede Markus:-) GO GIRL!! :-)

Klara på søkskurs!

Helgen 18-20 august så var jeg og Klara i Tromsø på søkskurs med Tobias Gustavsson fra SWDI. Arrangør av kurset var Hundevis, og det var et flott opplagt kurs.

Vi startet fredagen med teori. Tobias fortalte litt om ulike søk, forskning om søk mm. Det var veldig interessant å høre om ulike studier som var blitt gjort om bla rettningsbestemmelse i spor.

Lørdagen var det dags å gjøre ting vi ikke kan, nemlig søk i bygg! Vi startet med belønning av fokus på det vi ønsket de sku søke etter. Man vil jo egentlig at hunden skal markere funnet (ikke apportere det som Klara vil :-)), så vi fikk startet så vidt med det lørdags formiddag. Helt enkelt i grunn; Legg leken på bakken, når hunden ser på den så starter leken. Så utvider man antall sekunder på hvor lenge hunden skal fokusere på leken før den starter, og gjør det gradvis vanskeligere og vanskeligere. Vi kom jo naturlig nok ikke så langt i dette arbeidet nå i helgen (det er jo ting som må trenes inn over tid), men litt fikk vi jobbe med det, før vi fikk prøve på søk i bygg :-)

Her er hennes andre søk i bygg. Hun leter da etter en nøkkelring m skinn (noe som hun egentlig ikke vet at hun leter etter enda :-)), men er litt forvirret da hun ikke aner hva jeg egentlig ber henne om. Så litt virr å surr, litt spørre mamma før hun så får lukten av den. Den ligger bak esken med papir, så det tar litt tid før hun klarer å lokalisere den :-)

Vi fikk også prøve på søk på fordon (her på truck). Sliter litt med at Klara helst vil apportere tingen  og ikke bryr seg så veldig om at jeg klasker leken i hodet på henne.. :-) Men hun søker no, så får vi finne bedre belønninger (belønnet også med mat) og lære inn markering hvis vi faktisk  har tenkt å jobbe med dette videre.

Her søker hun på truck:

Her er hennes siste søk i bygg på lørdagen. Enda hun ikke er helt sikker på hva man skal gjøre enda, så har hun definitivt en fin utvikling. Hun har allerede søkt en stund her, og derfor prøver hun å bytte område slik at jeg må kalle henne tilbake igjen. Hun er heller ikke vant til å søke i høyden, så litt påvirkning får hun som hjelp. Må også innom Tobias en tur å si kjapt hei, men sånn er det no når man er litt usikker på hva man holder på med :-) Da blir man lett forstyrret, men det blir nok borte med høyere motivasjon for søket og større forståelse om hva hun skal gjøre.

Søndagen så fikk vi prøvd oss på line-up, hvor de sku søke først i beholder (med bare sin lukt i den ene mens de andre er tomme).Steg 2 er likens, bare at de da skal være løs:

Her er vi kommet til steg 5, hvor det er en beholder med hennes duft + forstyrrende dufter i en eller to av de andre (husker ikke hva vi hadde her). Her skal jeg da gå videre når hun stopper og lukter på sin doft, for å så belønne:

Når man er på kurs så tar man jo gjerne litt store steg, bare slik at man skal få prøve seg litt :-) her er vi på steg 11-12 noe sånt, hvor vi da har ‘hennes’ lukt i to andre ting, forstyrrende duft i beholdere og ellers andre forstyrrende ting. Man bytter fort over til at duften hennes også finnes i andre ting av den enkle grunnen at de ellers fort bare bryr seg om å søke i beholderne. Det såg vi på både Klara og en annen border collie, så det er bare å variere! :-)

På ettermiddagen søndag så fikk vi kjøre noen flere søk i bygg, men jeg må innrømme at da hadde nok spesielt Emma koblet ned :-) Har vært en lærerik helg, med mye info som skal inn – både hos Klara og ikke minst hos fører! :-) Men mye tips har jeg fått, så får vi se hvordan jeg kan bruke dette videre for å få et mer utholdent feltsøk. Uansett så er det jo morsomt å prøve på ting som man ikke kan fra før :-) God læring! :-)

Skolebilde!

Lille Ollie bollen har hatt sin første «skoledag» i dag, hun, Melissa og Markus går nemlig sitt først kurs. De valgte å gå Rally kurs og var så spente på hurr bollen ville oppføre seg som kursdeltaker blant mange andre. Det var ikke noe stress, Ollie er i konsentrert lita jenta og betaler man godt så får man valuta for pølsebitene altså:-)

Hun var superflink hele kvelden selv om hun har fått løpetid (som lille Mocca sa kom til skje snart altså:-)) Alle dagens skilt var lette og greie å få til – de fikk til og med til å gå flere skilt før hun fikk «betaling» :-)

Det blir koselig å høre om fortsettelsen – og håper de kaster seg ut på en liten konkurranse om ikke så veldig lenge :-) Her er «skolebildet» :-)

Glimma studio webb Ollie

Hund med Gunn!

Om noen har valp i huset så se her! :-) Gunn Anita er i gang og Hund med Gunn er i full gang, anbefales! :-)

Det går også å ta en titt her  for belønningskurs:-)

Gunn med hund

Agility – Selvstendighet

Har kastet oss på et lite agility onlinekurs igjen. Det er så deilig å ha noen som sier hva vi kan trene på :-) Her er vår første spede forsøk på få bedre selvstendighet og at hun skal «feste» seg på hinderne. Var litt vanskelig for Pernille å klare å se på belønningen, det er jo akkurat motsatt av hva jeg har sagt tidligere. Det som er litt morsomt er at når jeg la hånden på ryggen hennes så var det straks lettere å se på belønningen (men det kan jeg jo ikke gjøre når jeg står langt unna så håper hun blir flinkere til å se bort fra meg :-))

Artig artig :-)

Så morsomt å gå online-kurs men rekker jo ikke å trene så ofte! Nå har vi imidlertid vinterlagret bobilen så håper det blir noen helger hjemme så vi får leke oss mer med øvelsene vi får utdelt :-)

Her er ei økt med bøyd tunnel, filmen viser mest bare når det går ok men vi rotet en god del også. Feks så takler hun ikke at jeg springer etter og videre forbi om hun selv ikke har kommet seg inn i tunnelen så her må trenes :-)

Her trener vi «UT» kommando, vi har ikke jobbet noe særlig med det men det går sånn tåelig ok. Hadde en plan inne i hodet mitt men følger den ikke, feks så skulle jeg absolutt ikke blande inn «hopp» kommando når «UT» er så nytt og skjørt enda men jaggu gjør det likevel. Faken ikke lett å være hund altså :-)

Online kurs, leksjon 2 – søke tunnel

Vi er allerede godt inne i leksjon 2 på online kurset og må bare innrømme at jeg ikke har klart å trene slik vi hør og bør. Men vi har klart å få filmet ei lita økt denne uka.

Tanken er at når de skjønner tunnel kommadoen så skal man utbedre hundens forståelse for å finne og feste seg på tunnel inngangen – og det selv om du beveger det i en annen retning. Det er også viktig at jeg balanserer belønningen slik at hun ikke tror at det er rett fram etter tunnelen. Kjenner virkelig på at jeg ikke har trent grunnferdigheter i AG, men at det også er himla godt å komme i gang med det :-)

 

Bardu Hund arrangerer Rallylydighet kurs!

Inger Drageland kommer til Bardu for å kjøre kurs i Rallylydighet den 21-22 mai, Inger er godkjent instruktør gjennom Norsk rallylydighetsklubb.

Litt om rallylydighet
Rallylydighet er et lydighetsprogram hvor hund og fører følger skiltene gjennom en nummerert løype med tidsbegrensing. 40 forskjellige lydighetsforflytninger mikses med sitt, vendinger og hastigheter, og det kreves også en rask gange, samt en positiv og glad holdning. Rally er for de som ønsker en fin aktivitet som er både morsom og lekende. Den er ikke enkel, men utfordrer deg og din hund til et bedre samarbeid.
Rally er designet slik at hunder på alle nivåer kan delta, men grunndressuren må være god. En nybegynnerløype inneholder en god del «fot/på plass», sitt, svinger og skiftende hastigheter som sakte marsj, rask eller normal gange, bli-øvelser og kjegle-øvelser hvor kontakten er veldig viktig. Etter hvert som man kommer videre oppover i klassene, er det lagt inn vanskeligere øvelser som krever både fremadsending og innkalling.
Hovedfokuset til rallylydighet er samspill og glede mellom hund og fører. Sporten passer derfor veldig godt for eiere i alle aldre og hunder av alle raser, også blandingshunder.
Etter gjennomført kurs skal deltakerne være mer motiverte for videre trening med det formål å kunne konkurrere i rekrutt/nybegynnerklassen på rallystevner.
Litt om kurset
Dette er et 10 timers helgekurs fordelt på 5 timer lørdag og 5 timer søndag. Vi begynner hver kursdag med 1 times teori, hvor vi gir info om selve sporten og så går gjennom regelverket. Deretter blir det praktisk øving hvor alle får trene på øvelsene, både med og uten hund. Kurset tar for seg øvelser i klasse 1 og 2. Vi bruker godbiter eller leker som belønning, så ta med kun det aller beste. Ingen forkunnskaper nødvendig, men hunden bør være 9 måneder.
Pris
Medlemmer 1200,-
Ikke medlem 1500,-
Observatør 600,-

Prisen er inkludert kaffe/te. Påmelding sendes til post@barduhund.com og er økonomisk bindene. Dersom det er noe dere lurer på så ring Inger Løvlund på 90289110
Velkommen!!:-)

Online kurs, leksjon 5 :-)

Vi er kommet til leksjon 5 på online kurset og denne delen har tre temaer, innganger fra siden, fvf og moment-overganger. Ettersom jeg ikke har fått lest hele teori-delen så starter vi med vendinger på stedet. Når jeg i etterkant ser min egen video så er jeg ikke så sikker på om jeg har klare kriterier for den hardtarbeidene Pernille. Jeg tror det ene kriteriet er søt-liten-terrier-rompe skal daske borti foten min OG (ja da trener mange ting samtidig) og at hun ikke skal komme for langt fram.

og litt forflytning mot høyre og status avstands-kommandering

Klaras andre gang med spor :-)

Etter en heftig å begeistret treningsøkt i hallen så dro vi ut å trente spor :-) Det er Klaras andre gang hun går spor, og jeg er kjempefornøyd med fremgangen hennes. Idag hadde hun mye mere sug fremover, første gangen så ville hun ikke gå ifra meg i det hele tatt :-) Det var mye vind idag, men hun håndterte vinkelen veldig bra. Det blir nok sporhund av hun og tilslutt :-)

Her er en film av begivenheten 😛

Siden vi også går onlinekurs enda med klikkerklok, så har jeg også levert 2 filmer til det – en med lek (2 økter som er klippet sammen) og en med ‘snu å springe til matskåla’ – Bak. De kommer her :-)

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter