Kurs

Hund med Gunn!

Om noen har valp i huset så se her! :-) Gunn Anita er i gang og Hund med Gunn er i full gang, anbefales! :-)

Det går også å ta en titt her  for belønningskurs:-)

Gunn med hund

Agility – Selvstendighet

Har kastet oss på et lite agility onlinekurs igjen. Det er så deilig å ha noen som sier hva vi kan trene på :-) Her er vår første spede forsøk på få bedre selvstendighet og at hun skal «feste» seg på hinderne. Var litt vanskelig for Pernille å klare å se på belønningen, det er jo akkurat motsatt av hva jeg har sagt tidligere. Det som er litt morsomt er at når jeg la hånden på ryggen hennes så var det straks lettere å se på belønningen (men det kan jeg jo ikke gjøre når jeg står langt unna så håper hun blir flinkere til å se bort fra meg :-))

Artig artig :-)

Så morsomt å gå online-kurs men rekker jo ikke å trene så ofte! Nå har vi imidlertid vinterlagret bobilen så håper det blir noen helger hjemme så vi får leke oss mer med øvelsene vi får utdelt :-)

Her er ei økt med bøyd tunnel, filmen viser mest bare når det går ok men vi rotet en god del også. Feks så takler hun ikke at jeg springer etter og videre forbi om hun selv ikke har kommet seg inn i tunnelen så her må trenes :-)

Her trener vi «UT» kommando, vi har ikke jobbet noe særlig med det men det går sånn tåelig ok. Hadde en plan inne i hodet mitt men følger den ikke, feks så skulle jeg absolutt ikke blande inn «hopp» kommando når «UT» er så nytt og skjørt enda men jaggu gjør det likevel. Faken ikke lett å være hund altså :-)

Online kurs, leksjon 2 – søke tunnel

Vi er allerede godt inne i leksjon 2 på online kurset og må bare innrømme at jeg ikke har klart å trene slik vi hør og bør. Men vi har klart å få filmet ei lita økt denne uka.

Tanken er at når de skjønner tunnel kommadoen så skal man utbedre hundens forståelse for å finne og feste seg på tunnel inngangen – og det selv om du beveger det i en annen retning. Det er også viktig at jeg balanserer belønningen slik at hun ikke tror at det er rett fram etter tunnelen. Kjenner virkelig på at jeg ikke har trent grunnferdigheter i AG, men at det også er himla godt å komme i gang med det :-)

 

Bardu Hund arrangerer Rallylydighet kurs!

Inger Drageland kommer til Bardu for å kjøre kurs i Rallylydighet den 21-22 mai, Inger er godkjent instruktør gjennom Norsk rallylydighetsklubb.

Litt om rallylydighet
Rallylydighet er et lydighetsprogram hvor hund og fører følger skiltene gjennom en nummerert løype med tidsbegrensing. 40 forskjellige lydighetsforflytninger mikses med sitt, vendinger og hastigheter, og det kreves også en rask gange, samt en positiv og glad holdning. Rally er for de som ønsker en fin aktivitet som er både morsom og lekende. Den er ikke enkel, men utfordrer deg og din hund til et bedre samarbeid.
Rally er designet slik at hunder på alle nivåer kan delta, men grunndressuren må være god. En nybegynnerløype inneholder en god del «fot/på plass», sitt, svinger og skiftende hastigheter som sakte marsj, rask eller normal gange, bli-øvelser og kjegle-øvelser hvor kontakten er veldig viktig. Etter hvert som man kommer videre oppover i klassene, er det lagt inn vanskeligere øvelser som krever både fremadsending og innkalling.
Hovedfokuset til rallylydighet er samspill og glede mellom hund og fører. Sporten passer derfor veldig godt for eiere i alle aldre og hunder av alle raser, også blandingshunder.
Etter gjennomført kurs skal deltakerne være mer motiverte for videre trening med det formål å kunne konkurrere i rekrutt/nybegynnerklassen på rallystevner.
Litt om kurset
Dette er et 10 timers helgekurs fordelt på 5 timer lørdag og 5 timer søndag. Vi begynner hver kursdag med 1 times teori, hvor vi gir info om selve sporten og så går gjennom regelverket. Deretter blir det praktisk øving hvor alle får trene på øvelsene, både med og uten hund. Kurset tar for seg øvelser i klasse 1 og 2. Vi bruker godbiter eller leker som belønning, så ta med kun det aller beste. Ingen forkunnskaper nødvendig, men hunden bør være 9 måneder.
Pris
Medlemmer 1200,-
Ikke medlem 1500,-
Observatør 600,-

Prisen er inkludert kaffe/te. Påmelding sendes til post@barduhund.com og er økonomisk bindene. Dersom det er noe dere lurer på så ring Inger Løvlund på 90289110
Velkommen!!:-)

Online kurs, leksjon 5 :-)

Vi er kommet til leksjon 5 på online kurset og denne delen har tre temaer, innganger fra siden, fvf og moment-overganger. Ettersom jeg ikke har fått lest hele teori-delen så starter vi med vendinger på stedet. Når jeg i etterkant ser min egen video så er jeg ikke så sikker på om jeg har klare kriterier for den hardtarbeidene Pernille. Jeg tror det ene kriteriet er søt-liten-terrier-rompe skal daske borti foten min OG (ja da trener mange ting samtidig) og at hun ikke skal komme for langt fram.

og litt forflytning mot høyre og status avstands-kommandering

Klaras andre gang med spor :-)

Etter en heftig å begeistret treningsøkt i hallen så dro vi ut å trente spor :-) Det er Klaras andre gang hun går spor, og jeg er kjempefornøyd med fremgangen hennes. Idag hadde hun mye mere sug fremover, første gangen så ville hun ikke gå ifra meg i det hele tatt :-) Det var mye vind idag, men hun håndterte vinkelen veldig bra. Det blir nok sporhund av hun og tilslutt :-)

Her er en film av begivenheten 😛

Siden vi også går onlinekurs enda med klikkerklok, så har jeg også levert 2 filmer til det – en med lek (2 økter som er klippet sammen) og en med ‘snu å springe til matskåla’ – Bak. De kommer her :-)

Online kurs!

Digger fremdeles konseptet online-kurs men det er altså ikke så lett å rekke over alt altså :-) Snille Else har filmet litt til leksjon 4 for meg,  Pernille er veldig flink men jeg kjører (som vanlig) sikkert litt for fram :-) Her prøver  vi oss på «halsbåndgrepet» der det viktigste er å få en eksplosiv start. Man starter med å kaste ut en leke eller setter ut en godbit-skål og holder hunden i halsbåndet og slipper når de virkelig vil avgårde.

Så prøver jeg å vise «sende til target» der all fokus er framover. Med Thea så fikk jeg til selv med en gang, men Pernille er så rask at jeg måtte få Else til å stå der ute å slippe belønningen et par ganger før Pernille sluttet å snu hodet mot høyre. Oppdaget også at det er strategisk for meg å kaste med venstre hånd  (og det er pokker meg ikke lett assa! :-) Kaster jeg med høyre så er det hakket mer sannsynlig at hun vender blikket mot høyre (min lille luring :-)

Det siste vi prøver på er å fjerne target, det var overraskende lett å gjøre. Litt redd at det er sånn nybegynner flaks så vi får se etterhvert :-)

Vi forsøkte også med to targets, Pernille velger rett om jeg peker i riktig retning. Dersom jeg bare stiller oss opp og sier «se» så er hun noe mer usikker. Så her må jeg spørre litt om det er greit med litt peking og ekstra hjelp før jeg leker mer med det.

Så forsøkte vi «Kjegla» som også er en del av leksjon 4, dette har vi trent på før men hadde ingen videre plan for treningen og hvor jeg skulle belønne så fortet meg å slutte :-) I teorien vi har fått, så bør man ha blitt helt klar med «Ruta» før man starter med «Kjegla»

Else trente utstilling og Frida er for meg fremdeles like vakker som da hun var en ung jente. Litt mer kropp og former, men det må være lov når man er blitt veteran. Fin fin kveld i hallen! :-)

Sliten men lykkelig! :-)

I helga arrangerte Bardu Hund agility kurs med Tonje Sollid Johansen og fy fader for flink instruktør!  Jeg digger den dama der assa, strukturert, konstruktiv, effektiv, artig og veldig dyktig! Hun torde å gi alle på kurset øvelser og utfordringer langt over det vi selv torde tro var mulig på en helg – og det med stor suksess. Det var jenta si det :-)

Jeg sliter litt med med at agility moves motorikken ikke helt sitter i ryggraden, men nå har jeg altså forsøkt både foranbytte, blindbytte og ehm «treadle» (ikke helt sikker på at det er det det heter altså, men det får å være en seint en søndag kveld :-)) Jeg vet at «blindbytte» for enkelte er fy fy, men syntes selv at det føltes fint, men nå prøvde sikkert jeg enkleste sort da :-) Pernille er superflink, men tror kanskje hun drømmer om en litt mer strukturert team-venninne så skal forsøke å bli bedre og klokere framover :-)

Gry og Hector var med på kurset og imponerte stort med de megastore framskrittene de tok. Jeg tror i grunn ikke de har vært å trent mer en 4 ganger AG og så «ruler» de som pokker på kurs. Hector som jeg alltid har syntes har vært hakket for rolig og snill kar har masse motor og arbeidslyst når Gry byr på baller og drakamp-lek. Fokusert og en helsikes fart i guten, bestemorshjerte ble varmt og stolt :-) Det funker litt for han som med Pernille, klarer Gry og jeg å gjøre rett så tar de lett som en fjert! :-)

IMG_6346 IMG_6349 IMG_6350 IMG_6393 IMG_6400 IMG_6406 IMG_6409 IMG_6443 IMG_6472 IMG_6493 IMG_6497 IMG_6498 IMG_6501

Kjeder

Vi prøver oss på kjeder – og det før vi har ting på stell, men artig er det læll :-)

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter