Bronsemerke!

I dag har både Klara, Ollie og Fredrikke vært på bronsemerke-tagning i regi av klubben i våre hjerter. Med en veldig trivelig og snill dommer så gikk det «berre lekkert» for alle Dogdiggers hundene. Og enda viktigere Emma og jeg fikk oss ei fin økt med «Ikkje vårra tullat» 😆 (håper vi blir bedre!😂)

Utrolig fint å kunne gå på hjemmebane, vi er jo ikke bortskjemt med det ettersom våre prøver kjøres andre plasser enn på «banene» våre. Når i tillegg Emma varter opp med deilige muffins og brownies så var det bare å kose seg, særskilt etter vi hadde gått 😆 

Rally Fredrikke

Den unge Fredrikke var også med å gikk Rally i Harstad siste helgen i januar. Bare litt treg å blogge, litt for at jeg er treg 🙈 men også fordi jeg ville ha med begge filmene slik at jeg kan se tilbake om noen år. 

Jeg opplevde henne som veldig ukonsentrert og vimsete begge dagene og ble veldig overrasket over at hun fikk så god plassering. Lørdagen ble hun nummer 4 av 18 med 1 premiering – og søndag tok hun seg sågar på pallen som 3 vinner🥰🤩 Enda jeg roter det til slik at vi måtte ta en repetisjon. Så nå har hun to napp i klasse 1. Hun får nok gå litt til i klasse 1 så tar vi en pause. Hun er jo så ung og uerfaren enda at vi trenger nok å øve masse på både å holde fokus over tid og kunne være løs i en slik setting. 

Lørdagen

Søndagen 

Ollie – ÅRETS RALLY LYDIGHETS CAIRN 2023!

Ollie har blitt kåret til ÅRETS RALLY LYDIGHETS CAIRN 2023! Se her for listen. Sendte inn resultatene i romjula og har ikke hørt noe siden da så har tenkt at her når ikke Bollen opp. Men jaggu har hun gjort det🤩 Så gøy for oss det –  det er jo ikke gitt at vi har så mange år igjen i rally ringen Ollie og jeg. Hun blir jo 10 år i april. Spesielt artig er det jo også å ha egen oppdrettet Cairn som årets igjen🤗

ÅRETS RALLY LYDIGHETS CAIRN 2023

DOGDIGGERS Catherine Zeta-Jones

Ollie Elite Harstad

I helga dro vi med Hilde og Leif på til Harstad på tur. Lite viste vi at det skulle bli et helsikkes vær, vi holdt nesten på å drukne når vi skulle på shopping etter rally prøven 😆 Harald og jeg bodde på hotell mens Hilde og Leif som har vinterdekk fikk sove i «dobilen» 😄 På kvelden var vi ute å spiste fellesmiddag på Milano. Veldig koselig🥰

Her kommer Ollies løp i elite. Lørdagen var hun veldig berørt og momentene som kom før tunnellen var vanskelig å gjøre fordi hun hadde dragning mot tunnelen. Så her har vi noe å trene på altså. Det ble 9 plass og 0 i premiering det 😆 Tror det var 12 i elite begge dagene.

Etter banevandringen søndag så var jeg motløs. Banen starter med kjegla og kjente på at dette sitter ikke godt nok.  Føltes ut som om vi ikke har trent med så lang avstand og at hun aldri kom til å «bli» stående. Tredje skiltet var sitt under marsj i høyreføring og vi har liksom akkurat startet med å få til dette på venstreføringen. Men den som inten våger intet vinner sies det så bare å kaste seg utpå å prøve så godt som man kan 😅

Følte at vi fikk til oppstartsrutinen bedre og at hun var med fra start. Og når hun tar kjegla lett og står støtt på sine stutte bein til jeg roper så tenkte jeg «wtf» hun tok den! 😂 Sitt under marsj på høyre side kunne hun sågar også.  Så fornøyd med OllieBollen 😍 Vi drar på oss litt diverse senere i løpet så det holder ikke til certet. Men hun ender opp som nummer 4 med andre premiering. Det er vi godt fornøyd med. 

 

Lørdagens rote-løp 😅

Baner – Berg og Dalbane

Vi koser oss fortsatt med baner, denne gangen har vi forsøkt oss på «berg og dalbane». Her trener vi på at de må veksle mellom intensitet – opp og ned,  akkurat slik som det blir i en rallybane. Fredrikke var i grunn veldig flink til å veksle mellom opp og ned men det er mange små detaljer som vi må jobbe mer med😆

Glemte å filme Ollie som selvfølgelig også fikk være med å prøve seg. Så da blir det en adhoc bane med Fredrikke (jeg som har lovet meg selv at jeg skal planlegge først, så trene – går ikke alltid det 🙃)

 

Baner – Stjerna

Her i nord er det ikke akkurat det festligste været å gå lange turer i akkurat nå, da er det godt med ny inspirasjon så man ikke blir hengende fast i snøen – eller i gamle vaner 😆

Her går vi «Stjerna» så vi tester ut å gjøre oppgavene i ulike retninger. 

