Tone

Thea Årets Rallylydighet og Hector Årets AG Cairn!:-)

Koselig å få terrierbladet og lese at Thea er kåret til Årets Rallylydighets Cairn (i en alder av 10 år!:-) og at Årets AG Cairn er lille-prinsen Hector. Stort grattis til Gry som har trent og handlet Hector, vel fortjent og håper dette er til motivasjon og inspirasjon for sesongen 2018!:-)

Stort tusen takk til Bardu Hund som har våget å leie lokaler som gjør at man kan ha kontinuitet i treningen igjennom året. Litt lite for AG trening, men det går helt fint å trene på momenter, så det er bare å jobbe på :-)

Her søtingene på Terrier klubbens sine sider, se her  

årets cairn2

Sweet as candy sjø:-)

Vært hos Ellen og tatt noen valpebilder, skulle ta sånn stå og ansiktbilder men vi forsøkte oss også med alle tre i lag. Det var ikke lett assa, men gud hjelpe så søte de er altså:-) Blir artig å få lov å følge disse søtnosene videre:-)

IMG_0898 IMG_0904

Rallycup sjø!:-)

I helga var Hilde og jeg i Narvik på Rally Cup, kanskje ikke helt cup for vår del ettersom vi valgte å bare gå ene dagen men i alle fall en uoffisiell Rallykonkurransedag:-) Cup`n var et samarbeidsprosjekt mellom Narvik og Harstad hundeklubb, synes det er så kjekt at noen er så flinke at de drar igang slike aktiviteter. Veldig koselig og veldig bra arrangert.

Målet for vår del var å få en liten status på hvor vi er i løypa – og få lov å prøve å gå baner som er bygget i henhold til nytt regelverk. Og ikke minst få lov å få mer konkurranse-erfaring, både for folk og fe. Har notert at Hilde og jeg stresser fremdeles men vi må ikke lengre 100 gang for å tisse. Framgang her altså! :-)

Min drøm for Pernille denne dagen var at hun ikke skulle bli som en sviske og se sånn redd og rar ut som hun kan gjøre i slike settinger. Hun fikk en kort tur inn i hallen før besiktelsen, hun var litt trykt men ikke så mye som fryktet. Når det ble vår tur så gikk vi veldig fort og greit igjennom en fin og logisk klasse 1 bane. Så fort at jeg etterpå lurte på om jeg kanskje hadde hoppet over noen skilt. Halen logret og hun var fokusert hele veien igjennom. Eneste var hun gikk en anelse lengre unna meg enn hjemme når vi trener og hadde det blikket «du-blir-vel-å-trå-på-meg-igjen». Istedet for å tenke «jippi, hun logret og takler miljøet veldig bra», så tenkte jeg «uff hun gikk ikke så tett som vi går på trening». Skammelig av meg å tenke slik, burde ha jublet og vært superfornøyd. Pernille hadde faktisk gått et supert løp og vinner sin klasse med hele 197 poeng og tiden 1.13.

Her er hun fra gårsdagens trening, flinke jenta:-)

28423926_10204413989867392_8171139421771323782_o

I klasse to går Lotte og Hilde et supert løp og er de som stikker av med 1 vinner plassen (Heia Bardu Hund! :-)) Så koselig å se at Lotte er på selv om hun var berørt av miljøet, stort grattis og vel unt til en hardarbeidende ekvipasje! :-) Dette lover godt for sesongen 2018! Her er et bilde fra i sommer

IMG_7741

Besiktelsen i klasse 3 bød på flere små overraskelser for min del, skiltene sto ikke som jeg forventet og først når jeg gikk runde to skjønte jeg at jeg faktisk skulle springe (!) flere skilt. Har ikke tenkt på det at vi må springe helt til vi få et «vanlig marsj» skilt igjen etter et «spring marsj» skilt. Det var en skikkelig artig bane og løpingen var naturligvis laget fordi dommer Hege ikke ville vi skulle fryse i den heller kalde hallen vi var i. Pent gjort m.a.o! :-) Det er så fint å gå en konkurranse for man lærer alltid noe nytt, i alle fall jeg som slurveleser reglementet:-)

Thea glemmer jeg dessverre å ta inn en tur før vi skal gå, i etterklokskap burde jeg nok tatt henne inn en kort tur bare for at hun skulle få sett og luktet litt. Hun virket litt sånn trykt og betuttet i det vi starter. Tenker at hun har skjemt meg bort, hun er så stødig og trygg å gå med. Hun gjør liksom alltid sitt beste og er snill pike uansett hva vi finner på. Da er det så alt for lett å glemme at også hun fortjente å få komme inn i et fremmed lokale en bitteliten tur først. Vi starter med en litt lurvete snurr, men å ligge i galopp ved siden av meg er Thea godt vant til, så spring marsj skiltene tar vi lett uten å ha trent det særskilt:-) Skiltet 3.14 har vi øvd på som faken og det gikk som smør, fin-fin hurra-følelsen i magen etter det altså:-) Thea ender på 191 poeng og vinner til min overraskelse klasse 3, well done lille arbeidsjenta mi <3

Her fra gårsdagens trening

28424756_10204413991787440_621693318298479039_o

Her er jentene med premiene sine, sorry for det skrekkelige bildet :-) Hadde ikke forventet at det skulle være premieutdeling også men Narvik/Harstad hadde ordnet med det å – og sågar masse kaker og greier. Flott gjennomført syntes vi! :-)

IMG_0122

 

Godkjent ettersøkshund!

Denne uken fikk Pernille brev fra NKK om at hun nå er godkjent ettersøkshund. Iflg landets ettersøkshund-register så hun den tredje Cairn med denne godkjenningen. Nå har vi ingen planer om å få være med på elgjakt, men en slik godkjenning forplikter at vi fortsetter å trene spor. Og det skal vi gjøre bare våren vil komme til Troms:-)

 

DogdiggersTone

CIB NORD UCH N VCH Black Thunder's Holy Night

Fotograf Emma Nordberg:-)

De optimale hjemmelagede godbitene :-)

Hilde inspirerer som vanlig og her kommer de optimale hjemmelagede godbitene:-) Se oppskrift på vanlig kjøttpudding (se for eksempel https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/kjottpudding/) Med noen få modifikasjoner så blir det perfekte godibter til hårdottene.

Gjør så her;
Kjøp for eksempel kylling-kjøttdeig, kroner 18,- på Domus. Jeg ser forøvrig alltid etter kjøttdeig uten salt ettersom de ikke skal ha noe særlig av det.  Jeg har ikke brukt noe krydder, men vil du ha krydder/smak så ha kun i av de hundevennlige slaget.

Ta deigen i en bolle og bland inn litt melk og ca 2 spiseskjeer potetmel. Kjenn at deigen blir sånn ok fast, hvis det blir litt for mye melk så blir de klissete å ha i lomma.

Så følger du bare oppskriften med å steke i vannbad. Når «brødet» er ferdigstekt så er det bare å skjære i skiver og kutte i biter. Gørrlett og mine (og hundene sine) absolutte favoritter:-)

Min godbit-guru Hilde:-)
yvonne lotte og hilde

Banetrening

Pernille fikk også gå litt bane samme dagen som Thea, men må innrømme at jeg savner musikken på hennes filmer:-) Etter trening var jeg ikke så fornøyd, hadde en følelse av «alt» gikk galt. Men etter å ha sett film så ser jeg at det er jo masse fine lyspunkter å finne. Særskilt liker jeg å se Pernilles hale, logrende og står sågar rett ut i liggen. Hva mer kan man ønske seg? :-)

Har reflektert litt over følelsen og tenker at en av grunnene var at jeg forsøkte å gjøre ting hvor grunntreningen mangler. Feks det å gå FVF på høyre side, vi har jo ikke startet å trene på det så hvorfor forsøke å gå en bane da? Det vil jo bare være til forvirring og vond magefølelse. De to små snuttene der ble slettet – trene først, banetrening etterpå og det basta bom!:-)

Selv om jeg liker mest av alt å trene nye momenter så ser jeg at vi bør trene små baner mer. Man oppdager alltid noe man ikke har tenkt eller trent på. Feks å kalle inn hunden etter kjegla, har kun trent sende ut :-) I en reell bane så vil man jo måtte finne tilbake til hverandre og det må vi jo å ha prøvd ut før vi går en konkurranse. Skrekkelig innlysende når man går i en bane, men i moment-treningen så har fokus vært på å få hundene ut og i rett posisjon med kjegla. Det er som om jeg ikke ser ting klart før veggen (i dette tilfellet skiltene) står det. Ja ja, prøve først, skjønne etterpå tydeligvis :-)

Julegave!

Det er så kjekt å ha en handyman som Harald, ønsker jeg (eller ødelegger jeg noe) så fikser han det:-) Her er en av årets julegaver, en del til må prepareres helt ferdig men det var ikke så lett å få rett material rett før jul her i Bardu :-)

Lengdehopp i rosa, kan jo ikke bli penere enn dette vel? :-) Nå må bare våren komme så vi får ut å trene litt AG :-)

 

IMG_0042 (1024x708)

Å trene med forstyrrelser

Det sies å være viktig å trene med forstyrrelser. Et forslag på hvordan man gjør det, tren med Hilde :-)

Å stole prosessen

Vi har måtte pusle litt hjemme ettersom Pernille har hatt løpetid. Ettersom det er litt lite plass så ble det til at vi startet med å bevege seg i «feil» retning på boksen. Kunne formelig høre de sa «wtf er dette for noe jåss». Men etter noen godbiter så begynte de så smått å skjønne hva jeg ville. Opplevde at det gikk sakte framover, men skam til den som gir seg.  Etter et par dager senere (de fikk bare et par kort økter hver pr dag) så kunne vi bytte ut boksen til Bindalsboka – og så til en gammel sangbok fra skola:-)

På dag 4 med trening var vi nede på et lite papir, men tok jeg det bort så sa de begge «ka farsken mene du!!» :-) Det måtte bli et par små-økter til hvor jeg hadde papiret sporadisk framme før vi startet å se litt flyt på det. Så nå er de blitt veldig flink til å bevege rompa selv på høyre side og vi svinger til høyre – gitt at vi er hjemme. Så nå er det bare å fortsette å generalisere adferden og sette den sammen med flere momenter. Det fine for meg i denne pusletreningen var å se at man alltid kan stole på prosessen, trener man så vil det gå framover. Noen ganger lekende lett, andre ganger i slow motion.

 

IMG_0018

We did it assa! Selv om vi synes det er helt teit at vi skal være på høyresiden sånn helt ut av det blå:-)

IMG_0023

Thea har trent litt høyreføring og kan også vende til venstre med meg. Det er jo en enkel greie om man har prøvd  litt. Men når jeg forsøkte med Pernille som ikke har noe bilde av å være på den siden i fvf så må vi trene for hun smetter bak og kommer seg til «rett-sia» :-) Det er liksom itjnå som kommer av seg sjøl :-)

Liten snutt av Thea, takk til Helle som har filmet:-)

Art by SiHei

I klubben vår har vi en fantastisk kunstner og dame! Ikke bare lager hun de vakreste bilder man kan tenke seg, men hun kjører også lotteri som går til inntekt til klubben i våre hjerter. Førr ei dame!! :-)

I vår fikk jeg vinnerloddet når Blodspor komiteen hadde sitt lotteri (ja hun er med å jobber der å:-)) og det måtte bare bli et bilde av elskede Maja. Så glad i dette bildet og så koselig å ha dette flotte portrettet av vakkerdyret vårt.

22770016_928144237337623_2238151242004479352_o

Når Frk Else ble 50 så var vi en gjeng som mente at hun måtte bare ha et portrett av hennes elskede Frida Fryd:-) Etter bursdagsfeiring så møttes Else og jeg for fotografering og må innrømme at det var ei stund jeg trodde at vi aldri ville få et bra bilde av Frida. Hun er altså en gammel dame men vet det ikke sjøl! :-) Hun var  over seg av glede og tunga hang som et slips og det var i grunn full fest:-) Men vi fant ut at vi skulle sette oss litt ned og prate og se om ikke vi fikk klimatisert Frida såpass at vi fikk bilder uten lang-tunga:-) Og tålmodighet hjelper, vi fikk en lang serie med fine bilder. Det vakreste gjorde Siv sin magiske «moves» med og ble så her;

26850855_1136558239814944_5040460698739398136_o

Det er altså helt utrolig hva hun kan – og Frida er jo en slik en nydelig modell.

Når Siv kjører nytt lotteri nå til jul så er det jaggu Emma som snapper til seg vinnerloddet!! Vi er noen skikkelige karre-te-oss-damer her i Dogdiggers også (eventuelt så kjøper vi veldig mange lodd når Siv kjører lotteriene sine:-)) Bildet er i pop-art stil og er av en veldig ung Lotta, fineste labbis valpen på jord var hun faktisk :-) Bildet er tatt av Eva-Liz – og slik ble det når Siv var ferdig. Rett og slett magisk!

26240270_10156094770476383_258899411594298234_o

Må å skryte av dommergavene hun laget til Rally og AG stevnet i høst, de var så artige! For en ressurs vi har i klubben vår!

20664927_10154169093832185_6107196408100720095_n

og dommergaver på Blodspor

dommerkoppen_bak-169x300 Dommerkoppen_frem-169x300

og sørget for premie til helgas beste ekvipasje, det går faktisk ikke å ha bedre premier enn dette! Well done Siv, du er super og en fantastisk ressurs – vi digge dæ! :-)

premieHelgasBeste-169x300

Må også vise fram disse vakre trekoppene som hun lager sammen med en kollega, NYDELIGE :-)

26755070_10154500569442185_2084538010_n 26793865_10154500575337185_689029219_n 26803644_10154500569462185_63293745_n 26913380_10154500569457185_234295261_n

Følg oss via mail

Skriv inn din mail adresse,hvis du vil ha beskjed om oppdateringer.

Bli med blant 8 andre abonnenter