Tone

Liksom-Rally-Lydighets-konkurranse!

I dag har vi arrangert en liksom Rally lydighets konkurranse ved BarduHallen. Lurte stakkars Mia til å gå med en over-ivrig og gørr-engasjert Ollie. Synes de jobbet seg superfint igjennom banen, Ollie er godt trent men nydelig fvf og utgangsstilling. Tror jeg må sende Pernille til Melissa og Markus for å få utbedret hennes fvf altså :-)

Ollie er dog ikke trent på å gjøre mye for lite belønning så hun spedde på med noen egenproduserte triks («Begging» kom flere gang på slutten:-) og rally øvelser når belønning lot vente på seg:-) De var så søte sammen og tror om de hadde fått trent litt sammen så hadde det gått fort for de å kunne klare en offisiell konkurranse:-)

IMG_6549 IMG_6560 IMG_6557 IMG_6577 IMG_6570 IMG_6564 IMG_6565

IMG_6567

Gikk også med Pernille, men sliter altså med å få god-følelsen og få henne til gå tett ved meg. Hun virker fremdeles å tro at i slike settinger så blir jeg å trå på henne. Fjolle assa :-) Men hun er ellers flink og hører fint etter på øvrige kommandoer. Håper at dagens lille leke-konkurranse ga henne en god følelse :-)

IMG_6536 IMG_6542

Thea måtte vente lenge på sin tur, tok litt tid med klasse 1 så hun var super-ivrig når hun endelig fikk lov å komme ut å gå. Hun gikk superbra, men jeg hadde glemt å ta en grundig beskitlese av banen så var litt nølende på noen hinder. Men hun gjør som hun alltid gjør, forsøker å gjøre sitt aller beste samtidig mens hun ser såå søt ut :-)

IMG_6803

IMG_6802 IMG_6809

IMG_6808

Bror og søster!

Bror og søster har fått møttes og tror faktisk de kjente hverandre igjen. De lekte fint i hagen og når vi gikk på tur. Men halvveis på turen så ble Hector litt sånn forstyrret over at mora var høyløpsk :-) Håper vi rekker å la de møtes etter ferien også så de får lekt mer uten slike dumme forstyrrelser :-)

IMG_6496 - Copy IMG_6481 - Copy IMG_6476 IMG_6477 IMG_6470 IMG_6510

The walk of pride :-)

Begge jentene er hjemme og med på turen er lille Ollie :-) Hadde lovet at jeg skulle legge blodspor til henne så vi kunne se om hun husker noe fra de få små-sporene hun gikk for et par år siden. Var litt bekymret for hadde lagt et 350 meter langt spor med to vinkler – og det har vært knallvarmt siden det ble lagt ut. Sporet hadde ligget i ca 20 timer og det var 24 varmegrader da vi skulle gå – og helsikkes med mygg :-)

Stakkars Ollie pæste og så flere ganger opp mot Melissa for å si «kan du bidra litt her eller?!» men ingen hjelp å få så hun tok saken i egne labber.  Hun jobbet rolig og stødig igjennom sporet. Jeg hadde ikke merket sporet med noe som helst så vi klarte å gå rett forbi skanken så vi måtte ta henne litt tilbake igjen når vi skjønte fadesen :-) Super-imponert over arbeidsviljen i solsteken og imponert over at hun skjønte hva hun skulle gjøre. Flinke jenter begge to! :-) Ollie ville helst ikke ha noe hjelp med å bære skatten hun hadde funnet tilbake til bilen, stolt som en høne:-)

IMG_6401

IMG_6388 IMG_6413 IMG_6422 IMG_6416 IMG_6418 IMG_6417

IMG_6424 IMG_6430

 

NKK Tromsø!

I år skulle vi ikke til NKK i Tromsø, så ingen pelser var preparert i god tid. Men etter litt sånn manipulering av søster og gode venninner så endte vi opp med å ta oss en tur likevel :-)

På fredag så var det nappings og siste fiksing av håret sammen med unge lovende Ingvild (skulle ha hatt bilde av ho, men det ene jeg kom på inne i bobilen etterpå ble bare grums, mulig det ble litt mye vin:-)) Begynner å føles ut som vin og napping bør være en årlig tradisjon :-)

Hector, ferdig! (hadde ikke fått bygget flere lag, så var litt sånn Trumph ish, men heldigvis godt med hodehår:-))

Hector Nappet

Etter fiksing så fulgte vi Ingvild hjem og da fikk vi se Roger Moore (eventuelt Mår) en artig kar som ikke var særkilt redde for oss. Det til tross for at det var tre små som ble veldig gira av å se han springe inn og ut av steinene :-)

1 23

Etter litt shopping (ikke mye assa) lørdag så dro vi ut til Mandela sletta, etter å ha måtte vente til etter finalene så fikk vi fine plasser og sola kom å varmet oss sol-hungrige nordlendinger. Vi bestilte mat fra Lotus og koste oss i godværet og kaoset :-)

IMG_6311 IMG_6313 IMG_6301 IMG_6299

NKK dagen var overskyet og småregn men det var trivelig likevel. Hector var i letteste laget og Thea fikk i kritikken «Hun har vært hjemme til alle måltidene» hvilket er helt saint! :-)  (kjente jeg tok litt i for å få løftet henne opp på bordet, hi hi) Så det ble 1 premie på de begge – og Thea ble beste veteran (hun var tross alt eneste gamle hunden der :-)) Flirer enda av de flere av tingene i kritikken hennes for den beskriver henne veldig godt, «søtt hode», «muntert uttrykk» og avsluttes med Glad&munter :-) Ja ja, hun skal slippe å bli stilt mer nå, den kroppen virker å være litt for rund og trinn uansett hvor mye fokus vi har på å gå ned noen gram :-)

 

Her er Hector, han var utrolig fin i ringen, synes ikke jeg helt får han til strekke seg ut i trav i ringen slik han gjør når vi går tur, men han sto med halen til værs hele tiden og lenge!:-) Han var også veldig flink på bordet denne gangen. Han er så enkel å ha med å gjøre den guten altså. (Mora laga no litt sånn drama for hun måtte sitte i bur og det var noen skumle engelske bulldog som pusta og stønna ved siden av :-))hector tromsø show hector tromsø show står 2

Og tjukkeberta vår, synes no hun ser nydelig ut i all sin frodighet :-) Når hun fikk gavekortet sitt (hele 25,- kroner)  for beste veteran så sa ringsekrær lattermildt «Nå må dere ikke bruke alt på mat da :-)»

Til tross for at vi drømte om ck og alt det der så var det en veldig trivelig dag i ringen. Når vi senere får se at Ronja og Ellen tar det etterlengtet storCertet så var ble det faktisk en super tur! :-) Så er Ronja Norsk og Svensk utstillings champion, gratulere!! Lille Abby fikk 1 premie hun med.

thea tromsø show står thea tromsø show går

 

 

Søteste overaskelsen ever! :-)

I går fikk jeg verdens søteste overaskelse av verdens søteste jente av verdens søteste lille veteranjente :-) Hildes Helle har nemlig laget et bilde av Thea. Blir så imponert (og kanskje litt sånn små-misunnelig) når jeg ser slikt talent, tenk å kunne tegne så fint? Så koselig overaskelse, tusen takk! <3

Thea tegnetIMG_4192

Leke-tips!

Har egentlig ikke lov å kjøpe flere leker til skjetthundene mine for de har i grunn alt mulig. (Litt dumt at de ikke ødelegger leker i grunn, for da er det vel legalt å kjøpe nytt? :-))

Men det ble en liten leke likevel i Tromsø og den var en skikkelig favoritt til Pernille. Den er fin å kaste og hun kommer tilbake med den så vi kan ha en drakamp-runde før neste reptisjon (i alle fall enn så lenge) Så nå skal vi leke mer når vi trener AG og spise mindre :-)

ball

Gratulere med 8års dagen!!