Fredrikke med FVF + ligg. For hennes del så må jeg tørre å rette meg opp og stole på at hun følger på. Har nok kjent litt på at jeg må følge ekstra godt med rakkarungen men nå er det dags for å gi litt tillit 🤗 For Ollie lekte vi med FVF og bakombytte i akkurat denne filmen.

Utholdenhet

Det er ikke så ofte at vi trener utholdenhet men forsøker å gjøre det av og til. Tanken er å øke på med litt lengre for hver gang og belønne i forhold til innsatsen. Altså heftig og begeistret når de har måtte gå langt og lenge. Tanken videre er å øke på mer enn en normal bane slik at de kanskje tenker på en prøve at steike dette var lett som en fjert 😆 Ikke helt trygg på om denne tankegangen er veien til målet men vi leker i alle fall litt med det nå.

Her er Fredrikke og Ollie fra en trening i romjula, veldig fornøyd med de begge. Kanskje mest overrasket over at Fredrikke holder rimelig god fokus hele veien. 

Rullebåndet

Vi koser oss max med onlinekurs og tar våre musesteg framover når det kommer til å holde fokus og engasjement over tid. Her er prøver vi en øvelse som kalles «rullebåndet», vi gjør tre ulike øvelser og passer på at hver øvelse blir belønnet en gang. Synd kurset snart er over for det har vært veldig gøy og motiverende hele veien.  

ABCD

For tiden går Trude, Hilde og jeg en online kurs som heter «Best med baner – kjeder og utholdenhet» med fantastiske Siv Svendsen. Denne ukas lekse er ABCD kjeder (fra Beste Starten) Man velger seg 4 moment eller øvelse under hver bokstav. Så skal man gjøre to bokstaver av gangen og først belønne ved den siste. Så starter man på øvelsen/momentet man belønnet på – og belønner først ved det neste – og etc. 

For Fredrikke så er det veldig mye av og på og hit og dit. Hun kan finne på både det ene og det andre så jeg må virkelig være skjerpet hver gang hun taes ut – og enda skjer det uhell😆 (kommer nok en snutt om det senere)

Her er i alle fall en video hvor vi prøver AB, BC, CD, DA 

Ollie fikk også prøve seg på det sammen men med høyreføring og med noen av elite øvelsene vi ikke har full kontroll på. Hun har vært mega på alle treningene vi har gjort i det siste, forsøker så godt som hun kan hele tiden. Ikke alt er like bra, men det er ikke hennes skyld. Drøm å gå med kontra lille villhunden Fredrikke 😆

På Sortland var det hæslig å gå:-)

For noen helger tilbake var vi på Sortland å gikk rally, dvs vi skulle gå Rally men det ble en kartlegging av hva vi må trene på ila vinteren 😆

Ollie var helt rå på oppvarmingen lørdag, hun var faktisk så intens hele veien inn i hallen og begge oppvarmingsrundene hun fikk at det var mesta litt ubehagelig å bli stirret på på det viset. Men nå vi kommer inn i ringen så blir hun fjåseOllie. Ikke vil hun ligge noen plasser og ikke får vi det til å flyte på. Jeg blir så satt ut det ene skiltet vi får to ganger går jeg feil vei begge gangene🤣 Det er ikke så lett når ingenting føles ut som normalt altså.

Søndagen fikk hun bare en oppvarmingsøkt fordi jeg tenkte at hun skulle i det minste ikke være stappmett og litt sugen på det jeg hadde som belønning. Da gikk det noe bedre men mye surribarrium da også. Plasseringene både lørdag og søndag (5/7) er ikke noe gjeldende fordi vi var så få deltakere både i elite og generelt den helga. Oppsummert så har vi i alle fall fått gjort en kartlegging og vet en god del om hva vi må trene på. Feks kunstgress som underlag hadde vært fint å få trent på en gang eller to, mye støy/hunder (utstilling, høytalere etc) hadde også vært kjekt, men antakelig ikke så lett å få til. Må også tenke litt på oppvarmingsrutiner, noen ganger trenger hun mer og andre ganger mindre. Har enda ikke helt skjønt hva jeg må se etter for å forstå hva hun trenger når. 

Selv om det gikk heller ad dundas i rallyringen så var turen veldig koselig. Vi fikk stå med våre tre bobiler ved siden av hverandre og min bardoms ferievennine kom – og vi gikk ut å spiste nydelig mat sammen. Veldig koselig tur. 

Lørdagen uff

Søndag også uff men ikke så gæli som lørdagens løp 🙂

Lille Fredrikke var også med. Hun ble tatt bilde av en lokal fotograf. Hun taklet miljøet kjempefint og var lett å ha med hun også. Det med unntak av det tok litt tid å kunne tisse på Sortland så måtte gå både langt og lenge 😂