I dag blir Majas deilige valper hele 8 år og blir med det som veteraner å regne. Oi boy hvor fort tiden går. Føles ikke så lenge ut siden vi hadde den deiligste sommeren med de fineste små valper man kan tenke seg <3

Gratulere med dagen til Balder, Filip, Abby, Carlos og Mino! 
abby-leaving1-mediumabby-vakker-2svolvc3a6r-carlos-hp-i-fart-mediumcarlos7carlos-sc3b8tnos-smallfilips-nydelige-c3b8yne-mediumfilip-ismino-nydeligmino-kun-certet1mino badermino dytter balltre valper på gulvetbare-baldervi elsker tante thea401IMG_5262

balder

Agility-tur! :-)

Da har Inger, Gry og jeg vært på jente-tur til Narvik og gått årets første agility-løp. For Inger var det deby i begge grenene og Gry debuterte i agility. For Inger og meg endte det i to disker, mens Gry og sputnik Hector disket i agility, men kom seg igjennom agility hopp med 5 feil og 2 vinner! Grattis til de begge :-)

IMG_6292IMG_6212

Var desverre bare uklare bilder av Hector in action, han springer antakelig alt for fort :-)

Med Pernille så synes jeg at Agiltiy løpet går rimelig ok, hun er ikke rask men jobber fint med. Tar også felt hinderne sånn tåelig ok. Desverre så klarer ikke jeg å huske på å gå tidlig nok beskjed om slalomen i tillegg til at jeg posisjonerer meg veldig dårlig og det i både inn og utgangen – så vi ryker der :-)

IMG_6188 IMG_6189 IMG_6190 IMG_6191 IMG_6199

Når vi skal gå Agilithopp så tenker jeg at det er en veldig enkel og grei bane ettersom det består bare av hinder og tunneller. Men tar ikke med i beregningen at Pernille da har en annen agenda enn å gå AG løp :-) Hun finner nemlig en liten godbit i gresset før vi går til start og jeg ser at hun sitter å ser seg rundt og bakover i stedet for å fokusere framover. Jeg burde ha fått henne ut av det med, men i stedet velger jeg å starte. Det går fint noen hinder men så setter hun ut mot taska til Gry som hun har lagt i fra seg før hun skal gå. Jækla rakkarbikkje assa :-) Dette må jeg trene på altså :-) Det er ikke annet å gjøre en å flire og sette i gang med å legge ut fristelser på trening. Trivelig tur var det uansett! :-) Her er Pernille og Hector i Agility løpet, fikk ikke filmet hopp.

Show and working dog department!

Lille Thea fikk brev i dag fra selveste show and working dog department:-) Grattis til vår lille trinne superjente:-)

Rase/Breed: Cairn Terrier

Navn/Name: Windline’s Weird Williams

Reg.nr/Reg.no: 16401/07

 

Gratulerer med mellomtittel!

Rallylydighet klasse 2

Congratulations on your new title!

It is our pleasure to inform you that your dog has been awarded the following title(s):

Med vennlig hilsen

Norsk Kennel Klub

Aktivitetsavdelingen

Best regards

The Norwegian Kennel Club

Show and working dog department

IMG_5852

Agility bane:-)

I dag satte vi en agility bane på trening. Det er faktisk første gangen for alle hundene at vi gjør det på trening, inkludert Pernille som faktisk har debutert i agility :-) Veldig moro å se at Hector tar bommen og mønet uten trøbbel. Nå var begge hinderne skrudd ned men uansett så går det veldig fint. Vippa er fremdeles små-skummelt men det er bare mer trening som gjenstår :-)

Også veldig koselig at Hilde og Lotte kaster seg med i litt AG trening, de må bare fortsette med slalomen i sommer så kan de kaste seg ut i AG deby til Bardu Hund helga :-)

 

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter